IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Thief hupailua taasKeskiviikko 01.07.2009 04:29

Antoisia hetkiä Thiefin maailmassa, tällä kertaa Thief 2 - The Metal Age, jota innostuin pelaamaan pitkästä aikaa. Tehtävä: Masks
Ei tarinaa psykoottisesta Garrettista tällä kertaa, pelkästään kliinistä kuvailua tämän pelisession tapahtumista, jotka tuottavat minulle pelaajana suurta iloa ja hupia. Jos ei huvita, älä lue.

Jos huvittaa, niin tuossa vanhat irstailut uusimmasta vanhimpaan:
Quatermass
Quatermass
Quatermass
Quatermass
Quatermass
Quatermass
--


Vartija kököttää yksin ankeassa toimistossa. Käytävän puolelle aukeaa sellainen ikkunaluukku tai palvelutiski, semmoinen mitä sosiaalitoimistoissa on.(minä kyllä tiedän)
Vartija seisoo toimistossa selin minuun ja tähyilee ankarasti. Hän on kuullut askeleeni, ja miettii nyt missä tunkeilija on. Ammun hänen selkäänsä muutaman nuolen, hän karjuu ja nousee pöydälle, mutta ei käänny.
"This way! We got trouble!" hän huutaa, vaikka muita vartijoita ei ole lähimailla. En viitsinyt tuhlata nuolia. Pelaan tällä kertaa enimmäkseen 'kunnollisesti', tosin pamputan kaikki vartijat ja tapan jos pamputus epäonnistuu. Tämä siksi että aiemmassa tehtävässä jouduin koluamaan tätä samaa kartanoa ilman että sain pamputtaa ketään tai tulla nähdyksi. Vähemmästäkin hermostuu.

Myöhemmin toisessa kerroksessa on samantapainen huone. Vartija seisoo siellä näennäisen rauhallisena, mutta syöksyy karjuen käytävään heti kun näkee minusta vilahduksenkin silmäkulmassaan. Joten käyn vastoin tapojani kytkemässä päälle erään turvalaitteen.
Kartanossa on kahdenlaisia Mekanistien asentamia turvalaitteita: pommeja viskeleviä naamoja, ja ympäriinsä tiirailevia naamoja jotka laukaisevat pomminheittäjänaaman jos näkevät minut kunnolla. Pistin pelkän pomminheittäjän päälle. Se ei tietenkään tähtää vartijoita, mutta juoksin vartijan kanssa ympyrää sen edessä niin että hän sai kaikki osumat.
Tarpeeksi kärsittyään hän lähteekin sitten karkuun. Seuraan tietty. Alakertaan vievän portaikon juurella tulee vastaan säikähtänyt palvelija. Murhaan vartijan siihen paikkaan ja lähden seuraamaan palvelijaa. Tämä seisoo paikoillaan yhdessä käytävässä, eikä liikahdakaan kun hakkaan häntä miekalla. Huutaa vain.

Pomminheittäjä toimii yhä. Kurkistelen ovesta niin että se heittää pommeja aulan puolelle. Alakerrassa toinen vartija havahtuu meteliin ja katoaa näkyvistä. Odottelen kunnes hän ilmestyy taas yläaulan vastapäisestä ovesta, ja juoksen pommikäytävään. Toistan saman tempun kuin aiemman vartijan kanssa.

Kolmas vartija sen sijaan..! Hän lähti seuraamaan minua eräästä yläkerran käytävästä. Juoksutin hänet portaita alakertaan ja sitten käännyin takaisin päin. Porraskäytävään juostessa heitin ovet kiinni hetken mielijohteesta. Vartija ei seurannutkaan, mitä nyt? Pitäisi niiden osata ovista kulkea. Kokeilen ovea ja huomaan että se oli mennyt lukkoon.
Odottelen jonkin aikaa ja sitten avaan oven. Vartijaa ei näy missään. Mihin hän on mennyt? Vieläkö hän etsii minua, vai rauhoittuiko jo? Jos rauhoittui, mihin hän on menossa? Palaako vartiopaikalleen jotain toista reittiä?
Tämmöisestä minä tykkään. Saan peleistä aina valtavasti iloa kun sotken kuvioita tuolla tavalla. Muistan kun aikoinaan Quaken lempikentässäni Palace of Hatessa juoksin god-mode päällä koko kentän läpi niin että kaikki viholliset huomasivat minut ja lähtivät liikekannalle, ja sitten palasin alkuun ja lähdin kiertelemään. Viholliset saattoivat olla missä tahansa, tai rynniä vastaan vaikka piileskelisin jossain suojassa.

edit 01:39
Saatoin ehkä löytää sen vartijan. Joku asteli rauhallisesti alakerran käytävässä, ja säikähti löydettyään toisen vartijan ruumiin. Vähän aikaa ihmeteltyään jatkoi matkaa ja meni yläkertaan vievään portaikkoon. Ja sitten jämähti siihen seisomaan. Siinä se seisoo nytkin, ja mietin mitä pitäisi tehdä.

edit: 01:46
Tömistelin vähän että vartija huomasi minut ja lähti perääni. Juostiin ties kuinka kauan edestakaisin, yritin toistaa ovitempun mutta hän ehti aina luikahtaa perässäni. Lopulta kun välimatkaa oli tarpeeksi, ovi ei mennytkään lukkoon! Joten hyppäsin yhdestä yläkerran ikkunasta. Nyt vartija seisoo ikkunan takana ja raapii päätään. Ja Tähtiportti alkaa, eli pelaamiseen tauko hetkeksi.

edit: 2:55
Pelaaminen jatkuu. Pysyin poissa vartijan näkyvistä kunnes hän unohti minut ja lähti saapastelemaan käytävää. Nyt seuraan häntä.
Kesken kävelyn hän sanoo "Come on now, what was that?" ja alkaa tähyilemään ympärilleen. Olen varma etten päästänyt ääntäkään. Piiloudun seinäsyvennykseen.
Kun kurkistan piilostani, vartija on kadonnut.

edit: 3:00
Äh, pettymys. Ukko olikin palannut vartiopaikalleen. Menen ärsyttämään häntä taas.

3:05
"Charge!"
Juoksemme alakerran eteläpuolelle, ja huomaan etten ole ollut täällä vielä. Valvontanaamat ovat yhä päällä, ja kaukana käytävällä näkyy partioiva vartija, joka ei tainnut huomata meitä. Juoksen varastohuoneen portaikkoon, jonne vartijakin seuraa minua ja jää sitten jumittamaan. Nyt hän juoksee portaikossa edestakaisin ja huutelee uhkauksia.

3:12
Ukkopaha on vapautunut portaikosta ja jahtasi minua saliin(mikä hemmetti on ballroom suomeksi?) jossa toinen vartija huomasi minut ja liittyi seuraamme. Nyt molemmat jahtaavat minua enkä saa heitä karistetuksi, joten toistan ikkunatempun.

4:10
Pläh, lopetin pelaamisen jo aikaa sitten. Kartano kävi tylsäksi. Täytyy kokeilla samaa temppua jossain missä on Karrasin lapsia, niitä möykkääviä höyryrobotteja. Ensi kerralla: Angelwatch!

Ainiin, valvontanaamojen ja pomminaamojen lisäksi oli myös nuolia ampuvia naamoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.