Sain vihdoin aikaiseksi pistää softan pakettiin ja päivittää webisivua: http://opensource.dynamoid.com/ (löytyy sivun alaosasta)
PHP:n array-tietorakenne on melkoinen bloatti, sillä se toteuttaa samaan aikaan linkitetyn listan ja hajautustaulun. Primitiivien tehokas käsittely sen avulla on ihan naurettava ajatus. On hidas, mutta etenkin kuluttaa älyttömästi muistia.
Jokunen vuosi sitten koodasin galtsua varten PHP:hen laajennuksen, joka mahdollistaa 32-bittisten kokonaislukutaulukoiden tehokkaan ... jos ei pyörittelyn niin ainakin tallennuksen. Toteutettuna on algoritmeja kuten binäärihaku ja erilaisia joukko-operaatioita kuten yhdiste, leikkaus ja erotus (union, intersect, difference). Lisäksi on kasa erilaisia leikkaa ja liimaa -funktioita.
Se on kumma kun merkkiserverien kovalevyt tulee aina ihan jumalattoman kokosissa bokseissa. Tässä noin 20x15x12 cm boksissa on yksi 2,5" kovalevy. Noita on sitten useampi pahvilaatikollinen. Ihmetyttää miksi noita ei pakata tehtaalla vaikka neljän levyn bokseihin kun niitä kuitenkin otetaan useampi kappale per kone.
Tähän mennessä jokaista eri localea varten on periaatteessa (ja pääsääntösesti ihan käytännössäkin) tarvinnut oman postgres instanssin. Unicode ei ole ollut ongelmaan ratkaisu, sillä se on merkistö. CTYPE määrittelee esim isojen ja pienten kirjainten suhteen kussakin kielessä - vaikkapa saksan ß ja SS. Collation taas määrittelee aakkostuksen - tuleeko å ennen û:ta.
Noh, sitte vaan kiroillaan siihen asti että 8.4 julkaistaan ... eli jonnekki ens kevääseen.
Vappukamppis. Pyöritti testin aikana Kissat-yhteisöön tägättyjä kuvia.
Oli odotettavissa teknisiä ongelmia resoluutioiden kanssa, mutta vaikeudet olivat yllättävän rajuja. Windosissa ei vaan voi sanoa että: [x] Tunge sinne rööriin tätä resoluutiota äläkä välitä mitä siellä on.
Vaatii vielä vähän tunkkausta jotta saa kuvasuhteen oikeaksi. Vuorokausi aikaa...
13 tunnin säätäminen konesalilla alkoi tuntua jalkapohjissa. Mitenköhän tarjoilijat ravintolassa kestävät päivästä toiseen.
Muutimme osan galtsun hardiksesta toiselle hosting-palvelun-tarjoalle. Kuvittelin homman menevän vähän nopeammin, mutta rautaa olikin tässä parin vuoden aikana kertynyt aika paljon lisää. Lisäksi kohtasimme läjän teknisiä ongelmia.
Kuvassa ns. backend-kaappi, jossa on tietokantaa yms höhää.