IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

PersooniaPerjantai 17.03.2006 18:54

Vaikkakin nikillä Christ-Is-All galleriassa toimiva pseudonyymi on onnistunut antamaan yhteisölle täydellisen uskoon hurahtaneen teinin karikatyyrin, oman näkemykseni mukaan jokainen saa uskoa siihen mihin haluaa. Ja sitten syyt miksi:
1. Ihmisiä ei voi pakottaa uskomaan mihinkään
2. Ihmisen on itse päätettävä mitä tietä kulkee

Mutta täytyy minun kritisoidakkin.
Tietenkin täytyy miettiä niitä motiiveja mitkä ovat aina ääriuskovaisten uskon takana. Onko kyseessä lähipiirin aivopesu, menneisyyden trauma mihin sai apua uskosta vai jonkin sellaisen saavuttamisen tunne, mikä antaa mahdollisuuden olla erilainen omalla tavallaan. Se haluaako jokainen etsiä itse, ja miten, 'totuutta' tai 'tietä' on hänen oma asiansa. Ongelma muodostuu siinä vaiheessa kun Pat Buchanan ehdottaa Chavezin salamurhaamista kristinuskon nimeen, tai Imaami Abu Laban lähtee organisoimaan väärillä todisteilla hyökkäystä länsimaista lehdistöä vastaan. Ääriuskovaisiin on tehty pohjaohjelmointi valmiiksi. On vain Jumalasi, ei ole muita jumalia. Ja tämän nimeen voidaan sitten syöttää mitä tahansa muuta ko. ryhmälle, saada heidät uskomaan että he toimivat 'oikean asian' puolesta, jopa organisoidessaan ja toteuttaessaan murhia.

Mutta jottei tämä menisi täysin muiden haukkumiseksi, onko ihminen joka silokkipäissään puhuu hengille ja hengittää rummun rytmissä transsiin vaipumiseksi sitten yhtään enemmän oikeassa?
Mielestäni on.
Sillä ulkopuolinen totuus ei ole koskaan meidän nähtävissä. Ei ole, ei tule. Syntyjä syvemmät asiat löytyvät meidän alitajunnasta. Ne pienet yhtälöt joille me olemme sokeita arkielämässämme. Totuus, joita meidän silmät ei meille voi näyttää tai korvat tulkita.
Kun etsimme totuutta symboleista, jotka on meille opetettu, emme koskaan tule tuntemaan symbolien merkitystä niin aidosti kuin niiden isät, suorittaessaan ensimmäisiä rituaaleja. On siis parempi tuntea omat symbolit ja niiden merkitys, vain niin pääsee lähemmäksi Jumalaa, joka on meistä jokainen.

Syö siis sieniä,
Helli näköäsi kynttilöillä,
Hajuaistiaisi suitsukkeilla,
Makuaistiasi hedelmillä,
Kuuloasi tuulikelloilla,
Ajatuksiesi anna virrata, laatikon ulkopuolelle, putouksen reunan yli.

Sillä Islamin Allah ja Kristinuskon Jumala on yksi ja sama.
Koraani ja Raamattu vain kirjoja täynnä sääntöjä.
--
Sen voin rehellisesti sanoa, oma moraalini ja harkintakykyni tekee minusta pyhemmän miehen kuin yhdestäkään uskovaisesta.

Religion is the opiate of the masses - Karl Max

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.