IRC-Galleria

Lillabeth

Lillabeth

Remember to live for love
Arvostelu by Siipirikko


Balacenia &

Kimurantti hiljaisuus


Kasteltuja sieluja keskellä hämärää merta
missä
värähtelevä ilma kieputtaa
ihmeidentekijät lennoillaan
ja sammaltuneet kalliot
kuvakulman taustalla

Rannikon linnut haudattu
ja uusi kuumuus sulattaa kaiken syntyvän

Täytyy pitää kiinni tapahtuvasta.

**

Minä pidän sanasta kimurantti ja sen vuoksi pidän otsikostakin. Ensi alkuun en ollut kuitenkaan varma, että sopiiko se juuri tähän kyseiseen runoon, mutta toisaalta, kyllä se taitaa sopiakin.
Mitä itse runoon tulee, voisin vain ilmaista ensimmäisestä läpiluvusta mieleeni kummunneen sanan; metka. Sellaiselta tämä runo tuntuu aluksi, mutta kuitenkin siinä on yllättävän paljon syvyyttä.
Tämä on niitä runoja, joita voisi lähteä joko lukemaan kirjaimellisesti tai sitten lukea tulkiten ja kummallakin tavalla ainakin minun mielestäni lopputulos vaikuttaa varsin hyvältä.

Ensimmäinen säkeistö on omalla tavallaan erikoinen, kuten koko muukin runo. Kyseenalaistan kuitenkin yhdessä kohtaa rivityksesi ja se on tuossa, kun missä-sana on yksin omalla rivillään. Se rikkoo ja muuttaa rauhattomammaksi runon rytmiä. Pidän sanavalinnoistasi, joita ei ainakaan minun mieleeni olisi tullut heti alkuun käyttää.

Runon lyhyt toinen säkeistö kääntää kaiken nurinniskoin ja muuttaa runon metkan tunnelman tunteikkaaksi ja haikean kauniiksi. Vaaditaan hyvin paljon taitoa ja ihan ammattitaitoakin, jotta siinä onnistuisi täydellisesti, mutta aika lähelle pääset ainakin minun mielestäni.

Ainoa kohta, mistä en runossa niin paljoa pidä on tuo loppu. Viimeinen lause hajottaa runon tunnelmaa liiaksi. Kannattaakin miettiä onko se loppujen lopuksi ollenkaan tarpeellinen.

Mitä vaadittuihin elementteihin tulee, ne nousevat hyvin esille vaikka ovatkin paikoitellen piiloteltuja ja ne sulavat hyvin runoon mukaan, eivätkä tunnu ollenkaan pakotetuilta tekstiin.

---

Hienoa työtä kaikki.
Kisa oli hyvin kovatasoinen ja pahoittelen, että arvostelut ja tulokset viipyivät näin kauan.
Nyt on kuitenkin aika julistaa kolme parasta.

1. sijan kaappaa Balacenia
2. sijan saavuttaa Hopeakettu
ja niukasti 3. sijalle jää Chichiku

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.