1. ¿Por qué son todas iguales?: Se nyt vain on reilumpaa niin katkaravuille kuin tohvelieläimillekin.
2. Oikeesti?: No joo joo! En kai mä nyt tällasta asiaa valehtelis!
3. Ai nyt vai?: No ei ny ihan heti tarvii, mut kunhan nyt tässä tunnin sisään.
4. Miten kaukana?: No Jonin luota ei oo ku ehkä jotain 200m sinne.
5. Milloin on ilveksen kiima-aika?: Ilveksillä kiima-aika alkaa helmikuun loppupuolella ja jatkuu maaliskuussa. Urosilvekset liikuskelevat useamman naaraan reviirillä ja voivat paritella useamman naaraan kanssa. Urosten elinpiirit menevät laajalti päällekkäin, ja parittelumahdollisuuksista kilpailevien urosten kohdatessa seurauksena on äänekästä uhoamista ja jopa tappeluita.
Naarasilves kantaa 70-80 vrk ja synnyttää 1-5, tavallisesti kaksi pentua. Naaras on yksihuoltaja, uroksen kiinnostus lisääntymistoimiin loppuu kiima-ajan päättyessä.
6. Poistitko ne muovit siitä päältä ensin?: Totta kai! En kai mä nyt sitä uuniin pistä muoveineen!
7. Laitetaanko pakettiin?: No laita vaan. Toi valkonen on ihan hyvä.
8. No moneltako sulle sopii?: Jos siinä joskus vähä kuuden jälkeen vaikka...
9. Entä baariin?: Ei ihan vielä. Mä juon nää kaks tästä eka pois.
10. Taistelitko sivulauseiden kanssa vai oletko vain iloinen nähdessäsi kainaloni?: Olen iloinen nähdessäsi kainalosi sivulauseessa.
11. Näytätkö henkkarit?: Tässä, olkaa hyvä.
12. Montako kertaa se pitää sanoa?: Minuutin välein kahden tunnin ajan koko ajan oktaavia nostaen.
13. Koskevatko jokamiehenoikeudet järjestettyä ulkomaalaisten marjanpoimintaa?: Ainoastaan nopeasti!
14. Täytyykö minun olla kokenut ICT:n käyttäjä voidakseni osallistua?: Ei missään nimessä! Yksi eTwinningin päämääristä on parantaa opettajien ICT-taitoja ja tehdä ICT:n käytöstä päivittäinen osa opetusta. eTwinning sopii kaikentasoisille käyttäjille.
15. Jos teen itse pukuni hameosan, niin saako teiltä korsettiosia erikseen?: Kyllä saa, sekä ylä- että alaosia voi vuokrata tai ostaa erikseen.
16. Miten psykologiassa tutkitaan tunneilmaisuja?: Tupakoiden ja vanhoja ranskalaisia taide-elokuvia katsellen.
17. Vaikuttaako Scalibor® vet haitallisesti koirien hajuaistiin?: Erityisiä tutkimuksia asiasta ei ole tehty, mutta viitteitä tällaisesta vaikutuksesta ei ole. Käytännössä tuote on hajuton.
18. Kai teillä joku makuualusta sentään oli?: Ei ollu :(
19. Etkö ole ennemmin ollut?: No kerran, mutta se oli joskus ekalla luokkaa ja mulla oli banaani kädessä.
20. Miten susien radioseuranta tehdään?: Suomessa on tähän mennessä asennettu radiolähetin 38 sudelle. Pannoitukset ovat tapahtuneet viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana kuudella eri susireviirillä. Reviirit ovat sijainneet alueella, johon kuuluu osia Kainuusta (Kuhmo ja Sotkamo), Pohjois-Karjalasta (Nurmes ja Valtimo) sekä Pohjois-Savosta (Rautavaara ja Sonkajärvi). Radioseuranta on keskeinen osa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkimushanketta "Susikannan hoidon perusteet".
Radiolähettimien asennus on tapahtunut talvella, tavallisesti helmi-maaliskuussa. Merkityistä susista 14 on ollut joko pannoitushetkellä tai myöhemmin vakiintuneella reviirillä asusteleva lisääntyvä eläin eli nk. alfayksilö.
Radiolähetin on kiinni kaulapannassa, joka on tummanruskea ja noin 4 cm leveä. Antenni ei ole näkyvissä kuten esimerkiksi koirien tutkapannoissa, vaan on sijoitettu pannan sisään.
Radiosignaali suden radiolähettimestä voi kuulua jopa 30-40 km:n päähän, mutta saattaa erilaisten maastoesteiden takia supistua alimmillaan muutamaan kilometriin. Karkea suunta saadaan korkeilta paikoilta ja hyödyntämällä palovartio-, rajavartio- ja kolmiomittaustorneja. Tarkempi sijainti määritetään lähempää ja vähintään kahdesta suunnasta tapahtuvana riistiinpeilauksena. Paikanmäärittely on sitä tarkempaa, mitä vähemmän peilaussuunnat eroavat 90° kulmasta toisiinsa nähden. Nuoria, synnyinreviireiltään muualle siirtyneitä pantasusia joudutaan etsimään lentokoneella, sillä ne voivat kulkea nopeasti (30-50 km vuorokaudessa) ja jopa satojen kilometrien päähän synnyinseuduiltaan.