IRC-Galleria

[Ei aihetta]Lauantai 28.02.2009 01:40

Kortteliralli on suomalainen nuorisokulttuurin muoto, jossa autolla ajetaan huvikseen ilman minkäänlaista päämäärää. Korttelirallista käytetään alueesta riippuen eri slangisanoja, kuten pilluralli, piuha, kiimaralli, bilistely, tiksimunkki tai lenkki. Korttelirallin harrastaminen keskittyy pääasiassa viikonloppuiltoihin ja sisältää useissa tapauksissa alkoholijuomien nauttimista, vastakkaisen sukupuolen edustajien havainnointia ja musiikin kuuntelua. Kortteliralli saattaa aiheuttaa joitakin lieveilmiöitä, kuten melua, ylinopeuksia ja liiallisesta alkoholinkäytöstä johtuvia järjestyshäiriöitä, nämä eivät kuitenkaan sellaisenaan ole osa kortteliralli-kulttuuria. Suomen laki kieltää, tulkinnasta riippuen, korttelirallin häiritsevänä ajona taajamassa.

Kortteliralli keskittyy perinteisesti kaupunkien keskustoihin, jossa saatetaan ajaa useita tunteja peräkkäin samaa reittiä edestakaisin. Näiden ohelle korttelirallin kaltaista huviajelua harrastetaan myös hiljaisilla teillä, joilla nopeudet nousevat usein suuriksi rallitunnelman hakemisen seurauksena.

Stereotyyppisiä kortteliralleissa käytettyjä autoja ovat vanhat japanilaiset autot, sekä eurooppalaisista erityisesti BMW. Japanilaisista autoista tietynlaiseen legendan maineeseen ovat päässeet 1980-luvun TOYOTA COROLLAT!. Myös muut automerkit ja mallit ovat korttelirallissa tavallisia. Stereotyyppisesti korttelirallissa käytetyt autot sisältävät karvanopat, Wunderbaumin ja äänentoistolaitteiston, joka korostaa vahvasti bassotaajuuksia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.