Tämä ryhmien konsepti ei toiminut ainoastaan Buddhan kohdalla, vaan myös Alice Baileyn ja Teosofisen seuran kohdalla. Tämä Teosofinen seura on pimeän okkultistinen organisaatio jonka perusti Madam H.P. Blavatsky 1800-luvulla. Hänen kirjansa, "Salainen oppi" toimi tiekarttana Adolf Hitlerille hänen yrityksessään rakentaa okkultistinen maailmanvalta. Alice Bailey, Blavatskyn seuraaja, julkaisi lukemattomia kirjoja jotka oli saatu automaattikirjoituksella hänen "henkioppaaltaan", Dwahl Kuhl:ilta. Näitä kirjoja käyttää nykyisin Lucis Trustin eräs osasto, The Arcane School. Arcane School käyttää Alice Baileyn kirjoja oppikirjoina niille vapaamuurareille jotka on valittu tämän okkultistisen organisaation hierarkiaan.
Alice baileyn pääteos on "The Externalization of the Hierarchy". Tässä kirjassa, Baileyn demoninen henkiopas laati opillisen perustan sekä "yhteisön" että ryhmä-ajattelun filosofialle. Kuitenkin, koko tästä filosofiasta voidaan tehdä yhteenveto seuraavan lauseen avulla:
"Tämän täytyy olla uuden järjestyksen ryhmätyötä, jossa yksilön aktiviteetti alistetaan ryhmän hallintaan sekä ryhmän päätös konklaaville (=salainen neuvottelu). Se on ryhmän tahto jolla on suurta merkitystä -- Kristuksen lopullinen tehtävä on rakentaa meidän identifikaatiomme kokonaisuudeksi." [24]
Tämä lainaus on oppi joka on peräisin helvetistä, ja kun Alice Bailey puhuu "kristuksesta" hän ei puhu Jeesuksesta vaan antikristuksesta. Vielä, konservatiivinen Eteläisten baptistien saarnaaja jota pidetään yhtenä kaikkein vaikutusvaltaisimmista saarnaajista Amerikassa sanoo:
"Sinä et voi olla mitä Jumala haluaa sinun olevan yksinäsi -- sinä et voi täyttää Jumalan tahtoa elämässäsi yksin. Minä tarvitsen ryhmän!" [25]
Eikö Tri. Warrenin väite perustukin samaan filosofiaan kuin Alice Baileyn demoninen henkiopas? Missä on yksilön vastuu Jumalalle? Missä on vaatimus yksilölliseen pelastumiseen?
Tässä lyhyt selonteko niitä varten Church Growth -liikkeessä jotka rakentavat super-kirkkoa joka perustuu näihin ryhmä-ajattelun filosofioihin:
Homogeenisen yksikön periaate ei perustu Jumalan Sanaan, vaan modernin psykologian käyttäytymistieteisiin.
Ryhmän nostaminen on helvetin oppi, eikä siitä pitäisi tulla perusta seurakunnan kasvulle.
Jumalan Sana on selkeä että ne kadotetut yksilöt jotka seisovat Valkoisen valtaistuimen tuomiolla tuomitaan yksilöinä. Isien synnit eivät siirry pojalle, eikä myöskään mikään ryhmä-tuomio määrää iankaikkista kohtaloa.
Kun kristitty seisoo Kristuksen tuomioistuimen edessä, hän seisoo siellä yksin vastaanottaakseen palkinnon tai saadakseen moitteet. Ei ole mitään ryhmäterapia-istuntoa jonka kanssa Jeesus kävisi vaihtokauppaa palkitakseen tai jättääkseen palkitsematta.
Raamatun esimerkit yhteisön päämäärätietoisen filosofian hullutuksesta ovat selkeitä. Esimerkkeihin kuuluu:
Jumalan kutsu Jeremialle
Jumalan ohje Eliaalle yksin luolassa "hiljaisella äänellä"
Etiopialaisen eunukin kääntyminen
Käsky mennä "komeroon" rukoilemaan ja keskustelemaan Jumalan kanssa
Jeesus, joka meni erämaahan ilman opetuslapsiaan ollakseen yksin Isän kanssa.
Raamattu on hyvin selkeä siinä että Pyhä Henki toimii yksilön sydämessä, joka on virittäytynyt Hänen johtoonsa kuulemalla, opiskelemalla, ja mietiskelemällä Hänen kirjoitettua Sanaansa. Ei ole olemassa mitään ryhmäterapia-istuntoa joka ylittäisi Kaikkivaltiaan Jumalan voiman ja vaikutusvallan joka on ilmoitettu Hänen Sanansa kautta.
Raamattu vai noituus?
Johtopäätöksenä, antaa Starhawkin tehdä yhteenveto aiheesta "yhteisön uskonnollinen olemus":
"Jumalatar-uskonto elää yhteisössä. Sen polttopiste ei ole yksilön pelastuminen tai valaistuminen tai rikastuminen, vaan kasvu ja muutos joka tulee läheisistä interaktioista ja yhteisistä kamppailuista." [26]
Ainoa ero Starhawkin opin ja "40 päivää yhteisöä" -kirjan opetuksen välillä on se fakta että 40 päivän ohjelman johtajat väittävät että keskittyminen ryhmään johtaa yksilön pelastumiseen. Kuitenkin, täytyy vakavasti kyseenalaistaa jopa niiden kääntymisten aitous jotka ovat tulosta metodeista jotka on liotettu New Agessa, okkultismissa ja jopa demonien menetelmissä.