IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Voittaako itsekkyys?Keskiviikko 12.11.2008 09:20

Kaikkea sitä kuuleekin. Imatran seurakunnan kirkkoherra on vaihtanut sukupuoltaan. Piispan mukaan asia hämmentäisi siinä määrin seurakuntalaisia, että kirkkoherran olisi syytä siirtyä toisiin tehtäviin. Seta ja Trasek ovat sitä mieltä, että seurakuntalaisten ahdistus ja hämmennys asian edessä eivät vaikuta papin jatkamiseen täydellistä luottamusta edellyttävässä virassa.

Kirkko tarkoittaa monelle pysyvyyttä ja turvallisuutta ja jakaa näiden tunnetta jäsenilleen. Minulle on aivan sama mitä ihmiset itselleen tekevät tunteakseen olonsa hyväksi ja kotoisaksi, mutta kyse ei ole vain papin henkilökohtaisesta valinnasta. Asia vaikuttaa suuren joukon elämään, ei vain tämän yksilön. Jos kirkkoherra jatkaa virassaan, kyse on äärimmäisyyteen viedystä itsekkyydestä. Itsekkyys - varsinkaan näin käsittämättömät mittasuhteet saava - ei sovi millään tavalla papin ominaisuuksiin.

Seta ja Trasek eivät selvästikään aja kyseisen yksilön oikeutta omiin seksuaalisiin valintoihin, vaan pyrkii hyökkäämään kirkkoa ja sen konservatiivisuutta vastaan. Ihmisten turvallisuudentunnetta vastaan. Valistunut arvaukseni on, että näiden järjestöjen jäsenistä harva kuuluu kirkkoon. Näin ollen asian ei pitäisi juuri lainkaan kuulua näille järjestöille. Minusta tuntuu, että Setan ajatus seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajamisesta on taakse jäänyttä ja nykyinen päämäärä on hyökätä sellaisia asioita vastaan, jotka tuovat ihmisille tunnetta turvallisuudesta ja pysyvyydestä. Kirkko on hyökkäysten kohde nro. 1.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.