IRC-Galleria

s-mies

s-mies

ei pelkää painajaisia.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Keikka oli, keikka meniPerjantai 04.04.2008 13:44

Eilinen oli voitosta tehty. Plugivapaa keikka meni hyvin, meininki oli täysin erilainen kuin normisti. Ei yleensäkään keikkailu nyt ikävää missään nimessä ole, mutta eilen oli ihan helvatan hauskaa olla lavalla:) Kiitos kaikille paikalle raahautuneille, ilman teitä olis tullu tylsä keikka. Kyllä se ehti jo käydä mielessä, kun 19:45 paikalla oli bändin lisäksi tasan portsari, miksaaja ja baarimikko - tais peli hieman verottaa aikaisia kulkijoita... ikävää oli myös se, että parikin saapumaan lupautunutta feidasi, mutta minkäs sille nyt voi.
Niin, ja meikä mennee ehkäpä kolmelle levylle soittelemaan eilisen seurauksena:) Superrules.

FAILTorstai 03.04.2008 13:21

http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/04/sony-bmg-j%C3%A4i-kiinni-piratismista-yritti-hiljent%C3%A4%C3%A4-lehdist%C3%B6n

"Wired raportoi, kuinka Sony BMG, yksi neljästä suuresta RIAA-yhtiöstä, on jäänyt nololla tavalla kiinni ohjelmistopiratismista. Windowsin hallintaohjelmistoja valmistava pieni ranskalaisyritys PointDev alkoi epäillä piratismia, kun Sony BMG:n työntekijä otti marraskuussa 2007 yhteyden PointDevin asiakastukeen saadakseen neuvoja Ideal Migration -ohjelmiston käytössä. Kyseinen työntekijä antoi tällöin PointDevin edustajalle ohjelmiston avainnumeron, joka osoittautui vanhan, jo vuodesta 2004 liikkeellä olleen ohjelmiston piraattiversion avaimeksi. Tämän vuoden tammikuussa tehdyssä ratsiassa Sony BMG:n palvelimilta löytyi neljä kyseisen ohjelmiston laitonta asennusta, joista PointDev vaatii Sony BMG:ltä 300.000:n euron korvauksia.

Tämä on kuitenkin ilmeisesti vain jäävuoren huippu. Tarkastuksen yhteydessä nimittäin paljastui, että lähes puolet Sony BMG:n käyttämistä ohjelmistoista on piraattiversioita. Ohjelmistoalan antipiraattijärjestön Business Software Alliancen arvion mukaan tarkka prosentti on 47%. PointDevin johtaja ja omistaja Paul-Henry Agustoni uskoo, että kyse ei ole mistään satunnaisesta yksityistapauksesta. "Uskon, että piratismi on kytköksissä yhtiön politiikkaan", hän sanoo. "Jos työntekijällä on riittävä budjetti ostaa tarvitsemiaan ohjelmistoja, hän tekee niin. Jos budjettia ei ole, työntekijä etsii vaihtoehtoiset keinot ohjelmiston hankkimiseksi, koska hänen on joka tapauksessa tehtävä oma työnsä."

Piratismismikäryn käytyä Sony BMG yritti saada piratismista vihiä saaneen La Provence -lehden olemaan julkaisematta asiasta juttua, mutta lehdistön vaientaminen ei levy-yhtiöltä enää onnistunut. Ja niin sana musiikkipiraatteja mafiatyyliin jahtaavan levy-yhtiön omasta ohjelmistopiratismista lähti leviämään vauhdilla maailmalle."

OmgwtfbbqTiistai 01.04.2008 23:22

Paino juuri nyt: 84,9kg. Ensimmäinen 85 kilon alitus miesmuistiin rules.
(Se, ettei kännykkä osaa sanaa rules vaikka sen sille opetinkin fails)

[Ei aihetta]Keskiviikko 26.03.2008 19:03

Joku kieliviisas sankari mainostaa Sokoksen aletuotteita, kaiuttimista kuuluu ulos asti. "Nahkatakki turkisvuorella, näitä ei ole montaa." 2x fail.

