IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Päivän pisteet.

Bush kävi piipahtamassa viiden tunnin visiitillä Irakissa - Ainakin 36 kuollutta.
http://news.yahoo.com/s/afp/20060613/wl_mideast_afp/iraq_060613183200
Väkivaltaisuudet eivät ole loppumassa, melkein miljoona Irakilaista on paennut maasta.
http://www.nytimes.com/2006/06/14/world/middleeast/14refugees.html?ex=1307937600&en=e69e9b4e8d9a39f8&ei=5088&partner=rssnyt&emc=rss

Ei voida puhua tilanteen paranemisesta. al-Zarqawi on kuollut, mikä aiheuttaa väkivaltaisuuksien kovenemisen. Zarqawin seuraajaksi on ilmoitettu henkilö nimeltä al-Muhajer. Todennäköisesti, jos ja kun al-Muhajer saa Zarqawin kohtalon, tilanne pahenee entisestään. Lisää kuolleita, uusi henkilö "johtoon".

Bush tuntuu kuitenkin saaneen Irakin johtoon kelpo koiran. Pääministeri Nouri al-Maliki puheissaan käyttää termiä 'terrorismi' usein, vaikka jokainen tietää että Irakissa on useita aseellisia ryhmiä joilla kaikilla on omat intressit. Ainakin kuolemanpartiot (arvioitu johto sisäministeriössä), vapaustaistelijat/sissisodankävijät liittoutuneita vastaan sekä väitetty al-Qaidan ryhmittymä (jonka johdossa al-Muhajer nyt on). Ryhmät ovat hajautettuja pienryhmiä, eikä keskitettyä valvontaa ole. On olemassa vain ne muutamat syyt joiden vuoksi nämä ryhmät toimivat. Menetelmät asian edistämiseksi he rakentavat itse tai kopioivat muilta.

Noniin. Paasaus seis. Irakiin hyökkäys oli LAITON.

Bush myönsi että Guantánamo heikentää jenkkien julkisivua ja sitä kautta epäsuorasti ilmoitti että vankilan lopettaminen on harkinnassa, kunhan sopivat tilat vangeille löydetään ja päästään sopimukseen oikeudenkäyntimenetelmistä. Afganistan on ottamassa kotiin 96 vankia, vaikka he totesivatkin että Guantánamon vankileirin olot ovat "humaaneja".
Jokatapauksessa, näyttäisi että Amnesty on saamassa kohtuullisen voiton länsivaltioissa taistelussa ihmisoikeuksien puolesta.

Ukko Bushin lausuntoon lienee myös vaikuttanut kansainvälisen kyselyn tulokset, joiden mukaan suurin osa ihmisistä pitää USA:ta suurempana uhkana maailmanrauhalle kuin Irania.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/5077984.stm

-- Tavallaan itsestään selvää. Pidetään hiljaisuuden spiraali pyörimässä. --

Astrofyysikko Stephen Hawking sanoo että ihmisten pitäisi ruveta mahdollisimman pian levittäytymään avaruuteen. Globaalin tuhon riski kasvaa koko ajan. Ydinsota, planeetan lämpiäminen sekä mahdolliset tuntemattomat uhat voivat aiheuttaa ihmiskunnan tuhon, tai kehityksen degratoitumisen satakin vuotta. Kuussa voisi olla pysyvä tukikohta 20:ssä vuodessa ja Marsissa kolonisaatio 40:ssä.
http://news.yahoo.com/s/ap/20060613/ap_on_sc/stephen_hawking;_ylt=AoLlL1_5DOTGsHqqzEYuJwwPLBIF;_ylu=X3oDMTA2Z2szazkxBHNlYwN0bQ--


On selvää ettei tällaista kehitystä tapahdu niin kauan kuin valtionjohdot jatkavat toimista kapealla katseella, toiset aiheuttavat kriisejä joihin toiset joutuvat varautumaan ja köyhillä ei ole koulutusta tai ihmisarvoa.
Itse asiassa, polku toimivaan maailmaan olisi olemassa. Sen hinta on monelle pitkä taistelu oravanpyörästä vapautumiseksi jonka jälkeen yksilön energia voitaisiin valjastaa ihmiskuntamme kehittämiseen. Kapitalismi ei tähän kannusta, mutta antaa mahdollisuuden niille joilla oN.

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.