IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Maailman tapahtumia | 30.5.2006Tiistai 30.05.2006 17:07

Saksan kansleri Angela Merkel haluaisi upottaa viittauksen "Jumalaan" EU:n perustuslakiin. Mille keskiajalle sitä nyt on jouduttu? Jenkkilässä ei yleensä ole kehumista, mutta sen kansan isät ajattelivat oikeita asioita kieltäessään kirkon ja valtion yhtenäistyminen (vaikka tiedetään että kukaan ei-uskovainen ei siellä voisi koskaan olla merkittävässä asemassa) ja antaessaan kaikille luvan kantaa asetta (vaikka jenkit eivät tätä vapauttaa käyttäkkään oikein vaan keskittyvät toistensa tappamiseen).

http://euobserver.com/9/21692

Amnesty julkaisi adressin Internetin vapauden puolesta. Maailmassa on edelleen useita valtioita jotka pitävät yllä sivustojen sulkulistoja. Tarkoitus on rajoittaa Internetin käyttäjien maailmankuvaa enemmän omaa hallitusmuotoa tukevammaksi, esim. sulkemalla pääsyn sivuille joiden sisällöstä löytyy sana "demokratia".

http://irrepressible.info/

Netissä liikkuu myös opas, jossa kerrotaan yleisimmistä palomuurien kiertokeinoista. Tärkeimpiä keinoja lienee dataliikenteen kierrätys anonyymiproxyjen kautta.


Seitsemän päivää ja Katso -lehtien aikaansaama boikotti Putansuun kuvien julkaisun jälkeen herätti toivoa. On piristävää huomata että emme eläkkään niin apatioituneessa yhteiskunnassa kuin päällisinpuolin näyttää. Aiheutti boikotti sitten muutoksen toimituksen linjauksessa tai ei, toivoisin silti samanlaista aktivismia ihmiskunnalle tärkeiden asioiden kohdalla.

Samalla uskoni EU:n toimintaan kohoni (Merkelin lausunnoista huolimatta), kun EU:n ulkoministeri päättivät yhteisestä linjauksesta Guantánamo Baytä koskien. Kyseessä ei kuitenkaan ollut vankka julistus vaan vapaamuotoinen pyyntö. Painetta jenkkien toiminnalle on aiheuttanut aiemmin jo Amnesty sekä useat pienemmät kansalaisjärjestöt ja monet arvostetut yksityishenkilöt, viimeisimpänä Lordi Goldsmith.

http://euobserver.com/9/21705

Mutta EU ei ole vielä yhtenäinen muuten kuin valtioiden instituutiotasolla. Jos halutaan samanlainen konsensus eurooppaan kuulumisesta, kuten jenkeissä omalla maallaan, ei Merkelin viimeisentyyppisille lausunnoille ole tilaa. Varsinkaan nyt kun Turkki on upottamassa omaa lusikkaansa yhteiseen siniseen soppaamme.
Yhtenäistä egoa luova toiminta, kuten vaatimus Guantánamon sulkemisen vaatimus, pitäisi esittää voimakkaammin ylähuoneen puolella. Hyvän vihollisen, tällä hetkellä jenkkien ulkopolitiikka, voi yhdistää meitä saman lipun alle, mutta samalla täytyy pitää huoli ettei meistä itsestämme tule uutta jenkkilää.

Suhteeni EU:hun on edelleen hyvin epävarma. Sanon jenkkejä jenkeiksi koska... Ne on?

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.