IRC-Galleria

Media on nykyisin niin kovasti pinnalla, se on osa meidän kaikkien elämää ja se kiinnostaa monia. Miten media-alaa sitten voi opiskella erityisesti peruskoulun jälkeen?

Jos sinua kiinnostaa viestintä, media ja tiedotus voi media-ala hyvinkin olla sinua varten. Peruskoulun jälkeen vaihtoehtoja ovat lukio tai ammatillinen perustutkinto. Ammatillinen perustutkinto liittyen mediaan on audivisuaalisen viestinnän perustutkinto, jossa suuntautumisia on useita riippuen koulusta, esim. animaatio, esitystekniikka, valokuvaus ja radio- ja tv-työ. Sinä valmistut tästä koulutuksesta media-assintentiksi.

pk_1.jpg Lähde

Eräs starttilainen oli tutustumassa media-assintentin koulutusohjelmaan ja kertoi kokemuksistaan näin: "Me tehtiin ryhmissä lyhytelokuvaa. Opin, miten tehdään kohtauksia elokuviin ja miten niitä editoidaan. Mielenkiintoa ei oikein ollut, koska emme saaneet paljoa tehdä ja siellä oli aikalailla tekemisenpuutetta, koska emme olisi osanneet tehdä niitä juttuja mitä elokuvan teko vaati. Ihan OK meni ja olen tyytyväinen, että menin tutustumaan tähän alaan."

Jos sinua kiinnostaa alan taiteellisempi puoli ja kuvallinen ilmaisu yhdessä median kanssa, voi vaihtoehtona olla myös kuva-artesaanin opinnot. Siinä suuntautumisvaihtoehtoina ovat graafinen suunnittelu, kuva- ja mediataide sekä valokuvaus.

Jos valitset poluksesi lukion, kannattaa tutkailla eri vaihtoehtoja ja selvittää olisiko jossain valinnaisaineena jotain mediaan liittyvää. Lukion jälkeen voi jatkaa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon opiskelemaan media-alaa, esim. viestintää tai journalismia. Lue lisää esim. opintoluotsista! :)

Koulutusnetistä löydät paikat, missä voit opiskella näihin ammatteihin! Katso täältä! :)

Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä puolestaan median saralle aikoville! Kysykää jos tulee jotain mieleen, myös yksityisviestiä voi lähettää! Hyvää kevättä kaikille ja opiskeluiloa! Koittakaa jaksaa loppuun asti :)

Sanni, Varustamo

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.