IRC-Galleria

Sadepeura

Sadepeura

Be happy while you're living, for you're a long time dead.

Yöllistä roskaa.Tiistai 09.03.2010 04:41

Voit sanoa mitä haluat,
Se ei tunnu se ei kosketa.
Mene vaan, mene vaan.


Se on kumma, miten aina kun mun pitäisi tehdä paljon kaikkea tärkeää, teen kaikkea tosi turhaa, kuten kirjoitan galleriapäiväkirjaan. Vai onko tämä turhaa? Onhan se hyvä kirjoittaa ajatuksiaan jonnekin ylös, ennen kuin ne katoavat ajanvirtaan ja unohtuvat.

Ja PMMP:tä jäin sitten tosiaan kuuntelemaan enemmänkin. Anteeksi niille, jotka eivät kestä PMMP:tä. Pidän niiden lyriikoista. Mietin miltähän tämä kuulostaa, jos ei ymmärrä niitä. Kysyin Kirsteniltä ja se vastasi, että samalta kuin kaikki muukin mikä on vieraalla kielellä. Se oli selvästi kohtelias versio: "kuulostaa ihan hirveältä"-vastauksesta.

Tivolitkaan ei saa mua nauramaan,
eikä sirkus tai sata hattaraa.
Mene vaan, mene vaan,
en kävele vastaan.


Joskus olin tosi onneton eikä mua naurattanut ollenkaan tivolit, sirkukset tai hattarat. Nykyään tykkään tivoleista, sirkuksista ja hattaroista, vaikka niiden hinnat eivät kyllä yhtään naurata. Mutta elämä on kivaa! Nyt ymmärrän kaikkea ehkä vähän paremmin kuin joskus pienenä ja ajattelen ihan eri juttuja kuin nyt. Pienenä en tykännyt lastenohjelmistakaan, mua ärsytti ne ihan kamalasti, mutta katsoin niitä silti, kun en jaksanut tehdä muutakaan.

Nyt on tekemistä ihan kauheasti. Ajattelen vain, että joku päivä vielä teen kaiken, mitä pitäisi tehdä ja mitä haluan tehdä. Mutta eihän päivässä ehdi mitään. Monena päivänä (vaikka tosiaan harvemmin sellaisia päiviä on) olen tehnyt koko ajan jotakin jännittävää, suurta ja tärkeää, mutta silti en ole saanut koko listaa asiostani tehtyä ja illalla olen kaatunut ihan uupuneena sänkyyn.

Toinen toistansa täällä jumaloi,
ketään täysin ei silti saada voi.
Älä järjetön enää kapinoi:
mene vaan!


Ensin en ymmärtänyt tuota pätkää, nyt ymmärrän. Menkää vaan! Kapinoiminen on ihan turhaa. Tärkeää, mutta silti turhaa. Vaikuttaminen on tärkeää ja oleellista, mutta se onkin asia ihan erikseen. Meneminen ja tekeminen on tärkeintä. Haasteet mitä oleellisimpia.

Lumi on syönyt kaiken,
routa raiskaa tämän maan.
Joutsenetkin jäätyy kiinni jaloistaan.
Unelmat vaihtuu toisiin,
valuen vuosiin vihaisiin.
Lähtisin mut se vaan ei mee enää niin,
ei mee enää niin
Ei mikään mee enää niin.


Eikö se joskus muka enää mene niin? No siltä varalta, että ei mene, on mentävä nyt. Musta tuntuu, että olen pitänyt useille ihmisille tästä puheita ja kaikilla tuntuu olevan mitä turhimpia selityksiä sille, miksei se mene niin. Vähän hassua. On se ennenkin mennyt niin, miksei se muka enää menisi? Miksi ihmiset lopettavat unelmoinnin ja vaihtavat seikkailun typeriin suunnitelmiin, jotka eivät vie mihinkään? Omaan elämäänsä ei voi vaikuttaa kukaan muu kuin ihminen itse. Ketään muuta on turha syyttää. Omat haaveensa voi toteuttaa, mutta ne eivät aina toteudu sillä tavalla kuin suunnittelee. Onnellinen voi olla, mutta se täytyy oppia. Etsimällä löytää.

Aina kovaa, ei ikinä pehmeää,
enkeleitä ei meille riitäkään.
Mene vaan, mä voin kääntää pään.
Vaikeaa selittää ja ymmrtää,
miten toisesta aina jälki jää.
Mene vaan.


Jos joku oikeasti lukee tätä merkintää, niin se joku varmasti miettii, etteivät nämä mun selitykset liity mitenkään tähän kappaleeseen ja että tässä lauletaan oikeasti varmaan jostain muusta. En mä tosin yritäkään tätä laulua tässä tulkita, kunhan sepitän mitä se mun mieleeni tuo. Alunperin mulla oli kyllä jotakin ihan muuta sanottavaa, en ole varma olenko sanonut sen.

