IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Sekalaisia huomioitaKeskiviikko 25.06.2008 14:32

Ensiksi pari huomiota 20.6.2008 päivätystä Pravdasta.

Tekniikan tohtori Osmo Ville Kettunen kertoo kokemuksensa ensiapureissultaan. Hän kertoo joutuneensa todistamaan sairaalassa tapahtunutta pahoinpitelyä, jossa itsekin melkein joutui uhriksi. En ole aivan varma Osmon taka-ajatuksista. Minulle on sellainen kutina, että kirjoittaja on samanlainen nuiva kämy kuin mitä itsekin olen.

Osmo kirjoittaa: "Marian sairaalassa näkemäni potilaat ja heidän vierailijansa näyttivät edustavan uusia tapakulttuureja Suomessa". Vastaavien kokemusten ehkäisemiseksi hän ehdottaa kahta toimenpidettä. Ensinnäkin päivystysten turvallisuusjärjestelmiä tulisi kehittää tehokkaammiksi ja toisaalta hänen kaltaisensa varakkaat ihmiset voisi kuljettaa julkisenkin sektorin ambulansseilla julkisten sairaaloiden sijaan yksityissairaaloihin, joissa ainakin he olisivat turvassa tällaisilta uhkaavilta tilanteilta.

Joko Osmo on täysin kahjo tai sitten on ovelasti saanut ujutettua Hesariin kirjoituksen, joka sotii lehden aatetta vastaan. Minulle ainakin tulee mieleen heti ensimmäisenä, ettei tietenkään pidä alkaa erottelemaan ihmisiä jo julkisen hallinnon toimesta varallisuuden vuoksi eri sairaaloihin tai ryhtyä rakentamaan mitään uusia turvallisuusjärjestelmiä, jos ongelmiin on olemassa paljon tehokkaampia ja yhteiskunnan turvallisuuden ja oikeudenmukaisuuden kannalta parempia vaihtoehtoja. Tämä vaihtoehto on tietenkin maan pitäminen mahdollisimman monokulttuurisena.


Hesarin puolustukseksi pitää sanoa, että siinä on propagandan levittämisen lisäksi myös noin muuten ihan kiinnostavia artikkeleita. Yksi tällainen oli Hannu Salaman henkilökuva. Aiemmin en tuntenut tapausta Salama kovin hyvin, vaan erehdyin pitämään miestä suoraselkäisenä sananvapauden puolustajana. Hän odottaa innolla vuotta 2018, jolloin kansan kahtiajakautumisesta ja vastakkainasettumisesta tulee 100 vuotta täyteen. "Punakapinan 100-vuotisjuhlaa". Lisäksi hän on pyrkinyt ärsyttämään niin Juhannustansseilla kuin myös Uralin perhosella "oikeistolaisia", tosiasiassa konservatiiveja. Konservatiivien loukkaaminenhan on mahdollisimman turvallista. Juhannustanssien kirjoittaminen oli aikanaan vielä kannatettava asia sananvapauden näkökulmasta katsottuna, mutta samaa en voi mitenkään sanoa Uralin perhosesta. Tämän päivän maailmassa on huomattavasti pakottavammin kritiikin tarpeessa olevia asioita, mutta niistä kirjoittaminen saattaisi olla jopa hengenvaarallista. Sellaisiin asioihin ei kaljakuppilavasemmistolainen vahingossakaan puutu. Mukavampaa on pyrkiä jakamaan kansakuntaa uudelleen kahtia ja loukkaamaan suurta enemmistöä mahdollisimman asiattomasti. Enemmistöä, joka ei kumminkaan tee konservatiivisuudestaan johtuen muuta kuin paheksu. Tapauksesta Uralin perhonen olen taannoin kirjoittanut yksityiskohtaisemmin.

---

Törmäsinpäs seuraavaan ajattelun riemuvoittoon sivustolla vapaaliikkuvuus.net:

"Vapaa liikkuvuus -verkosto on yhteistyössä sosiaalikeskus Rajatilan kanssa alkanut tarjota majoitusta Itä-Euroopan romanikerjäläisille. Töölön Rajasaaressa sijaitseva vallattu talo on omaehtoinen toimintatila, jonka käyttöä ei säätele kapitalistinen voitontavoittelun logiikka, vaan tilan käyttäjien tarpeet.[...]On ilmeistä, että työttömien, rasismia kaikkialla kohtaavien ja osin myös luku- ja kirjoitustaidottomien romanien on pakko kerjätä Euroopan metropoleissa taatakseen toimeentulon perheillensä. Omissa lähtömaissaan romaniperhe voi saada erilaisina sosiaalitukina keskimäärin noin 35 euroa kuukaudessa. Helsingissä arviot kerjäämistulosta ovat jopa 80 euroa päivässä."

Anarkokommunistit haluavat vastustaa voitontavoittelua ja tukevat ulkomailta saapuvia voitontavoittelijoita. Ymmärsinköhän nyt oikein? Yrittäminen ja yritystoiminta on iso paha, koska se hyödyttää yhteiskuntaa raskaan verotuksen vuoksi ja siten takaa meidän aktivistienkin säännöllisen toimeentulon. Mutta jos kapitalistinen voitontavoittelu tehdään laittomasti veroja maksamatta, sitä pitää oikein erikseen tukea tarjoamalla majoitusta ja mahdollisesti myös varastoja varastetulle tavaralle. Onko se jokin kemianteollisuuden tuottama aine vai mikä saa ajatusmaailman noin vinksalleen?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.