IRC-Galleria

DibbaDAI

DibbaDAI

Tarja <3 <3 <3 <3

Liittykää.... =)Keskiviikko 04.03.2009 11:43

Tapani Linnannon muistolle

Jyväskylässä kahdeksan vuotta sitten kadonneen 28-vuotiaan miehen kohtalo alkaa selvitä. Längelmäellä tehdyissä maastoetsinnöissä on löytynyt vainajan jäännöksiä. Poliisi on käynnistänyt henkirikostutkinnan.

Miehen veli ilmoitti katoamisesta poliisille helmikuussa 2001. Tiettävästi viimeinen havainto miehestä oli tehty 25.1.2001 asuntonsa läheisyydessä Jyväskylän Myllyjärvellä.

Katoamisesta uutisoitiin laajasti, mutta saadut vihjeet ja tiedot jäivät tuolloin vähäisiksi.

Vuosien varrella poliisin tietoon on tullut vihjeitä ja huhuja, joita on tarkistettu ja joiden perusteella on aiemmin suoritettu tuloksettomia maastoetsintöjä Jyväskylässä.

Syksyn 2008 aikana poliisin suorittamissa tutkimuksissa kävi ilmi seikkoja, joiden perusteella oli syytä epäillä jyväskyläläismiehen joutuneen henkirikoksen kohteeksi.

Kuluvalla viikolla useita henkilöitä on otettu kiinni surmatyön selvittämiseksi. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että surmatyö on tapahtunut Jyväskylässä ja ruumis on kuljetettu sen jälkeen Längelmäelle.

Suoritetuissa maastoetsinnöissä on löytynyt vainajan jäännöksiä. Ensimmäiset löydöt oli tehty jo vuonna 2002, mutta vasta nyt ne on yhdistetty kadonneeseen mieheen ja henkilöllisyys on saatu varmistettua.

Längelmäellä on nyt tehty laajemmat etsinnät, jolloin vainajan jäännöksiä ja hänelle kuulunutta omaisuutta on löydetty lisää.

Poliisi tiedottaa surmatyöhön liittyvistä yksityiskohdista ja teon motiivista tutkinnan edistymisen myötä heti kun tiedottaminen voi tapahtua tutkintaa vaarantamatta.

Rikoskomisario Eila Koivuniemi Keski-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että vainajan henkilöllisyys varmistui oikeushammaslääketieteen avulla.

Koivuniemen mukaan jutun tutkinta alkoi edistyä viime syksynä. Kuluvalla viikolla tutkinnassa on edetty, ja teko on osoittautunut henkirikokseksi. Surman mahdollisesta motiivista hän ei halua vielä kertoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.