IRC-Galleria

Fable: The Lost ChaptersLauantai 26.05.2007 03:22

Fable sentään tuli viimeinkin postista, Lost Planetia ei :(

Nyt olen sitten kuluttanu koko päivän pelaten Fable: The Lost Chapterssia (Xbox), joka siis on pidennetty versio alkuperäisestä Fablesta.
Uudistuksia selkeästi on, ja ne tekevät pelistä mielenkkintoisemman kuin ennen. Dialogi pätkiä on lisäilty tarinaan enemmän, mikä on todella hyvä ratkaisu. Hiukan harmillisesti taikoja on tullut vain kaksi lisää ja ne kaksi ilmeisesti ovat perjaatteessa sama taika. Kumpikin muistuttaa Enflame taikaa, jossa pelaaja iski maata jolloin pelaajan ympäriää räjähti. Enflame on kyllä mielestäni liian tehokas taika, koska se kaataa aina fiholliset ja sitä voi toistella nopeasti useita kertoja niin pitkään kun manaa riittää. Toinen uusista taijoista luo suuren, siis hyvin suuren (varmaan 15 mertiä halkasijaltaan ainakin) pentakrammin tai jonkun sellaisen maahan, pelaajan ympärille tätä jutuu pitämään hetken yllä (pitämällä taika näppäintä pohjassa), ennen kuin itse loitsu aktivoituu. Loutsu itsessään taas on varmasti tuhoisin loutsu koko pelissä, koska kaikki pentakrammissa olevat viholliset nostetaan metrin verran ilmaan jonka jälkeen alkaa oikeen kunnon damagen anataminen muutaman usean sekunnin ajan. Sitten loitsu päättyy ja pelaaja voi taas liikkua. Ainoa loitsun miinuspuoli on, että sitä täytyy ladata jolloin viholliset pääsevät usein hutkimaan pelaajaa. Ja tämän ansiosta loitsu on hieman tasapainoisempi kun Enflame.
Mainitsin että toinenkin loitsu on lisätty peliin, mutta kuvan perusteella se on sama, ainoastaan eri elementissä.
Mitään loitsuja ei ole poisteltu joten kaikki ylitehokkaat ovat edelleen saatavilla.


Kuten sanoin lisää sivutehtäviä on tullut ja niitä löytää ihan kaupungeistakin. Yhteen metsään on ilmaantunut joku iso lukittu portti, joten ainakin yksi uusi alue täytyy pelissä olla.
Hauskin juttu joka jäi mieleen yhdestä uudesta sivutehtävästä, oli kaksi huumesienissä olevaa tyyppiä. Niin joo huumessieniäkin on, tosin veikkaan ettei niitä löydy muuten kuin tossa sivutehtävässä, joten pelaaja tuskin voi päästä pilveen ;)
Mutta onhan kaljottelu ainakin tallella ja statistiikat pitävät kirjaa esim. montako kertaa pelaaja on oksentanut ;)

B-näppäimellä tehtävää un-blokablea iskua saa harvemmin ja miekan väri, iskua tehdessä on muutettu keltaisesta violettiin (joka näyttää kieltämättä hienommalta).

Uusia varusteita en ole vielä huomannut muita kun isomman yhdenkäden miekan, ennen oli muistaakseni vaan Long sword ja Katana, sekä kiillan harjoittelian asu on myös nyt saanut hupullisen paidan, kuten niillä kaikilla muilla harjoittelioilla on, joten pelajakin pystyy vihdoinkin pitämään huppua siinä paidassa :)

Uusia -eleitä- on tullut myös. Alussa on jo erittäin huvittavan näköinen ripaska tanssi, sitten tulee ilmakitaran soitto (jossa on sähkö-skitan ääni), mikä on aika kummallinen, kun sähköä ei oo tossa ajassa :P
Sit on ainakin steppaaminen ja kanan esittäminen.
lol
tiedä sitten mitä milläkin tekee. Tsoin ripaska ja kanan esittäminen toimi, kun piti saada yks nainen nauramaan yhdessä tehtävässä. Itsäkin alko jo naurattaan kun niitä toisteli pariin kertaan :)


Yksi merkittävimmistä muutoksista on tullut -pahana- olemiseen. Nimittäin enään bandiittien tappamisesta ei saa hyvyys pisteitä, mikä olikin ihan naurettavaa kun niitä vastaan saa jatkuvasti taistella itsepuolustukseksi. Myöskin talojen kirjahyllyistä pölliessä saa jopa viisi pahuus pistettä, ennen oli muistaakseni vain kaksi. Joten pahikseski ilmeisesti on mahdollista tulla tappamatta hirveästi vartijoita sun muita -viattomia-.

Pelaaja myös vanhenee selkeästi hitaammin kuin ennen.


Ottaen huomioon kaiken lisäsälän jota jo ensimmäisen pelipäivän aikana tuli, niin sanoisin että Fablen pelanneidenkin kannattaa pelata Lost Chapters, siis siinätapauksessa että Fablesta tykkäsi ja tykkää kehitellä tietynlaista roolihahmoa.
Ja ainakin mikäli edellisessä epäonnistui pahiksen teossa, niin nyt voi uudestaan yrittää.

Itse koetan saada tehtyä pahaa velhoa, joka ei muuten opettele enflame tai ajan hidastus taikaa, jotka on ne epäreilluimmat. Sensijaan koetan kikkailla paljolti salamalla, joka on kyllä täysin ylihintainen kun ajattelee sen tehoa :P Hienon näkönen kyllä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.