IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Väsynyt | Save the internetMaanantai 15.05.2006 18:10

Haluatko että palveluntarjoajasi (ISP) määrää mitä sivuja saat katsoa ja mitä et?
Haluatko että palveluntarjoajasi myy esim. Yahoolle paremman kaistan kuin Googlelle?
Haluatko että IRC-Galleria joutuu veloittamaan kaikkia saadakseen riittävän ison kaistan kaikilta ISP:ltä palvelun pyörittämiseen, tai jos heillä on varaa vain yhteen, vaihtaisitko palveluntarjoajaasi?

Jenkeissä tästä väännetään nyt kättä. Suuret internet palveluntarjoajat yrittävät ajaa läpi lakimuutosta, mikä antaisi mahdollisuuden veloittaa muilta internetissä toimivilta yhteisöiltä ja yrityksiltä siitä hyvästä, että heidän sivut näkyvät juuri tällä palveluntarjoajalla.
Ystävämme republikaanit jo kerkesivät puoltaa asiaa, tosin niukalla enemmistöllä.

Tämä tapahtuu tällä hetkellä jenkeissä. Suomessa ei vielä ole otettu asiaan kantaa, eikä edes maalailtu kuvaa siitä miten laki läpimennessään vaikuttaisi suomalaisten internet -käyttäjien elämään.
Oletettavasti, suomalaiset palvelut kuten IRC-Galleria pysyisivät ilmaisena käyttäjille, jenkeistä ei galtsuun kirjauduttaisi, koska tuskinpa (kaksinaamaisilla) ystävillämme galtsun johdossa on kovinkaan paljoa halua maksaa jenkeille jostain joka on ja (toivottavasti) tulee jatkossa olemaankin suomalaisille ilmainen.

http://www.savetheinternet.com/

Lue lisää ja levitä tietoa. EFFI ei ole ottanut vielä kantaa. Ei myöskään Suomen lehdistö tai kansanedustuslaitos.

- Piski

ps. Kommentit galtsun johdon kaksinaamaisuudesta ovat todellisia (subjektiivisia näkemyksiäni) mutta ei tarkoitettu loukkaavana kommenttina. Yksityiskohdat jääköön omaan tietooni :P

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.