Uskotteko enkeleihin? Musta tuntuu, että minä uskon. Mutten usko niiden olevan valkopukuisia, siivekkäitä miehiä. Ja uskon niitä riittävän kaikille. Elämä on pelottava paikka.
Oletteko tavanneet ketään, joka ei olisi vaikuttanut teihin mitenkään? Jos jokainen tapaamamme ihminen vaikuttaa meihin, keitä me itse olemme? Ja jos niihin tapaamiimme ihmisiinkin vaikuttaa jokainen niiden tapaama ihminen, mikä soppa koko ihmiskunta onkaan. Musta tosiaan tuntuu, että tuossa laulussa ei tästä lauleta, mutta nyt on yö ja se tuottaa tällaisia pohdintoja. Lisäksi olen miettinyt, mistä kristinusko on syntynyt ja turhautin pohdinnoilla ja kyselyillä jo kämppikseni.

Sitä mitä koitin sussa koskettaa,
tajusin ei oo olemassakaan.
Aika kuole ei tappamallakaan,
mene vaan.


Musta tosiaan tuntuu, että tämä laulu kertoo oikeasti siitä, miten joku haluaa erota jostain tosi typerästä henkilöstä. Miksei laulunminä oikeasti itse lähde?

Lumi on syönyt kaiken,
routa raiskaa tämän maan.
Joutsenetkin jäätyy kiinni jaloistaan.
Unelmat vaihtuu toisiin,
valuen vuosiin vihaisiin.
Lähtisin, mut se vaan ei mee enää niin.


Ai siksikö se ei lähde, että sen unelmat vaihtuivat vuosien kuluessa? Mikähän vika niissä uusissa unelmissa on? Ei kannata unelmoida asioista, joiden perään ei jaksa lähteä. Inspiraatiota löytää paikoista, joista sitä ei osaa etsiä! Inspiraatiolla saa aikaan jännittäviä asioita, jos uskaltaa heittäytyä niiden mukaan! Mun on varmasti hyvä itse lukea tämä merkintä sitten, kun seuraavan kerran turhaudun.

Sä et ehdi juosta enää
junaan viimeiseen.
Et ehdi enää
Jos et jo mee.


Menkäähän jo nyt. Vaikka on siellä aina seuraavan aamun juna. Eri asia, missä yönne vietätte. Multa saa hyviä vinkkejä, jotka monien mielestä ovat tosi huonoja. Muun muassa Sunderlandin bussiasema on kuulemma tosi huono paikka viettää yö.

Lumi on syönyt kaiken,
routa raiskaa tämän maan.
Joutsenetkin jäätyy kiinni jaloistaan.
Unelmat vaihtuu toisiin,
valuen vuosiin vihaisiin.
Lähtisin mut se vaan ei mee enää niin,
ei mee enää niin.
Se ei mee enää niin,
ei mee enää niin.
Ei mikään mee enää niin.


Tykkäsin joskus tästä kappaleesta tosi paljon. Tykkään vieläkin. Mutta tosi tylsää, jos se ei mene enää niin. Menkää ennen kuin se lakkaa menemästä niin! Voitte ihan pohtia itse, minne teidän on mentävä.

En mä käske teidän ulkomaille matkustaa, vaikka itse muutinkin ulkomaille. Onko olemassa edes paikkaa nimeltä "Ulkomaa". En mä koe asuvani ulkomailla. Skotlantiin matkustaessani matkustan kotiin. Voiko koti olla ulkomailla? Onko Suomi sisämaa? Minkä sisällä se on? Ei Suomi ole ikävä paikka (vaikka ylihinnoiteltu onkin), ei sieltä pois kannata muuttaa, siksi että muualla asiat muka olisivat paremmin. Eivät asiat muualla paremmin ole, eri paikoissa on vain eri ongelmat. Ongelmien vaihtaminen on hyvä asia. Erilaisten asioiden kohtaaminen laajentaa perspektiiviä. Ahaa-elämykset ja mitä kummallisimmat kokemukset piristävät. Samaan vanhaan rutiiniin jämähtäminen on ehdottoman huono juttu. Tekemällä jotain muuta välissä voi taas olla onnellinen siitä miten hyvin asiat omassa arjessaan ovat. Tai jos ne asiat eivät tunnu olevan hyvin, tietääpähän ainakin, että ne kannattaa muuttaa. Elämässä on niin monia eri asioita joita voi tehdä. Nunnaksi luostariinkin voi kuulemma vielä ruveta, opin tämän edellisviikolla. Mutta maailmaa voi muuttaa tekemällä pieniä asiota. Ne pienet asiat voivat muuttaa monen elämän. Voin kertoa teille vähän lisää lastensairaaloista Keniassa tai Albaniassa, jos haluatte kuulla.

Oikeasti on mahdollista asua linnassa, lentää, kirjoittaa kirja, pelastaa maailma tai ihan mitä vaan, jos sen eteen tekee jotain. Vaikka tarvitaan siihen toki onneakin. Mutta kukaan ei ole niin onnekas, että saavuttaisi unelmansa tekemättä niiden eteen yhtään mitään. Ja se tekeminen tärkeintä onkin. Se tekeminen on se matka, jonka varrella eläminen tapahtuu. Ja kun saavuttaa päämääränsä, on muistettava olla onnellinen siitä, sillä haasteet eivät lopu sen päämäärän saavutettuaan.

Seikkailu alkaa sillä, että avaa silmänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.