IRC-Galleria

PelkoLauantai 09.05.2009 16:01

tosiaan tänään on taas niitä päiviä kun tekee mieli avautua ja kertoa mielipide :) Aiheesta suurkiitokset _TurboSmurffi_

Miksi ihminen pelkää? Voiko pelkoa pelätä? Kuuluuko ihmisen pelätä? Onko pelkääminen täysin normaalia? Jep, pelkoa on siis varmasti monenlaista. Jotkut liittyy ihmisiin, jotkut asioihin ja jotkut tekemiseen.

Jospa vaikka aloitetaan ihmisten pelkäämisestä. Kaikkihan..tai no ei kaikki mut suurin osa ihmisistä tietää että olen asunut lahdessa ja kirosin sen paikan maan syvimpään kolkkaan. Miksi? Todennäköisesti osasyy oli pelko muita ihmisiä kohtaan. En tuntenut oloani turvalliseksi. Viha ja pelko kulkevat käsi kädessä. Viha aiheuttaa toisessa ihmisessä pelkoa. Kenenkään ei mielestäni tarvitsisi pelätä toista ihmistä. Useinmiten tällaisiin tilanteisiin joudutaan kun kahden ihmisen välillä tulee erimielisyyksiä ja ehkä jopa uhkauksia saattaa alkaa satelemaan. Normaali ihminen säikähtää tässä vaiheessa ja alkaa pelkäämään. Ja joskus se on jopa aiheellista. Joskus jopa itse ei tarvitse tehdä toiselle ihmiselle mitään eikä hänen kanssaan välttämättä ole erimielisyyksiä mutta joku muu ihminen saattaa suuttua (hyvin normaalia jos nainen tapaa uuden miehen ja ex mies alkaa angstimaan). On normaalia tuntea mustasukkaisuutta mutta väärin aiheuttaa toiselle tahallista pelkoa.

Ehkä mielenkiintoisin näistä kaikista on toisen ihmisen tapaamisen pelko. Eli tavallaan hyvää pelkoa :P Tapaat netissä aivan ihanan ihmisen ja sovitte tapaamisen. Siinä sitten kävellessä sovittuun tapaamispaikkaan ihmistä alkaa pelottamaan ja jännittämään. Saavut paikalle hän ei ole siellä. Tämä on vielä kiusallisempaa nimittäin jos ei usein ole nähnyt netistä ihmisiä niin perhoset alkavat jylläämään villisti vatsanpohjalla ja kuikuilet joka suuntaan levottomasti mistä hän tulee :P Jännitys ja pelko laukeavat kun alkaa löytymään se yhteinen sävel :) Mutta eikö tälläinen pelko kerro jo aika paljon siitä mitä toinen on hakemassa? Itse tulkitsisin aika jyrkästi sen niin että vakavaa suhdetta. Jos kaikki olisi hälläväliä meiningillä niin sen kyllä huomaa ulospäin.

Olisi niin kiva puhua aina vaan ihmissuhdeasioista koska niistä saa varmaan kaikista eniten hauskoja asioita irti :P Mietitäämpäs...onko suhteessa hyvä pelätä? Ehdoton EI! Toista osapuolta ei saisi pelätä missään tilanteessa. Seurustelu kuitenkin perustuu pitkälti myös luottamukseen. Jos pelkää, ei opi luottamaankaan. Ootteko miettinyt miehet joskus miksi nainen teidät jättää? Oletteko miettinyt sitä, että oletteko ehkä aiheuttanut pelkoa tytölle. Nainen ei ainakaan missään nimessä tai missään tapauksessa saisi pelätä miestä jos hän sellaisen kanssa seurustelee. En yhtään ihmettele jos jättää. Ja tähänkin pakko mainostaa "Anteeksi on osattava myös antaa ja miettiä mitä tehdä ratkaistakseen asian" Ratkaisu ei ole aina "Jätän sut".

Vaihdan nyt kiusallisesti aihetta vähän :P Kun tuli mieleen pari asiaa.

Luovuttaminen:

Tää on asia joka on kuin leviävä influenssa suomen maalla. Miksi ihmeessä pitää aina ensimmäiseksi luovuttaa jos vähänkin menee huonosti tai tulee mokia. Onko se nyt kuitenkaan niin fiksua jos alkaa miettimään suhteen kokonaisuutta jos muuten ollaan onnellisia. Luovuttaminen kertoo selkeästi kypsymättömyydestä seurustelemaan ja elämään toisen rinnalla. Ärsyttävä piirre ihmisissä..itse olen kokenut myös tällaisia tapauksia jossa luovutetaan liian helposti vaikka ei syytä sellaseen olisi.


Hei oikeesti! Laittakaa mulle jotai aiheita mistä voisin kirjottaa jotakin :) mieluiten parisuhde juttuja niin pääsen kirjottaa taas vähän romaania :P Lupaan vaikka omistaa sen tekstin sit ko. henkilölle joka idean antaa =)

Mää kiitän ja kuittaan :) -Niksu-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.