IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
16.6.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 978 (1.7.2008 alkaen)
Koko
44 jäsentä
Tyttöjä: 6 (14 %)
Poikia: 38 (86 %)
Keski-ikä
29,5 vuotta
Otos: 29 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,9 vuotta
Ylläpitäjä
amnon

Jäsenet (44)

herra-tee[NaamaKala]Hegezu-Hantta-JaffirVainamoJialbloodalkomaani[Emppuprkl]SkanneriDostonazaVelisepalusripsi__EquuleusLepiLehi
« Uudemmat - Vanhemmat »
Mitä jos 3. luokalla opiskeltais 1/5 vuotta englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa ja venäjää. Sen jälkeen valittais 4. luokalle A1 kieli ja sit 5. luokalle A2 kieli ja 7. luokan B1 kieli ois täysin vapaaehtoinen. Koska 3. luokan opetuksessa ehtis käydä ihan vaan alkeita, niin se ei vaatis opettajaltakaan kummosta osaamista opettaa kaikkia viittä kieltä. Tästä vois toki keksiä myös erilaisia variaatioita, mut perusidea tuli siitä miten meidän koulussa oltiin puolvuotta tekstiilitöissä ja puolvuotta puutöissä, jonka jälkeen sai valita kumpaa haluaa jatkaa. Muistan ainakin ite lapsena et kun valittiin A2 kieltä niin ei ollu mitään hajua näistä kielistä joten niin sitä valitsi ihan vaan sen minkä kaverit valitsi. Tosin kyllä puutyöt tuli myös valittua ihan vaan koska pojat tekee puutöitä. Silti voisin sanoa et se oli hyvä kokemus, enkä pelkää nyt aikuisena käyttää neulaa, vaikka olin tekstiilitöissä surkea.

Seuraavalla opintoasteella sit jatkettais vähintää sen A1 kielen opiskelua ja voitais tarjota vaihtoehtona jatkaa sitä A2 kieltä ja/tai B1 kieltä ja/tai alottaa B2 kieli. Kirjotuksissa voitais korvata ruotsin kirjottaminen vaihtoehdolla kirjottaa joko se A2 tai B1 kieli.

Yliopistolla voitais taas poistaa täysin muun kuin englannin suorittaminen pakollisista kursseista. Minkä lisäksi poistettais tietty ruotsinkielen osaamisen vaatimus kaikista viroista ja palkattais tarvittaessa erillinen ruotsinkielen niissä tapauksissa, kun kielivähemmistön oikeuksien turvaaminen sitä vaatii vrt. saamenkieli yms.
« Uudemmat - Vanhemmat »