IRC-Galleria

Notsip

Notsip

Dida Streicher Sfinksi Brabham Pimeyden Ruhtinas

Kirjoituspäiväkirja osa V (3.9.2006)Sunnuntai 03.09.2006 16:07

Nyt olen täällä ja te siellä. Elän auvoisaa opiskelijaelämää Jyväskylässä, Alvar Aallon, Samppa Lajusen, Jarkko Martikaisen, Matti Nykäsen ja Timo Rautiaisen kaupungissa. Täällä tapahtuu monia asioita, mutta niistä ei mainita tässä, koska Galleriassa on myös alle 18- vuotiaita penskoja. Koin mielenkiintoisen yksityiskohdan heti torstaina. Ensimmäinen asia jonka näin, oli johonkin betonisysteemiin spreijattu teksti: Enemy takes the lead. Vihollinen ottaa lyijyn. Täällä siis pidetään myös Unreal Tournamentista, mikä on tietenkin sivistyksen merkki.

Solukämpän B- huoneen ikkunasta näkee ulos. Vaikka MNOP- taloja kutsutaan DDR:ksi, ja vaikka talot ainakin sisältä päin näyttävät, kuulostavat ja tuntuvat tuon muinaisen urheilusuur-vallan arkkitehtuurin tuloksilta, on täällä kivenpaa kuin dresdeniläisessä lähiössä. Must ainaskin. Täällä on puita. Siitä se johtuu. Ne vähän lievittävät luovaa angstia. Pitää odottaa marraskuuta, ettei vihreys häiritse. Silloin on myös tarpeeksi pimeää. Yhtä pimeää kuin eilen (oikeastaan tänään), kun myö tulimme kaupungilta, jossa seurasimme kuin Litti tanssi ripaskaa puolalaisen huppujalkapallon haudalla. Tätä oli edeltänyt korkeatasoinen keskutelu tutor Anderssonin yksiössä, jonne oli ahtautunut kasoittain fukseja. Ottelua seurasi nationalistinen jälkipeli maanalaisessa baarissa, jonka nimeä en muista, mikä on tietenkin aina osoitus siitä, että ilta on ollut onnistunut. Puolen litran tumma Kozel- tuoppi maksaa 6,30€. Laatu maksaa, mutta ei tuosta taida ihan jokailtaista hupia tulla. Näillä tuilla.

Kaukana horisontissa näkyy pari kiinteää mastoa. Niihin eivät Tikkakosken varusmiehet kiipeä, koska kiinteän maston koulutusta annetaan vain meillä Riksussa, ja sieltä on liian kallista tulla Keski-Suomeen kiipeilemään. Uudellamallahan noita tolppia on joku 1000. Etuoikealla oleva talo on remontissa. Ikkunoissa näkyy muovisuojia. Edessä on kaksi järkyttävän matalaa taloa. ja vasemmalla on rakennustyömaa. Lisää kortepohjalaisia tuloo. Täältä etelään on Raut-pohjan teollisuusalue. Näen kaksi hormia. Rautpohja on siis Kortepohjasta etelään, mutta Helvetistä itään, jonne me kuljemme.

Perjantaina kävin tekemässä innokkaasti hintavertailuja. Noin kymmenen metrin päässä ulko-ovesta on läjä kauppoja ja pizzerioita, Ärrä ja tomaatti. Kasipäk Karhua maksaa Sparissa 20 senttiä vähemmän kuin Siwassa. Kummaa. Länsiväylän S-Marketille asti en viitsinyt lähteä. Siitä on niin paljon vaivaa, ja luultavasti Karhu on sielläkin kalliimpaa.

Kirjoitushommelikommeli etenee. Uusimman version mukaan Gilmer kuulee majatalossa, että Jesroth on myöskin etsimässä Welhimiä ja Welhimin hallussa olevaa artifaktia. Tietääkö Jesroth, että Welhim on petturi ja löytänyt Rasian? Onko hän valinnut Gilmerin kätyrikseen tämän tietämättä?

Hmm. Pitäisikö noihin otsikoihin laittaa spoilerivaroitukset?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.