IRC-Galleria

breakKeskiviikko 13.01.2010 16:10

Apple. Kitty. Joo. Ihana rentoilla vaihteeksi. Ei päivätyötä nyt. Pidän hetken paussia. Katsotaan, onko jatko enemmän palkkalistoilla vai yrittäjänä.

Kirjeenvihto Intiaan on aika vilkasta. Klassisesti tällä hetkellä on käynnissä sekä brainstorming että myös erilaista projektien kapasiteetin ja aikataulun hallinnan hamottaminen. Eli kun ollaan virtuaalisesti tekemisissä, niin molemmat osapuolet haluavat hahmottaa toistensa ominaisuuksia; miten, millä porukalla, millaisia esimerkkejä on jo olemassa, minkä tyyppisellä paketoinnilla ja palvelukonseptilla lähdetään liikkeeseen, yms. Se on mielenkiintoista työtä, kartoitusta ja kasvun luomista.

breakKeskiviikko 13.01.2010 08:47

Apple. Kitty. Joo. Ihana rentoilla vaihteeksi. Ei päivätyötä nyt. Pidän hetken paussia. Katsotaan, onko jatko enemmän palkkalistoilla vai yrittäjänä.

Rush!Perjantai 08.01.2010 10:51

Hmm.. aamu alkoi "lupaavasti". Töissä tavallista enemmän vipinää, viimeisenä päivänä klassinen Titanic-ilmiö. No eipä nyt oikeasti mitään jäävuoria päin ajeltu vaan tulipa silti epätodennäköinen tapahtuma, jota fiksatessa aamupäivä hulahti.

Kaikki hommat lopulta pulkassa, pahoistakin päivistä usein selviää elossa. Sen nykyinen työnantaja on opettanut ympäristönä, että helvetti on vain omassa päässä. Sen ulkopuolella on suhteellisen muuttumaton fysikaalinen ympäristö, jonka hahmottaminen ja priosisointi on alalla tärkeimpiä ominaisuuksia.

Muutamassa tunnissa 57 kommenttia täällä.. :D Hmm. Irc alkaa saada melkein oman muotonsa galleriassa. Mutta krediitit aina originaalille, Jaakko Oikariselle joka keksi protokollan.

Viime aikoina olen testaillut monia muita viestimiä. Oikeastaan pirun kiehtovaa miten monta erilaista chattimekanismia on olemassa. Jokaisessa on omat pienet ominaisuutensa, jolla ne erottautuvat toisista. Muuta suurin erottajahan on aina heimo, eli jokaisella viestimellä on myös vakioporukkansa. Perusominaisuudet pysyvät suurinpiirtein samanlaisina oli sitten kyseessä MSN, joku livechatti websivustolla, Palringo, Google talk, tai muu. Palringo ja GT logittavat tekstiä vakiona, joten niistä saa myös (ja huom! Muut saavat) kaivettua myöhemminkin tekstit esille. Uusinta netissä on ehkä se, että monet sisältötalot haluavat käyttää chatteja myös sisältönä; eli kommuuni luo lisäsisältöä verkkoon, joka luonnollisesti houkuttelee kävijöitä.

Oma koneen levy taitaa olla pikkasen piiputtamassa. IRQ keskeytystä ATA:lle jatkuvasti, ja käyttöjärjestelmä tahmailee pahasti. Ei ole koskaan aiemmin Ubuntu tökkinyt, joten lienee ihan kunnon laitteistoviasta kyse. Yleensä Ubuntu pistää koneeseen vipinää reippaasti Windowsia enemmän. Pakko verrata, sen verran mukava linux-versio että.. oksat pois :)

Kohti uusia haasteitaPerjantai 08.01.2010 01:03

Toistaviimeistä päivää teknisenä asiantuntijana ThomsonReutersilla (TR), Kampissa. Tästä homma jatkuu konsulttina ja Genusyncin edustajana Suomessa.

TR on ollut aivan loistava työnantaja, oman urani aikana vain Capslock on yltänyt samaan kiinnostavuusasteeseen ja haasteellisuuteen. Capsissa tein 2 vuotta java-ohjelmointia vuonna yksi ja paavo; Reutersilla työnkuva on ollut enemmän jokapaikahöylänä olemista, ylläpitoa lähinnä.

Reuters on niin kansainvälinen yritys kuin vaan voi olla. Se tekee paikasta kiehtovan. Et koskaan tiedä, kuka istuu huomenna vieressäsi.

SellastMaanantai 28.12.2009 07:19

Backtrack nelosen DVD image iso tippuu, ja pistän sen levylle. Tässä tutkiskelen taas tekniikkaa, kiva tehä hommia kun on kaikes rauhassa. Se on yks juttu mitä rakastan tässä työpaikassa, vapaat kädet. Olen sellanen luonteeltani et mulla pitää olla aikaa ja tilaa. Haen joskus kaukaakin ideoita, ne voi olla megalomaanisia, tai hulluja, tai typeriä, mut se on vaan osa elämää. Ei mielen koukerot ketään tapa tai mitään tuhoa, ne on vain yksi mahdollisuus, joka kannattaa exploitata.
Loistavaa :-)

