IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Jeesuksesta ja uskonnoistaLauantai 11.07.2009 02:05

(kuva ei liity uutiseen)

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/07/jeesuksesta_tehtiin_manga-sarjakuva_857695.html

Ööööö. Onneksi en ole suuri mangan ystävä, muuten saattaisin purra hammasta ja sanoa jotain rumaa.

"Pipliaseuran talousjohtaja Eeva Vuorinen kertoo, että kustannuspäätöksen taustalla on huoli siitä, että nuoret eivät tunnu avaavan rippiraamattujaan vaikka mitä tekisi."

No yhyy? Eikö oikeasti riitä että saadaan pennut pakkokastettua ja näin alistettua puolueelliselle uskonnonopetukselle alaluokilta lähtien. Rippikoulussa vielä varmuuden vuoksi vähän paasataan ja pelotellaan helvetillä. Mutta voi kamala kun kaiken ylitarjonnan jälkeen raamattu ei jostain ihmeen syystä kiinnosta. :(

Uskaltaisin veikata että tuo on vasta alkua. Tulemme näkemään Jeesuksen aina vain houkuttelevampiin vaatteisiin puettuna, toimintasankarina, vitun cowboyna, miten olisi vampyyrina? jotta saadaan nuoret kiinnostumaan. Mutta ei auta koreat kääreet jos sanoma on mätä.

Ja tähän väliin on todettava että on kristinuskossa hyviäkin opetuksia. Jeesuksen opetukset olivat pääsääntöisin hyviä, myöhemmin vain sanomaan on lisätty kaikkea paskaa.
"Menkää ja käännyttäkää kaikki" -käskystä on vielä nykyaikanakin vain harmia. Nykykristittyjen lähimmäisenrakkaus on harvoin pyyteetöntä, se on lähinnä kaupankäyntiä. Avun hintana on evankeliointi.
Joo, voitte kiertää sitä selittämällä että käännyttäminenkin muka on auttamista, mutta ei se asiaa muuksi muuta.

"Mutta tunnen tämän alkoholistin joka tuli uskoon ja.. ja.."
Kyllä, monet ovat löytäneet elämälleen tarkoituksen kristinuskosta. Jotkut toiset taas islamista, tai hindulaisuudesta. Tai joistakin lukemattomista uuspakanallisista uskonnoista. Jotkut löytävät elämänsä polun Tolkienin mytologiasta! Tai jostakin ihan muusta, useimmat eivät tarvitse jumalia elämäänsä.
Hyväksykää se. Kristinusko on vain hiekanjyvä rannalla. Kyllä teillekin on maailmassa tilaa, kunhan vain tajuaisitte antaa muille tilaa. Eli loppuu se "vain me olemme oikeassa, kaikki muut väärässä" asenne.

Hah, voisinkin komentaa rauhan elämänkatsomusten välille noin helposti. Ihan sama. Minä kuljen ylpeänä omaa eklektistä polkuani, tarvitsematta käännyttää ketään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.