IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Ne teistä, jotka joudutte kestitsemään useampaa ihmistä yhtä aikaa. Huolettaako kaikkien viihtyvyys?

Ryhmäkäyttäytyminen 101.

Ihmiset sosialisoivat keskenään enintään neljän hengen ryhmissä. Suurempi porukka pyrkii väkisinkin jakautumaan pienempiin ryhmiin, edes väliaikaisesti. Tällaista käyttäytymistä kannattaa rohkaista. Esimerkiksi:
Kahdeksasta tulee viiden ryhmä (A) ja kolmen ryhmä (B). Puoli tuntia myöhemmin yksi siirtyy A:sta B:hen, jolloin molemmissa on neljä. Puoli tuntia myöhemmin B:stä lähtee kaksi, ottaa yhden mukaan A:sta ja muodostaa ryhmän C. 2/3/3. Ja tätä jatkuu koko illan ajan. Ihmiset keskustelevat eri ihmisten kanssa, erilaisista asioista, vaihtavat näkemyksiään ja solmivat uusia suhteita. Pienemmissä ryhmissä on vähemmän häiriötekijöitä.

Enemmän henkilöitä ja sen suurempi todennäköisyys että joku tuntee itsensä "porukasta syrjäytyneeksi". Pienemmissä ryhmissä ja varsinkin kahdenkeskiset keskustelut voivat saavuttaa huomattavasti merkityksellisemmän tason.

Viihtyvyyden takaamiseksi on helpointa luoda useampi erikokoinen ympäristö, joihin ei kaikkien edes tarvitse mahtua kerralla. Keittiön pöydän ääressä muutama pelaamassa korttia, tupakointitilassa virittyvät keskustelut, musiikkihuone tarkoin valitulla taustalla, kovimmat mielet mittelemässä keskenään shakkilaudalla.

Kun myös tehdään helpoksi porukoiden vaihtuvuus näiden tilojen sisällä, loppu jää kiinni vain vieraista. Ympäristön pitäisi rohkaista olemaan oma itsensä, tuoda vaihtoehtoja esille ja mikä TÄRKEINTÄ, olla VAPAA kaikenlaisista (niin, myös sosiaalisista) VELVOITTEISTA.
Kunhan kukaan ei kuole.

--
Oletetaan tilanne että viikonlopun alkuillan virittelyyn osallistuvat ihmiset ovat kavereitasi, puolisosi kavereita, kavereidesi kavereita, etc, niin että kaikki eivät välttämättä edes ole tavanneet joitain aikaisemmin. Kuinka pitää huoli että kaikki viihtyvät?

Sinun tarvitsee tietää montako ihmistä on tulossa.
Sinun tarvitsee tietää heidän toiveensa illalta ja hieman suunnitelmiaan.
Sinun tarvitsee luoda tilaa kaikille (istumapaikat) + vaihtuvuuden takia ylimääräistä istumatilaa (suositeltavaa että jos yli 6 henkeä, harkitse haluatko tehdä tilaa johon kaikki mahtuvat istumaan samanaikaisesti)
Sinun tarvitsee luoda mahdollisuus aktiviitteihin.

Muusta ei tarvitse huolehtia. Ei tarvitse isännöidä (suositeltavampaa voisikin olla että pyörisit vähemmistöryhmissä, jopa yksittäisten ihmisten kanssa) liikaa, eikä tarvitse huolehtia miten vieraat pärjäävät. Everything will be fine & there is no problem.

--
Tekstini vaatisi työtä. Onnistun kadottamaan ajatuksen jatkuvasti.

Tämä ei ole täydellinen lista, mutta se mitä pystyin kursimaan kasaan siitä ajatuksesta että liian moni tekee sen suurimman virheen kestitessään vieraitaan.
- Älä ahda liian montaa ihmistä samaan tilaan. Viihtymisen taso laskee.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.