Linuxin virittelyä koko päivä, ja hyvähän tästä tulee. Toimii desktop-käytössä perus käyttöjärjestelmänä, ja sen lisäksi se on täysin customoitavissa joten hyvä setti kaiken kaikkiaan. Asentelin Ubuntun aikoinaan Vista päälle, joka levähti, ja muutenkin aloin olla aika täynnä älytöntä pakko-päivitystä, joten päätin testailla vanhaa kunnon linuxia. On muuten kehitystä tapahtunut jumalattomasti, nykyään esim. Synaptic ohjelmistonhallintatyökalulla saa ohjelmat helposti koneeseen; se on helpompaa kuin Windowsissa. Kaikki softa tulee verkosta, ja voit valita millaisia haluat - täysin ilmaisia (Open source), jollain tapaa rajoitettuja, jne.
Vaihdoin Vistasta Ubuntu Linuxiin (8.04 ilmaisjakelu-CD:ltä, ei ole uusin mutta kelpaa) ja koneeseen tuli lisätehoa ihan hirmuisesti. Ihana käyttää taas kun hommat ei tahmaa.

Vista hajosi, joten oli käytännössä 4 vaihtoehtoa:
- fiksata itse (vie aikaa)
- viedä huoltoon (takuu kattaa, mutta kone on jonossa luultavasti)
- vaihtaa käyttöjärjestelmää
- lopettaa tietokoneenkäyttö

Viimeinen on hieman vaivalloista ja epäkäytännöllistä. Ekaa en jaksanut alkaa tehdä; huolto olisi myös ollut poissa käyttöajasta. Siispä vaihdoin. 30 minuuttia asennukseen, muutama kysymys vain. Helppoa. Ja toimii.

muutama kiinnostava yritysMaanantai 21.09.2009 21:47

Muutama kiinnostava paikka löytynyt, jonne laitoin ennakkoluulottomasti hakemuksia. Todellisesta kiinnostuksesta yhteiskunnan tietojärjestelmien parantamiseen. Katselen aina inoa.fi :n taloustiedot osastolta firmojen taustat myös, ja haen pieniä mutta kasvavia yrityksiä. Olin 2000 tienoilla pienessä startup firmassa töissä ohjelmoijana, ja sieltä jäi todella positiivinen kuva sen vaiheen yritysten ilmapiiristä. Vaikka tällä hetkellä on "yleislama" päällä, pienet softafirmat pärjäävät ja kasvavat. Luultavasti seuraavan nousukauden siemenet viljellään paraikaa.

olympusTorstai 17.09.2009 14:55

Laskin parin päivän aikana suuntaviivat sille, mitä voisin tehdä sivutoimisena työnä. Tykkään mallintaa kannattavuutta ja tulevaisuutta excelillä, vaikka mallit ovatkin tosi kaukana mistään ekonometriasta tai edes normaalista merkonomitason laskennasta. Ne ovat mun omia perusmalleja. Nopeita, yksinkertaisia; sellaisia joilla haluan katsella erilaisia skenarioita. Mitä jos? Jos saan enemmän asiakkaita, entä jos notkahtaa? Millä myyn ulos, minimissään? Miten hyvin homma kannattaa? Paljonko sitoutuu eri alueille rahaa, ja millä aikavälillä?

Ostin parit patterit eilen, Olympuksen digikamera 570 UZ saa treeniä. Kiinnostuin kuvaamisesta enemmän, kamerahan on ollut jo vuoden päivät mutten ole vieläkään opiskellut sen ominaisuuksia. Perus räpsimisten lisäksi tekisi mieli paneutua kunnolla siihen, miten kohteen valinta ja valaistus vaikuttaa lopputulokseen. Photaria pitää kanssa tutkia lisää. Viimeksi tein kunnolla grafiikoita joskus 2000 tienoilla. Kotisivujen kimpussa innostuu usein myös grafiikasta.
YT-neuvottelut veivät ns. päivätyön. Haen jatkuvasti uutta, mutta myös luon omaa alaa koska tuntuu että IT on tällä hetkellä jotenkin pöpelikössä. Sitä paitsi kukaan ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi iso kiho, että voisi edes jollakin tasolla taata millään lailla työpaikan pysyvyyttä. Jokainen vain tekee hommiaan, ja raportoi taas ylemmälle. En pidä kauheasti isoista firmoista. Niissä on jotain mikä vain iskee omaan käsityksen tehokkaasta ja kehittyvästä toiminnasta. Firmoihin jää pesiytymään huonot best-practiset; asioista keskustellaan kyllä kahvihuoneessa, mutta harva juttu johtaa mihinkään; tulee hieman panopticon ilmiö esille, joka nostaa kynnystä parantaa asioita. Tietty toiminto voi olla 20 vuotta vanhentunutta, joka olisi pitänyt vaihtaa jo aikoja sitten; mutta niinkuin isoon kirjastoon, myös isoihin yrityksiin jää nurkkiin pölyttymään paljon asioita joihin ei kosketa.

On näissä varmaan monenlaisia, ehkä en ole nähnyt vielä niitä jotka toimivat uutta luovalla tavalla.

Yksi poikkeus; Bransonin luovima Virgin-yritysrypäs, jonka perusidea on pitää yksiköt pieninä ja nälkäisinä. Luen Sir Richardin kirjaa tälläkin hetkellä, Business Stripped Bare.