IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Nälkä puoliksi 2015 mennessäPerjantai 06.06.2008 12:06

STT-AFP-REUTERS eilen illalla:
"YK-kokous: Nälkä puoliksi 2015 mennessä

YK:n ruokakokous päätti torstaina puolittaa aliravittujen määrän viimeistään vuoteen 2015 mennessä.
...
YK ilmoitti uudesta, lähes kolmen miljardin dollarin eli kahden miljardin euron avusta ruokakriisin helpottamiseksi. YK:n pääsihteerin Ban Ki Moonin mukaan vuosittain tarvittaisiin kuitenkin 20 miljardin dollarin verran apua."


Seuraavan seitsemän vuoden aikana ihmisten määrä maailmassa kasvaa noin puolella miljardilla, joista suuri osa syntyy jo nyt kroonisen ruoka-avun varassa oleviin maihin. Jokainen edes jossakin määrin tolkuissaan oleva ihminen tajuaa, ettei mikään summa maailmassa auta ratkaisemaan ruokakriisiä tai nälänhätää, jos ruokaa vaativien suiden määrä jatkaa kasvuaan ennustetulla tahdilla. Lyhyellä aikavälillä se olisi periaatteessa mahdollista, mutta väestön lisääntyminen aiheuttaa tarvittavan ruokamäärän kasvun.

On esitetty maanviljelyksen tehostamista ja vaikka mitä vippaskonstia populaation kasvun turvaamiseksi. Tehostaminen vaatii koneita, jotka - ehkäpä joillekin pienenä yllätyksenä - vaativat polttoainetta. Niin, juuri sitä, minkä käyttöä olisi ilmaston lämpenemisen vuoksi vähennettävä. Myös uusia peltoja olisi raivattava, mutta toisaalta se tarkoittaisi hiilidioksidia hapeksi muuntavien metsien tuhoamista.

Ainoa ulospääsy ongelmasta on ihmispopulaation kasvun pysäyttäminen ja mieluusti sen kääntäminen laskuun. Kaikki muut ratkaisut päätyvät umpikujaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.