[Ei aihetta]Maanantai 17.03.2008 13:27

Lievästi vituttaa, että selain kaatuu ~20 kertaa työpäivän aikana, joskus useamminkin.

Bash.org ftwKeskiviikko 12.03.2008 20:57

http://bash.org/?845468 :

<piercings> A programmer started to cuss
<piercings> Because getting to sleep was a fuss
<piercings> As he lay there in bed
<piercings> Looping 'round in his head
<piercings> was: while(!asleep()) sheep++;

[Ei aihetta]Maanantai 10.03.2008 17:54

Hoh, tänään ratkesi viime aikoina eniten koneella istuessa häirinnyt ongelma. Pari viikkoa sitten menin fiksuna asentamaan uusimman tarjolla olevan flash-päivityksen, jonka jälkeen Opera+flash -kombo meni ns. mereen. Tänään törmäsin neljännesvahingossa Operan knowledge basessa "ratkaisuun". Flash 9 update 3 WANTS GTK, mut Opera 9.2X no can haz ;_; . Siispä päivitys 9.50 betaan ja hyvin toimii \o/

(tsek http://www.opera.com/support/search/view/872/)

Tiesittekö, että...Maanantai 10.03.2008 15:00

...Chuck Norrisista on tullut Irakissa samanlainen ikoni kuin Uusiksesta täällä muutama vuosi sitten? MTV3 uutisoi: http://viihde.mtv3.fi/uutiset/elokuvat.shtml/621829?norris_chuck
Tai sitten ei:

http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/03/piratismi-kukoistaa-ja-hollywood-tekee-kaikkien-aikojen-ennätysvuoden
(avec lyhytlinky: http://lyhytlinkki.net/?41p3as5c)

Epic fail, copypasta pelastaa:

"Piraattiliitto: Piratismi kukoistaa - ja Hollywood tekee kaikkien aikojen ennätysvuoden!

Ars Technica raportoi siitä, kuinka Hollywood teki viime kaikkien aikojen parhaan tuloksensa elokuvateattereiden lipunmyynnin liikevaihdossa - samaan aikaan, kun elokuvien jakaminen vertaisverkoissa oli aktiivisempaa kuin koskaan. Lobbausjärjestö MPAA:n oman vuosiraportin mukaan lipunmyynti Yhdysvalloissa tuotti ennätyksellisen 9,63 miljardin dollarin liikevaihdon samalla kun se kansainvälisesti kohosi kaikkien aikojen ennätykseensä eli 26,72 miljardiin dollariin. Kansainvälisessä ennätyksessä on kasvua edellisestä vuodesta lähes viisi prosenttia. Samaan aikaan kun Hollywood rikkoi entiset ennätyksensä, elokuvien nettipiratismi kukoisti torrent-teknologian voimin vilkkaampana kuin koskaan, suurten p2p-sivustojen kivutessa yhä korkeammalle netin suosiomittauksissa.

Vertaisverkkoteknologian kehitys käynnistyi Napsterin muodossa vuoden 1999 lopussa, ja elokuvien nettipiratismin huippu painottuu muutamaan viime vuoteen, jolloin kuluttajien kasvaneet liittymänopeudet ja torrent-tekniikka ovat sallineet elokuvien tehokkaan globaalin jakamisen. Kukin voi itse päätellä ylläolevasta, MPAA:n omasta elokuvateattereiden liikevaihdon kehitystä kuvaavasta kaaviosta, onko kyseessä kuolinkouristuksissaan oleva ala vai ei.

