IRC-Galleria

-S4R4-

-S4R4-

kikatkaaaa suvantosara :) IG: suvantosara skype. sarasuvanto
Kuikka-Koponen (oik. Ilari Koponen), syntyi 01.12.1833 Varistaipa- leen kylässä Leppävirran pitäjässä, joka siirrettiin myöhemmin Heinävedelle. Hän oli savolainen silmänkääntäjä ja parantaja. Häntä pidetään yleisesti Suomen tunnetuimpana silmänkääntäjänä ja elinaikanaan hän ällistyttikin monia ihmisiä taioillaan. Kuikka-Koponen liikkui paikoista toisiin; Heinäveden lisäksi hän tapasi kulkea muualla Itä-Suomessa, mutta myös Etelä-, Länsi- ja Pohjois-Suomessa ynnä Pohjanmaalla.

Viimeiset vuotensa hän oli kirjoilla Säämingin seurakunnassa. Hän kuoli Jäppi- lässä vuonna 1890. Nimensä Kuikka hän sai, koska ei viihtynyt työmailla vaan veneessä Varisselällä.

Nykypäivään saakka on säilynyt useita kertomuksia hänen erikoisista tempuis- taan. Kerrotaan, että Kuikka-Koponen oppi taitonsa Pietarissa intialaiselta fa- kiirilta palkinnoksi tämän hengen pelastamisesta. Elinaikanaan häntä pidettiin hyvin outona persoonana ja myös hänen temppunsa olivat usein varsin kummal-lisia.

On muun muassa säilynyt ainakin kaksi kertomusta, joissa Kuikka-Koponen me- nee hevosen peräaukosta sisään. Koposen tempuille tyypillistä oli, että niissä usein joku ahne tai itsekäs henkilö saatettiin naurunalaiseksi. Useissa tempuis- sa myös autetaan heidän puutteenalaisia uhrejaan.

Koposella oli useita lapsia, joille hän antoi erikoiset nimet. Nuorin lapsista toimi myös parantajana Säämingissä. (Alfred Koponen)
ITSE OLEN 5. polvesta kuikka koposen jälkeläinen!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.