IRC-Galleria

Elyse

Elyse

Etsivä löytää.

Selaa blogimerkintöjä

MummiahdistusTiistai 26.06.2012 16:42

Olen koittanut jo monta vuotta tulla toimeen mummini kanssa. Vanhempia pitää kunnioittaa. Isovanhempia vielä enemmän.

Mutta miten pitkään voin kyetä päästämään toisesta korvasta ulos tuota sontaa, millä haukutaan päivittäin minua, perhettäni ja ennen kaikkea kotiani? Tällaiset ihmiset tekevät todella vaikeaksi rentoutumisen kotona. Oli se sitten miten raivostuttava hökkeli tahansa, minä kyllä sopeudun. Mutta sitten on tuollaisia niin kuin mummi. Tulee tänne viitenä päivänä viikosta haukkumaan meidän kotia ja sitä, mitä minä en ole tai tee tarpeeksi. Rentoutuminen on todella, todella vaikeaa. Haukkuu meidän koiraa, kissoja, lampaita ja hevosta. Ainoita viattomia asioita maailmassa. Ketään ei hyväksytä sellaisena kuin on. Minä haisen. Tämä talo haisee. Vittuilevia kiertoilmauksia käytetään joka välissä.

Älkää erehtykö luulemaan, että tämä olisi jokin vanhuuteen liittyvä sairaus tai kärttyisyys, joka olisi ajanut tämän ihmisen olemaan tuollainen. Isäni tietää ja äitini tietävät, että hän on ollut tuollainen aina. Ja onpa vielä kyseessä nuorekas tapauskin. Täytti vasta seitsemääkymmentä lähivuosina.

Kuinkahan moni muu on mahtanut turhautua vanhuksiin, jotka saavat sanoa ja tehdä mitä tahansa, koska heitä tulee "kunnioittaa"? Sama koskee kyllä myös vanhempia liian usein, ikävä kyllä.

Aloitan joka päivä alusta mummin kanssa. Olen kärsivällinen. Koitan miellyttää ja olla ystävällinen. Ennen päivän puoltaväliä kihisen pääni sisällä raivosta. On jo muutama vuosi tehnyt mieli sanoa: "Et edes ansaitse aviomiestäsi. Häivy vittuun, mummi." En kuitenkaan teen niin, koska "kunnioitan" vanhempaa ihmistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.