IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Suuri tulipunainen lohikäärme Osa IKeskiviikko 11.12.2013 03:06

Olemme jo eri yhteyksissä havainneet, että tulta palvottiin valaisijana ja puhdistajana. Aivan alussa oli näin; sillä muinaisuuden ääni sanoo Nimrodin olleen nimenomaan tulenpalvonnan aloittaja.

Nimrodin ja Ninuksen henkilöys on jo todistettu; ja hänen esitetäänkin myös olleen tuon käytännön aloittaja Ninus-nimisenä. Eräässä Apollodorukselta säilyneessä katkelmassa sanotaan, että "Ninus opetti assyrialaiset palvomaan tulta". '

Aurinkoa palvottiin Baalin nimellä suurena valon ja kuumuuden lähteenä. Juuri se, että aurinkoa palvottiin tuolla nimellä jo maailman varhaisimpina aikoina, osoittaa näiden ensimmäisten luopumuksen alkujen röyhkeän luonteen.

On puhuttu siihen tyyliin kuin auringon ja taivaankappaleiden palvonta olisi anteeksiannettavaa ja että ihmiskunta olisi langennut sellaiseen helposti ja viattomasti. Mutta miten on asian laita todellisuudessa? Ihmiskunnan alkukantaisessa kielessä aurinkoa kutsuttiin nimellä "Shemesh"—ts. "palvelija"—Jumala oli epäilemättä antanut tuon nimen muistuttaakseen maailmalle siitä suuresta totuudesta, että niin loistava kuin päivällä loistava aurinko olikin, se oli loppujen lopuksi suuren näkymättömän Luojan tarkoittama Palvelija Hänen maan päällä eläville luoduilleen. Ihmiset tiesivät sen ja kuitenkin he tieten tahtoen asettivat palvelijan Mestarin paikalle; ja kutsuivat aurinkoa Baaliksi—ts.

Herraksi—ja palvoivat häntä sen mukaisesti. Mikä merkitys siis onkaan sillä, kun Paavali sanoo: "koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet...";vaan ovat "vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen".

Aurngonpalvonnan ja ja taivaankappaleiden palvonnan aloittaminen oli synti valoa vastaan—taikauskoinen synti taivasta vastaan. Samoin kuin aurinko taivaalla oli suuren palvonnan kohde, samoin tuli oli sen maanpäällinen edustaja. Vituvius viittaa tähän maailman alkuaikojen tulenpalvontaan sanoessaan, että "ihmisistä muodostui aluksi valtioita ja yhteisöjä, kun he kokoontuivat tulen ympärille".

Ja tämä on täsmälleen sen mukaista, mistä olemme jo puhuneet Foroneuksen yhteydessä, jonka olemme todenneet olevan sama kuin Nimrod, niin että kun hänen sanottiin olleen "tulen keksijä", häntä pidettiin myös ensimmäisenä, joka "kokosi ihmiskunnan yhteisöiksi".

Auringon ohella, jota palvottiin suurena tulen jumalana palvottiin myös käärmettä, joka aikanaan samaistettiin siihen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.