IRC-Galleria

Tupakka... Tiistai 09.09.2008 09:15

Tykkään puhua asioista niiden oikeilla nimillä, en vähättele enkä myöskään suurentele asioita..
Tämä juttu on siis näin, niin kuin sen kerron.


Olen siis polttanut nyt noin 10 vuotta, josta vakituiseti 8-9vuotta... Nykyään poltan minimissään 10tupakkaa päivässä...
12-15 on ehkä se normaali, ja juomassa olessa 1½ sta askia...

Minulla on astma ja krooninenkeuhkoputkentulehdus..
Eipä tota asia atullut nuorempana sen kummemin mietittyä.. nyt taas kipeenä olleessan, kun tulee yöllä tunne että tukehtuu ja kuolee.. olen alkanut pelonkautta miettimään tupakointiani..

Olen toki ennenkin yrittänyt lopettaa... Huonolla menestyksellä..
Raskaaana ollessani olin polttamatta reilut 30päivää.. jonka jälkeen poltin Aamuisin ½ tupakan, ja satunnaisesti jämät. Kun olisinkin sitten tuohon määrään edes jäänyt, mutta ei...
Myös tälläiset sairaskohtaukset ovat saaneet lopettamaan.mutta kun tauti on tiessään, niin taas käryää tupakka...

Rakastan tupakkaa...
Rakastan sen makua, sen savunhajua, se rauhoittaa, kun odottaa jotakin on mukava siinä poltella tupakka, kahvinkanssa, kahvinjälkeen.. rentouttavaa... ja kahvilla ja tupakalla se päivä lähtisi käyntiin. en haluaisi luopua tästä toisiksi tärkeimmästä nautintoaineesta, ja se on jo niinkin pitkään ollut kuin osa minua.

Vihaan sairastelua
En jaksa tehdä mitään, keuhkoon koskee, henki ei vaan kulje, nukkumista turha edes ajattellekkaan, väsyttää... ja tulevaisuus pelottaa... Minun kaltaisillani 1/5 stä sairastuu ja kuolee keuhkoahtaumaan... sitä ei kai kukaan toivo..Siksi ON lopetattava nyt..ei huomena, ei ensiviikolla, ei "sitten joskus kun oon vanhempi" se asia ei siitä odotellessa ainakaan Helpotu.

Muutama tupakka vielä on... jemmassa varalla.. niitä ei ole tarkoituspolttaa..

TOIVON että tälläkertaa selviäisin tästä koitoksesta voittajana.. mutta se nyt jää nähtäväksi.. ja kun tämäm on näin ääneenkin kuulutettu, niin eipähän tule nyt ekana mieleen tupakalle juosta..



Laitetaanpa tähäntää kysymys
lomake joka löytyi sydänliitonsivuilta.

10 kysymystä



1. Mikä sai minut aloittamaan tupakoinnin? Mitä kaikkea siihen liittyi?
-Nuorena halusi kokeilla kaikkea ja olihan se aluksi "jännää" poltella salaa vanhemmilta. En osaa sanoa mitä liittyi, koska poltin yksin, kavereidekanssa, humalassa, selvinpäin..



2. Missä vaiheessa kokeilut muuttuivat säännölliseksi tupakoinniksi? Miten se tapahtui?
Ylä-asteen viimeisellä luokalla, jäin kiinni äidille, enkä jaksanut välittä asiasta, sitten aloin polttaa vakituisesti kotona, vanhemmatkin kun sitä tupakkaa ostivat.


3. Millainen tupakoija olen nyt? Kuinka paljon poltan, missä tilanteissa, kenen kanssa? Missä en polta ja miksi? Mitä mieltä olen tupakoinnistani?
Paha, pahempi kun esm:miehenija pahasti KOUKUSSA, poltan sen 12-15tupakkaa päivä.. Ihanmissä tilanteessa vaan.. ja yksin sekä seurassa, ja ei ole tilannetta jossa en polttaisi, varsinkin paikat jossa tupakointi on kielletty... on tuskaa minulle, kun taas muut voivat olla ihan "ai, ei täällä saakkaan polttaa" niin minä olen" Mitä vittua, miksei saa polttaa?no mennää sit johkii mis saa polttaa.. hei en miä voi olla tääl, nyt kävi tekee mieli röökii.." Tupakoin liikaa... ja se näkyy kyllä tässä terveydessä..


4. Missä tilanteissa minun olisi vaikeinta olla polttamatta? Mitkä ovat minulle tärkeimmät syyt polttaa?
Baari-ilta ois aika pahapaikka..
Se rentouttaa.


5. Haittaako tai vaikeuttaako tupakointi elämääni jollain tavoin? Miten?
Kyllä rahat vähenee... ja terveys... Krooninene keuhkoputkentulehsus äityy pahemmaksi... astma on pahempi joten Lääkitystä joudun käyttämään kokoaika vain enemmän..


6. Jos lopetan, mitä tapahtuu? Mitä menetän? Mitä voin saavuttaa?
Menetän hermoni, ja varmaan käytökselläni ystäväni..
Itkenkin varmaan... Olen luonteeltani riippuvainen persoona (tiesi pykologi tossa muutama kk sitten sanoa) Voin saada terveyden takaisin... tai ainakaan en kuole niin nopeasti, kuin tupakoidessa.


7. Mikä on tai olisi minulle kannustavin tavoite tupakoinnin lopettamisessa?
Oon sellanen et tarvisin jotain konkreettista kannustusta, jotain minkä saan varmasti, jotain minkä näen. Esin rahapalkinto ois ihan ykkönen, tai matka jonnekkin.
Mut sit toisaalta ajateltuna se oma terveys.


8. Milloin voin ajatella lopettavani tupakoinnin?
Nyt se on yritettävä... Ihan näillä näppäimillä...


9. Miten valmistaudun? Käytänkö jotain apukeinoja?
Nyt on vielä varatupakoita, mutta jos tänään jotain nikotineliä kävis ostamassa... ja porkkanaa :D


10. Mitä teen tupakointitilanteissa sitten, kun en enää polta? Miten tilanteet etenevät konkreettisesti: tapahtumat, ympäristö, vuorosanat, tunteet?
Aamutupakan korvaan sillä että käyn pihalla syömässä porkkanan.
Samoin kahvi tupakat. Mutta ei niitä porkkanoita voi oikein laukussa kantaa, ja alkaa rouskuttamaan kaupungilla.... että en sitten tiedä..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.