Huolimatta ennätyksellisestä rahantulosta MPAA:n lobbareilla on kuitenkin otsaa väittää, että piratismi on tuhoamassa elokuvateollisuuden, ellei siihen puututa ankarin lainmuutoksin ja muin voimatoimin. Lobbausjärjestön kotisivut ovat suorastaan suhteettoman täynnä antipiratismipropagandaa. Kauniisti sanottuna tämä propaganda on vailla kaikkea todellisuuspohjaa. Se, kuinka mielivaltaisesti MPAA poimii 'faktojaan', paljastui järjestön kannalta varsin nololla tavalla tämän vuoden tammikuussa, jolloin MPAA joutui tunnustamaan, että sen piratismia kartoittaneen 'tutkimuksen' antamat arviot yliopisto-opiskelijoiden harjoittaman piratismin laajuudesta olivat vähintäänkin kolme kertaa liian suuria - joidenkin arvioiden mukaan virhe oli todellisuudessa jopa 14-kertainen. Järjestö väittää alan menettävän vuodessa 7 miljardia dollaria piratismin vuoksi. Tällaiset väitteet tuntuvat erittäin epäilyttäviltä alan tehdessä kaikkien aikojen ennätystulosta. Voisiko totuus ollakin täysin päinvastainen? Entä jos piratismi on nimenomaan ollut auttamassa alaa sen uuteen ennätykseen? Itse asiassa tästä saadaan vahvoja viitteitä MPAA:n mainitussa vuosiraportissa - vaikka MPAA varookin visusti sanomasta suoraan mitään sensuuntaista.

MPAA uskaltautuu ensinnäkin kertomaan, että "Internetillä on tärkeä rooli ihmisten houkuttelemisessa elokuviin. Piakkoin julkistettavan Yahoo!:n ja MPAA:n yhteistutkimuksen mukaan 73% amerikkalaisista elokuvissa kävijöistä käyttää nettiä tutkiakseen tarjolla olevia elokuvia ennen teatterissa käymistä. Niinikään nettiä tutkimuksissaan käyttävät elokuvissa kävijät katsovat elokuvan muita todennäköisemmin sen ensi-iltaviikonloppuna, ja he käyvät myös muita todennäköisemmin katsomassa joitain elokuvia useampaan kertaan teatterissa." Keitäköhän nämä nettiä aktiivisesti 'tutkimuksissaan' hyödyntävät elokuvan ystävät voisivat olla? Tästä saadaan lisävihiä raportin toisesta toteamuksesta: "Teknologia täydentää elokuvissa käymistä. Yksi seitsemästä amerikkalaisesta elokuvissa kävijästä on investoinut paljon rahaa kotinsa esityslaitteistoihin ja tekniikkaan. Vastoin perinteisiä uskomuksia tämä elokuvissakävijöiden ryhmä käy elokuvissa useammin kuin teknisesti heikommin varustautuneet vertaisensa." MPAA toteaa, että uuden tieto- ja mediatekniikan aktiivisimmat kuluttajat käyvät elokuvissa peräti neljä kertaa useammin vuodessa kuin teknologisesti 'jälkeenjääneemmät' kuluttajat.

Piraattiliitto voi valistaa MPAA:ta siitä, että tieto- ja mediateknisesti edistyksellisin ja nettiä aktiivisimmin hyödyntävä kuluttajien ryhmä tunnetaan myös nimellä piraatit. Voimme myös lohduttaa MPAA:ta sillä, että nettipiratismi tulee tappamaan elokuvateollisuuden samalla varmuudella, jolla MPAA uskoi 1980-luvulla videonauhureiden tappavan sen. Hollywoodin yrittäessä kieltää kuluttajilta oikeuden käyttää videonauhureita MPAA:n pitkäaikainen johtaja Jack Valenti todisti vuonna 1982 tunteisiin vetoavasti Yhdysvaltain edustajainhuoneelle: "Totisesti sanon teille, että videonauhuri on amerikkalaiselle filmituottajalle ja amerikkalaiselle yleisölle samaa kuin mitä Bostonin kuristaja on yksin kotona olevalle naiselle."