IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone
Bush sitten oli antanut luvan Irak -vuodolle koskien CIA agentti Valerie Plamen henkilöllisyyden paljastumista, löytyy meidänkin iltapäivälehdistä.

Itse asiassa, olen hieman yllättynyt.

Mutta jenkkiarmeija taas saa lisää mainetta.

Ne jotka Suomen armeijan ovat käyneet muistelenevat alokasaikoja joskus jopa haikeasti. Amerikassa alokasaika kestää 9 viikkoa (about sama kuin täällä), jonka aikana ihmisestä tehdään sotilas. By breaking one down to build one up. Amerikkalaisten peruskoulutus on X kertaa rankempi kuin suomalaisten, sisältäen simputusta, öisiä "tupatarkastuksia" ja peruskoulutuskuolemia sattuu muutama vuodessa. Jo jenkkileffat antavat tästä hyviä viitteitä (ie. Full Metal Jacket).
Itse asiassa sotilaskoulutus yleisesti ottaen on eräänlaista aivopesua. Amerikkalaiset alokkaat vaan joutuvat huomattavasti kovempaan käsittelyyn kuin suomalaiset ja kohtelun kovuudella on suora yhteys aivopesun tehokkuuteen (MKultra -projekti).

Mutta mutta, yksikkö nimeltä PTRP. Sinne joutuvat kaikki jenkkivempat. Miehet ja naiset jotka ovat teloneet itsensä niin pahasti että tarvitsevat lääkinnällistä apua, leikkausta tms, ennenkuin heistä tulee taistelukelpoisia. Kyseessä siis ei ole veteraanisairaala, vaan oma osasto, joihin nämä puolivalmiit sotilaat pistetään jos he eivät kykene suoriutumaan rankasta peruskoulutuksesta. Täällä vain peruskoulutuskausi ei lopu ennenkuin olet terve.
Puolivalmiista sotilaista tulee subjekteja esimiesten tahdolle, sekä sairaalahenkilöstön koekaniineja.
Esimiehet kohtelevat potilaita kuin terveitä peruskoulutuksessa olevia ja joskus jopa julmemmin (kersantti mm. potkaissut polvileikkauksesta tulleelta jalat alta). Sairaalahenkilöstö ei anna mahdollisuutta tutkia vaihtoehtoisia hoitoja. Määräyksistä kieltäytyminen on hankalaa, koska alokkaalla ei ole sotilasarvoa, ja ylempiarvoisen käskyn rikkominen tai täyttämättä jättäminen saattaa johtaa sotaoikeuteen. Tämä koskee myös käskyä "you didn't see anything", jos sellainen tulee eteen.

PTRP -yksikön puolikkailta on kielletty sähköisten laitteiden käyttö (tietokoneet, puhelimet), ja puhelinaikaa heillä on 25 minuuttia joka päivä ruokailun jälkeen. Heiltä on myös kielletty tupakointi, porno, juoma-automaatit (vending machines) ja syöminen muuna kuin ruoka-aikana. Näiden sääntöjen rikkominen voi johtaa sakkoihin, mitä tapahtuu aika usein.
Puolikkaita kohdellaan kuin vankeja.

Tähän kun lisätään propaganda, jolle alokkaat siellä altistuu (tai aivopesu jonka he vastaanottavat), en usko että jälki voi olla kaunista. Miehiä ja naisia, jotka joutuvat 'break down to build up' -limboon niin pitkäksi aikaa että pääsevät, tavalla tai toisella, pois. Tervehtymistä ei yleensä tapahdu, puhumattakaan psykologisista oireista, mitä OMIEN julma kohtelu saa aikaiseksi.

Täytyy muistaa että Amerikkalaiset sotilaatkin ovat yhdysvaltojen uhreja, mutta eivät täysin syyttömiä omaan tilanteeseensa.

http://www.rinf.com/columnists/news/the-army-slays-its-own

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.