Omaa lukihäiriötäni on hoidettu vuosien aikana useilla eri tavoilla, ehkäpä kaikkein mielenkiintoisin näistä oli lukihäiriöni hoitaminen musiikin avulla. Itselleni kaksoiskonsonantit olivat aikoinaan lähes mahdottomia ja monta kertaa sanasta kissa tulikin kisa täysin vahingossa. Lukihäiriötäni hoidettiin lähes kaksi vuotta sillä, että kuuntelin päivittäin 10 minuuttia juuri minulle räätälöityä instrumentaalista musiikkia. Hiljalleen noiden kahden vuoden aikana lukihäiriöni alkoi korjaantua – nykyään kissankin kirjoittaminen onnistuu ilman, että siitä tulisi kisa.
Nykyään kirjoitan todella sujuvasti, vaikka virheitäkin toisinaan tulee, mutta kellepä niitä ei silloin tällöin tulisi. Lukihäiriö tai mikä tahansa muu oppimiseen liittyvä ongelma ei siis missään nimessä estä sinua oppimasta asioita, mutta se voi joissain tilanteissa kyllä hidastaa. Ainakin siihen asti, että opit tunnistamaan juuri itsellesi parhaat tavat oppia.
Nykyään luki- ja oppimisvaikeuksiin on olemassa monenlaisia apukeinoja ja –välineitä, kuten tabletit, tietokoneet ja erilaiset oppimismenetelmät. Jokaisen kannattaakin etsiä itselleen parhaiten sopivia menetelmiä, jotka auttavat juuri sinua asioiden oppimisessa. Itselläni esimerkiksi paperille useilla eriväreillä tehdyt mind map:it toimivat loistavasti ja auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia paremmin. Toisille taas tietokoneella asioiden kirjoittaminen voi olla huomattavasti käsin kirjoittamista helpompaa. Mieti, mikä auttaa juuri sinua oppimaan uusia asioita parhaiten? Testaa havaintokanavatestiä.
/Kaisa
3.-9.10 vietetään Eurooppalaista Dysleksiaviikkoa.
4.10 järjestämme Luki-chatin yhdessä Erilaisten oppijoiden kanssa, klo 17-20: www.suuntapalvelu.fi
OppimisvaikeuksistaTiistai 04.10.2016 16:13, 92 vastaajaa
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.