IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

AsejärjestelmistäTorstai 29.05.2008 02:06

Ensin maamiinoista päätettiin luopua, nyt niiden korvaajaa rypäleasetta ollaan erityisesti Vasemmistoliiton toimesta hylkäämässä. Jokainen keskustelua seurannut tietää perustelut sille, miksi jo jalkaväkimiinoista luopuminen oli typerä ratkaisu. Siksi lienee turhaa kirjoittaa samaa tänne. Yksi perustelu on kuitenkin jäänyt melkoisen vähäiselle huomiolle.

Sekä jalkaväkimiina että rypälease on tarkoitettu meillä lähinnä pitkän itärajan puolustamiseen tilanteessa, jossa siltä suunnalta on tulossa laajamittainen maahyökkäys. Halla-ahon vieraskirjassa VJa muotoili asian hyvin:

"Jos joskus joudumme tilanteeseen jossa miinoja käyttäisimme, ei asialla ole enää mitään väliä. Venäläinen sodankäynti perustuu sen etenevien joukkojen sivustan suojaamiseen tykistöllä ja lentäen levitettävillä miinoituksilla. Sodan sattuessa Suomen maaperä tulee joka tapauksessa olemaan täynnä miinoja joiden sijaintia kukaan ei tiedä."

Niinpä. Oli Suomella minkälaisia miinoja tahansa käytössä, Suomi on sodan sattuessa täynnä miinoja joka tapauksessa. Ja nimenomaan sellaisia, joita ei ole merkitty karttoihin ja joita ei siten voi helposti purkaa rauhan taas astuessa voimaan.

Nimimerkki VJa lähetti myös sähköpostia Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakalle ja kysyi tältä, mikälainen asejärjestelmä korvaisi rypäleaseen. Asiallisesti muotoiltuun kysymykseen ei luonnollisestikaan vastattu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.