IRC-Galleria

Kaverilta. Pääsiäisen sanomaaLauantai 11.04.2009 14:04

Vkettu

Pitkäperjantai - Jumalan Karitsa

(Jes. 53:6,7) "Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutaan avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut."

Ilman Jumalaa kaikki kulkevat omaa tietänsä, joka vie pois Jumalasta ja pois Kristuksesta, kohti iankaikkista kadotusta. Syntivelkamme erottaa meidät Jumalan yhteydestä ja saa meidät kuin arat lampaat pakenemaan Paimentaan omille teillemme. Ihminen on kuin lammas joka pakenee kun pelkää rangaistusta. Mutta kuitenkin on niin, että Jumala on armollinen ja antaa meille meidän syntimme anteeksi. Meidän ei tarvitse pelätä rangaistusta, sillä Jumala pani meidän kaikkien syntivelan hänen (Poikansa) kannettavakseen. Jumala antoi oman Poikansa syntiuhriksi, että me syntiset - sinä ja minä - saisimme elää.

Jeesus Kristus kärsi rangaistuksen, jonka me olemme synneillämme ansainneet. Uhrillansa Jumala teki sovinnon langenneiden ihmistensä kanssa ja saamme uskolla Kristukseen syntiemme sovittajana lähestyä Jumalaa rakkaana ja armahtavana Isänä. Jumala ei enää meidän syntejämme muistele, vaan antaa ne anteeksi Poikansa takia. Jumala vaatii täydellistä nuhteettomuutta ja vanhurskautta, mutta sitä me ihmiset emme ole, vaan me olemme perisynnin turmelemat ja synnin alaiset - jatkuvasti joudumme syntiin halusimme tai emme. Siksi tarvitsemme Jeesuksen sovittajaksemme ja syntiuhriksi rikkomustemme takia. Vain Jeesuksen kautta voi ihminen kelvata Jumalalle, eikä meidän silloin tarvitse pelätä kuolemaa ja rangaistusta. Hän on meidät siitä omalla verellään vapauttanut. Silloin on Jumalakin meille rakas ja armahtava Isä.

Synti on aina niin vakava asia, että se vaatii aina sovitukseksi kuoleman - Israelin kansa uhrasi eläimiä saadakseen Jumalalta syntinsä anteeksi. Eläimen tuli olla virheetön, ja esimerkiksi ontuva tai raajarikko eläin ei kelvannut uhriksi. Eläimen veri ei kuitenkaan synnistä ketään puhdistanut, vaan tämä uhri oli viittaus siihen suureen uhriin jonka Jeesus antoi pitkänä perjantaina Golgatan keskimmäisellä ristillä. Jeesus kuoli ristillä puhtaana, viattomana uhrina koko maailman syntien edestä. Sellainen uhri kelpaa Jumalalle, ja uskolla me saamme olla siitä osalliset. Vain Jumalan Poika pystyi elämään virheettömän ja synnittömän elämän, Jeesus teki sen mihin ei yksikään ihminen pystynyt. Se viaton uhri karitsa, joka kantoi maailman synnit, jotta me saisimme periä ikuisen elämän. Katso siis tänään Pitkänäperjantaina sinä suuri syntinen tarkoin ristille, Jeesus valittamatta kärsi sen raskaan ristin ja kantoi maailman synnin että sinä eläisit!

"Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh. 1:29)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.