IRC-Galleria

Leprapotilas

Leprapotilas

Se laulaa, se laulaa!
Luoja ei antaisi näin paljon hyvää, jos olisin huono ihminen.
Nykyään ihmiset eivät muuta teekkään kuin valita, kuinka "huonosti" asiat ovat. Jokainen murehtimiseen tuhlattu minuutti on kuitenkin pois ajasta, jonka voisi olla tyytyväinen siihen, mitä on - tai vielä parempi, siitä ajasta, jolloin voisi tehdä asioille jotain.
On siis aika pysähtyä miettimään, kuinka hyvin asiat oikeastaan ovat. Pyri kirjoittamaan ainakin kymmenen positiivista asiaa elämässäsi ja sinussa. Mikäli keksit ainakin yli puolet täyteen, et ole itsesäälissä rypevä luuseri.

1. Olen älykäs. Olen montaa muuta ihmistä paremmassa asemassa älyllisesti. Olen taitava koulussa, eikä minulla ole pahempia pohjanoteerauksia esim. kokeissa. Minua kehutaan paljon älynlahjojeni takia.

2. Saan asua Suomessa. Monessa muussa maassa asiat ovat paljon huonommin. Suomessa meillä on terveydenhuoltojärjsetelmä, ja olemme monella muullakin tavalla täällä hyvässä asemassa.
3. Olen taidokas. Osaan tehdä paljon asioita, joita monet muut eivät. Osaan ommella, piirtää, olen taidokas koulussa. Saan olla ylpeä itsestäni varsin usein.

4. En omaa itsetunto ongelmia. Pidän itseäni nättinä, vaikka välillä huomaankin jotakin parantamisen varaa. Kuitenkin, tunnen olevani hyvä ihminen, enkä löydä itsestäni todellakaan kovinkaan suurta muuteltavaa. Hyvä on näinkin.

5. Minulla on ystäviä. He välittävät minusta, vaikka välillä toiselta saattaakin tuntua. He auttavat, ovat aina kanssani, tukevat, ja tahtovat olla ystäviäni. En tunne keitään parempia ihmisiä kuin heidät - he ovat minulle paljon tärkeämpiä kuin mitä osaavatkaan arvata.

6. Minulla on perhe. Minulla on äiti, minulla on isä, mitään ei puutu. En elä pienten rajojen sisässä, ja tunnen varsin usein olevani varsin vapaa päättämään itselleni sopivista asioista.

7. Saan elää haluamaani elämää, ja vaikuttaa siihen - saan olla juuri sellainen kuin haluan, eikä kukaan siitä määrää minua. Saan olla mangaka, saan olla ernu ja friikki, eikä kukaan minua käske muuttumaan.

8. Minua arvostetaan. Ihmiset kunnioittavat minua, ja pitävät minusta. Olen suosittu, eikä kukaan ole oikeastaan koskaan suuremmissa riidoissa kanssani. Nautin ihmisten seurasta, ja olen varsin sosiaalinen.

9. Saan elää tervettä elämää. En omaa vakavia tauteja, kuten verisyöpää tai muuta vastaavaa. Minun ei tarvitse pelätä koko aika vaarallisia tauteja, eikä sitä, että kuolisin jonakin päivänä sairauteen. Saan olla täten varsin onnelinen.

10. Minua ei kiusata. Suurin osa ihmisistä tulee toimeen kanssani, ja minä tulen heidän kanssaan. En ole koskaan joutunut tuntemaan sitä kauheaa oloa, jonka kiusaaminen lapselle aiheuttaa. Saan elää tasapainoista elämää minusta välittävien ihmisten keskellä, eikä kukaan siihen ole puuttunut.

11. ( jatketaampa sitten vielä ) Omaan voimakkaan luonteen. Kukaan ei ala ryppyilemään, saan kunnioitusta omakseni kiitos luonteeni. Kuitenkin, osaan olla tasapainoisen rauhallinen jos tahdon.

12. ( JA VIELÄ ) Loppujen lopuksi, omaan täysin hyvän elämän, enkä voi valittaa yhtään. Kaikki on minulla hyvin, ja olen tästä hyvin onnellinen. Kumpa onneni kestäisi elämäni läpi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.