IRC-Galleria

bb_waters

bb_waters

Blues ain't dead

aamun uutinen, osa 25Keskiviikko 04.06.2008 08:15

Obama varmisti presidenttiehdokkuutensa

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id92582.html

Yhdysvalloissa senaattori Barack Obama on varmistanut demokraattipuolueen presidenttiehdokkuuden. Uutiskanava CNN:n mukaan Obamalla on takanaan riittävästi eli 2 118 valitsijamistä tullakseen valituksi demokraattien presidenttiehdokkaaksi elokuun puoluekokouksessa.

Useat äänestystuloksesta riippumattomat surpervalitsijamiehet siirtyivät hetkillä siirtyneet kannattamaan kilpailija Hillary Clintonin sijasta Obamaa. Obaman takana on mm. entinen presidentti Jimmy Carter.

Barack Obama on Yhdysvaltain historian ensimmäinen suuren puolueen afrikanamerikkalainen presidenttiehdokas.

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuun alussa. Republikaanien presidenttiehdokas on senaattori John McCain.

Yhdysvalloissa on vielä meneillään demokraattien viimeinen esivaali Montanassa. Etelä-Dakotan esivaalin äänestys päättyi aamuneljältä Suomen aikaa.

Senaattori Hillary Clinton ilmaisi tiistaina olevansa kiinnostunut demokraattien varapresidenttiehdokkuudesta. Clinton otti New Yorkissa osaa videotapaamiseen New Yorkin kongressiedustajien kanssa. Hän ei ole vielä virallisesti luopunut ehdokkuudestaan tai tunnustanut Obaman voittoa.

Yhdysvaltain presidentinvaalit pidetään marraskuun alussa. Republikaanien presidenttiehdokkuuden on jo varmistanut senaattori John McCain.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.