Tässä ohjeet ongelmakoiran valmistamiseksi normaalin alun saaneesta pennusta.
Hössötä pennun kanssa mahdollisimman paljon kotona. Reagoi pennun jokaiseen vingahdukseen silittelemällä, juttelemalla ja tyynnyttelemällä.
Älä vie pentua katsomaan toisia koiria tai jos viet huolehdi, että toiset koirat ovat rajuja tai eivät pidä pennuista.
Älä anna vieraiden tulla tervehtimään koiraasi – haluathan, että se on vain sinun koirasi. Älä siis missään nimessä vie koiraa katsomaan mitään pihapiirin ulkopuolella. Älä ainakaan ennen kuin pentu täyttää neljä kuukautta. Näin koira oppii varomaan kaikkea kodin ulkopuolella.
Tönäise pentu pois kun se puree niin se alkaa purra yhä kovempaa ja lisää. Tämä on koirasta hauska leikki ja saat ostaa uusia vaatteita - niin ja pian laastariakin.
Aina kun pentu raapii tai tuuppii sinua silitä sitä. Huomioi koiraa aina kun se nousee sinua vasten. Ja jos koira haukkuu sinulle, niin ala heti jutella koiralle.
Kun pentu näkee toisia koiria, nosta se syliin tai ainakin kiristä hihnaa ja jännity itse. Jos koira alkaa tuijottaa toista koiraa älä kiellä vaan kun koira alkaa murista laita nakkia heti sen nenän eteen.
Mikäli pentu murisee muista aina tyynnyttellä sitä!
Jos pentua pelottaa jokin tilanne, älä stressaa sitä vaan vie se välittömästi pois tilanteesta ja säälittele pentua. Voit jopa itse alkaa säikkyä kyseistä paikkaa.
Jos koira murisee ruokakupilla, silittele sitä aluksi ja heitä sille aina lisää makupaloja ja välittömästi kun pentu murisee – jatkuvasti tietysti yhä kauempaa, koska koira on oppinut jo rähisemään.
Muista eläinlääkärillä hokea 'ei mitään hätää' samalla kun silität sitä hermostuneesti. Koirasi oppii näin välttämään eläinlääkäreitä.
Älä koskaan kehu pentua sen käyttäytyessä rauhallisesti! Näin se oppii riekkumaan ja riehumaan.
Kun koira haukkuu, muista aina palkita sitä huomioimalla ja heittämällä makupaloja. Saat aikaan koiran joka ääntelee tauotta.
Älä koskaan ota koiraltasi mitään pois – mikä on koiran on koiran. Silloin sinun ei tarvitse ulkona miettiä kuinka otat siltä pois koiran mahdollisesti noukkimat tupakantumpit, purukuit tai kuolleet hiiret koiran nauttiessa ne kaikessa rauhassa ja tämän jälkeen ripuloidessa loppuillan ja yön.
Mikäli koirasi rimpuilee sylissä tai hoitotoimenpiteitä tehdessä päästä se aina välittömästi pois. Koirasi oppii, ettei sen kynsiä saa leikata tai turkkia hoitaa. Ja sinä saat sitten myöhemmin maksaa eläinlääkärille nukutuksesta, kun kynnet on kasvaneet liian pitkiksi ja ne on leikattava.
Heittele koirallesi jatkuvasti leluja, varsinkin jos se haukkumalla sinua leikkimään kutsuu. Näin saat tuotta virkeän koiran joka stressaa itseään ... niin ja sinua.
Mikäli koirasi juoksee kotona ympyrää jahtaa sitä. Mikäli koira ei anna ulkona kiinni juokse sen perässä ja yritä tarttua sitä kiinni. Koira oppii, että sinä tulet aina perässä ja että olet hidas.
Opeta koira olemaan vetämättä riuhtomalla sitä hihnasta ja karju sille samalla. Älä vahingossakaan kehu, kun hihna on löysällä tai kehu kiljahtelemalla innostuksesta. Koirasi oppii hyvin, ettei sillä ole merkitystä kuinka hihnassa käyttäydytään.
Vietä ensimmäinen kuukausi – pari jatkuvasti koirasi kanssa kahden äläkä koskaan jätä yksin. Lähde sitten takaisin työelämään normaalisti heti kymmenen tunnin päiviksi, jotta voit hankkia koirallesi uusia sohvakalustoja. Ja kun tulet kotiin huomioi koiraasi syvällä innostuksella ja mitä enemmän koirasi hyppii ja kiljuu ja riehuu sen enemmän kehu sitä. Olihan sillä yhtä kova ikävä kuin sinullakin. Pian koirasi kertoo koko naapurustolle milloin olet töissä. Ja näin naapurisi pitävät sinua hyvin ahkerana.
