IRC-Galleria

Silentto

Silentto

Ah, ma petite chou-fleur~

Yksi lensi yli käen pesänLauantai 26.12.2009 17:53

Sain tuossa 10 min sitten päätökseen elokuvan katsomisen. Tällä kertaa katsoin Jack Nickolsonin tähdittämän "One flew over the cuckoo's nest" (nokkelasti suomennettuna: "Yksi lensi yli käen pesän").
Leffan juoni pähkinänkuoressa on seuraava:
R.P. McMurphey (Nickolson) lähetään mielisairaalaan, missä pyritään määrittelemään hänen psyykkinen terveytensä. Prosessin aikana Mac tutustuu muihin sairaalan persoonallisiin asukkaisiin.
Ensimmäinen asia, minkä huomasin, oli, että elokuva on helvetin ruma. Mielisairaala rähjäisine käytävineen ja niitäkin rähjäisempine asukkeineen oli kauheaa katseltavaa. Tätä korostaa myös potilaiden henkeä häiritsevä käyttäytyminen. Ihmeellistä on se, että Macin saapuessa paikalle potilaiden välinen suhde vahvistuu ja mitä pidemmäs elokuva etenee sitä "kauniimmaksi" se muuttuu.
Elokuva oli muuten erittäin hyvä, mutta Nickolson tuotti suuren pettymyksen. En syytä häntä huonosta roolisuorituksesta, en todellakaan! Hän suorittaa sen erinomaisesti. Odotin näkeväni samanlaista mielipuolisuutta, mitä olen aiemmin kokenut esim: "Hohdossa".

"Why do you think they send you here?"
"Because I fight and fuck too much, right?"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.