IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Vuokrakasarmissa tapahtunuttaSunnuntai 07.09.2008 13:04

Törmäsin eilen Aidan kanssa sieneen lähtiessä melkoisen lyhyen ajan sisällä jo toiseen tilanteeseen, jossa maassa makaa päänsä lyönyt humalainen mies, nyt kaupungin vuokrakasarmin rappukäytävässä. Tällä kertaa aivovaurion mahdollisuus ei ollut niin ilmeinen kuin edellisellä kerralla Hervannan keskustassa, jolloin mies kaatui kroppa suorana ja iskun vastaanottaneesta, inhan rusauksen päästäneestä takaraivosta lähti leviämään melkoisen iso verilammikko. Tällä kertaa heppu oli sentään osittain tajuissaan ja yritti jatkaa liikkumista, huonolla menestyksellä tosin. Paikallaan haparoinniksi jäi. Soittelin ambulanssin ja jäin seuraamaan tilannetta, sekä hälytyskeskuksen ohjeiden mukaisesti puhumalla kehoitin miestä odottelemaan maassa maaten aina kun tämä yritti lähteä raahautumaan liikkeelle.

Ei tässä mitään, tällaista sattuu. Rappioalkoholistit lyövät päitään ja hankkivat itselleen aivovaurioita. Vaikea siinä on sen ihmeellisempää empatiaa tuntea. Syy miksi kirjoitan tästä on naapurin toiminta. Tämä kävi ovensa raosta vilkaisemassa kun soitin hätäkeskukseen. Aida lähti alaovelle ohjaamaan ensihoitajia, jotka luvattiin lähettää paikalle. Tässä välissä naapuri kävi vielä ovella mainitsemassa, että poliisi tuli pihaan. Itsehän en tilannut poliisia paikalle, eivätkä paikalle tulleet poliisitkaan olleet heti tietoisia, että myös ambulanssi on tulossa. Tämä naapuri oli siis tilannut poliisin.

Kun jostakin löytyy tiedottomassa tilassa oleva mies, vaikkakin humalainen rappioalkoholisti, joka on lyönyt kallonsa niin, että seinällä on verta, miten toimitaan? Soitetaanko ambulanssi ja jäädään paikalle seuraamaan tilannetta sekä opastamaan ensihoitajia paikalle? Vai soitetaanko poliisi hakemaan hajuhaitta pois ja jäädään ovenraosta vilkuilemaan miten käy? En tiedä onko valinnalla ainakaan tässä tapauksessa käytännössä isoakaan merkitystä, mutta ero lähestymistavoissa tilanteeseen lienee melko iso.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.