Muista aina viimeiseksi lähtiessäsi koskea kaukosäätimeen (kun suljet television tai stereot) jotta koira tajuaa syödä kaukosäätimiä normaalien koirien tapaan. Älä jätä koiralle päiväksi fiksua tekemistä, jotta se varmasti desingeeraa huonekalujasi.
Ennen lähtöäsihän olet juoksuttanut koiraasi ulkona pallon ja keppien perässä. Näin koirastasi on hyvä aloittaa liikunnallinen ja toiminnallinen päivä kotona.
Älä hae apua kokeneilta koiraihmisitä vaan kysele kadulla tulevilta ohjeita koiran kouluttamiseksi ja vaihda aina uuteen metodiin sellaisen kuultuasi Pian koirasi on yhtä sekaisin siitä, mitä siltä odotetaan kuin sinäkin.
Älä koskaan kiellä pentua mistään - pian sillä ei ole hajuakaan, ettei se saa aina toteuttaa itseään. Äläkä myöskään kehu kun koira toimii oikein - tämäkin auttaa vahvistamaan koirasi epävarmuutta.
Ja muista: Älä missään nimessä ole yhteydessä kasvattajaan ennen kuin haluat luopua koirastasi.
Se anto mun nukkua kaks tuntia viime yönä... 22-23, kunnes huomas et mä olin meny nukkumaa nii piti alottaa kiljuminen.
Ja siitä sitte siihe 05 asti kilju, kunnes oli sekunnin hiljaa et mä sain nukahdettua... Heräsin 0600 niin tää pylleröinen oli mönkiny mun vieree nukkumaan. Ei ihmekkää et oli vaientunu, toinen niin tyytyväisenä tuhisi <3
Tänään ku lähin töihin, niin tää jäi kiljuu tänne... Kilju viel sillonki ku tulin takasi. Sitte ku kävin syömässä töitte jälkeen, tää jäi taas kiljumaa, ja kilju edellee ku tulin takas... Lisäks oli oksentanu ja paskantanu joka paikan täyteen.
Nano on ihan ihmeissää et miks se tollasta touhuu...
Ollaan täällä Posiolla anoppilassa viettämässä viikonloppua. Lähettiin miehen siskontytön kanssa lenkittämään koiria ja laskettiin ne irti tuolla yhdellä lyhyellä metsäpätkällä. Siinä vieressä oli Posiojärven lahdenpoukama, mikä oli jo vähän riitteessä. Zera mennä tassutteli sinne jäälle ja ritinä kuului meille rannalle asti. Huutelin Zeraa tulemaan pois sieltä ja juuri kun koira kääntyi ympäri, niin räsähti. Sinne se lumpsahti jäihin n.20m rannasta. Joutui etutassuilla rikkomaan jäätä pala palalta päästäkseen takasin rantaan. Ei se koira vaikuttanu mitenkään panikoivan, vaikka välissä joutui ihan huilaamaankin. Itsellä sydäntä kylmäsi ja pelkäsin että pitää soittaa jo apujoukkoja autolla hakemaan meidät, että jos miä menen sen sieltä kahlaamalla pelastamaan.
Zera on nyt märkä ja väsynyt, pieniä haavoja jaloissa, muttei mitään vakavaa.
kiitos kaikille jotka osallistuivat niksun juhliin <3.
sisu pääs koira näyttelyyn taran.janskun, tiitun ja teemun kans...
sisu yllätti ja toi punasen nauhan :D kiitokset heille kun vei meidän martan näyttelyyn :)..mamma on tooosi ylpeä pikkukissan paskan noutajastaan<3.pakko alkaa käyttää ku eka kerta meni noin hyvin ^^.
Myynnissä noin. 2-vuotias sekarotuinen tyttönen, luonteen perusteella saattaa olla sakemanniakin tyttösessä. Ei tiedetä, onko leikattu vai ei, koska alunperin löytökoira, Viipurista, nyt jo tottunut jotenkin ihmisiin. Luiza, eli tutummin vain Luna on ystävällinen ja hellyydenkipeä koira, vaikka alussa rouva haukkuukin kaikki pystyyn.
Voi mennä pitkään, että neidin luottamuksen saa, mutta sitten kun saa, niin mainio kaveri. Saattaa säpsähdellä liikkeitä ja haukkua/murista äänille, ei kuitenkaan ole uhkaava, mutta vahtii reviiriä silti. Haukkuu aluksi vieraille, ulkona jos näkee koiran, haukkuu ja yrittää vetää sinne, tulee silti yleensä kaikkien kanssa toimeen, vaikka meluaakin.
Menneisyydestä ei tiedetä, joten siitä on turha edes yrittää ottaa selvää. Luna käyttää vain kolmea jalkaa, koska sen toisessa etujalassa on mennyt lapa sijoiltaan. Juoksee silti nopeammin kuin takana kuvassa makoileva sammari ja usein on koirapuistossa se nopein.