IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Työvoimapulan paikkaamisestaMaanantai 18.08.2008 17:50

Kuten kaikki aiempia sepustuksiani lukevat tietävät, maahan ollaan vallan kahvassa olevien toimesta haalimassa suurta joukkoa maahanmuuttajia paikkaamaan alati joikhaavaa työvoimapulaa. Tavoitellut määrät ovat vaihdelleet muutamista sadoista tuhansista miljooniin.

Uutisissa alkaa olla yhä enemmän signaaleja sen puolesta, että työvoimapula maahanmuuttotavoitteineen on yksi iso mätä valhe. Maassa on edelleen satoja tuhansia työelämästä syrjäytyneitä, eikä maahanmuuttajien työllistyminen ole lähelläkään sitä tasoa, jolla he olisivat kansantalouden nettomaksajia ts. parantaisivat huoltosuhdetta. Huoltosuhdehan on se olennainen asia, ei työssäkäyvien tai muunkaan väen absoluuttinen määrä.

MTV3 uutisoi eilen erittäin huolestuttavasta asiasta. Toistakymmentätuhatta peruskoulun päättänyttä nuorta ei päässyt ammatilliseen koulutukseen ja kaikkiaan koulutuksen ja työelämän ulkopuolella on jopa 100 000 nuorta. Ennen kuin lähdemme hakemaan Afrikasta ja Lähi-Idästä miljoonaa tai kahta kieli-, luku-, kirjoitus- ja ammattitaidotonta maahanmuuttajaa, pitäisi tälle joukolle keksiä jotain puuhaa. Näistä miljoonista suurin osa jää täydellä varmuudella joka tapauksessa suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle, mutta omille nuorillemme voimme sentään tehdä jotain.

Mutta kun ei. Lähes kaikkien viranomaistahojen tärkeimpänä päämääränä on tehdä maasta monikulttuurinen ja kansasta hajanainen. Muulla, kuten suomalaisten nuorten tulevaisuudella, ei ole niin väliä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.