IRC-Galleria

Gimp + linux, pää kipeänäMaanantai 10.05.2010 23:00

Vatsaa vääntää, kognitiivisesti - jos sitä niin voi. Kai se on aivoista kiinni. Mutta siis perimmäinen syy: yritin tehdä kuvienkäsittelyä Linuxilla ja Gimpillä. Vielä sen verran hioutumatonta, että tulee kipeäksi tästä tihrustamisesta. Grafiikan editointi on sellaista, missä käyttöliittymä eivät saa kysellä jatkuvasti typeriä. Nappien pitää olla oikeilla standardipaikoilla. Nyt ei niin ole. Tuskaista.

Gimpissä tekniikka on jo kunnossa, mutta käyttöliittymän kankeus ja alkeellisuus on karmaisevaa. Se ei yksinkertaisesti ole mitenkään verrattavissa photoshopiin - jota toki onkin kehitetty jo 25 vuotta. No, ja lisäksi oman hiiren tuntuma on aika heikko. Hiiri on jotenkin sellainen kolho. Eli kaikki nämä yhdessä, niin muutamankin kuvan editointi oli jo yhtä leppoisaa kuin saunoisin 200-asteisessa saunassa. nuff said.

Valburgia muisteltiinLauantai 01.05.2010 21:21

Vähemmän teekkarivappu kuin aiempina vuosina, mutta hauska! Säät suosivat. Kaverin luona, katsasteltiin uuden asunnon tilat ja maisteltiin simaa.

Vappupäivänä iski valokuvaushimo, värien maailma kiehtoo. Mallilleni kiitos! :)

Makroa, supermakroa ja polttovälin vaikutuksen hahmottamista. Niin paljon opeteltavaa kamerankäytössä, ja se on kiehtovaa. Otin netistä Olympus SP-570uz manuaalin pdf:nä, ja aloin lukea sitä alusta saakka. Helposti tulee ylenkatsottua nykyisten digikameroiden ominaisuuksia, olettaen että kamerat olisivat yksinkertaisempia. Tuokin on kuitenkin jo järkkäri; optiikkaa en ole hankkinut tai edes tiedä saisiko tuohon, mutta monet muut kuvaukseen liittyvät parametrit ovat muokattavissa.

Oma editointialustani on Ubuntu Linux / GIMP. Olisi kiva luoda filttereitä joko Gimpiin tai sitten esimerkiksi Octave matematiikkaohjelmaan.

Windows on vaihtunut melkein kokonaan Linuxiksi työpöytäkäytössä. Ubuntun 9.10 versiolla (karmic) mennään eteenpäin. Kaikin puolin tyytyväinen. Www-selailu, etäyhteydet, jne kaikki toimivat. Ja ohjelmista ei luonnollisesti tarvitse maksaa senttiäkään.

Pieniä käyttöliittymäviilauksia vailla erittäin timanttinen käyttöjärjestelmä. Ja nuo kustomoinnitkin on ajan ja vaivan kysymys. Perusteknologia toimii erittäin hyvin, ja sen kuuluisan Flashin saa myös asennettua helposti;
Shellissä eli komentotulkissa annettu komento:
sudo apt-get install flashplugin-installer

tekee asennuksen. Lisätietoja on paljon suomenkielisessä Ubuntu-sivustossa, jossa on dokumentoitu nykyään häikäisevän hyvällä tarkkuudella koko käyttöjärjestelmä läpikotaisin. Kun tein viimeksi linuxien kanssa työtä, niin suomenkielisen dokumentoinnin määrä oli ehkä 10-15% nykyisestä. Hieno homma!
Alkoi mieleen tulla hahmotelmaa miten asuntojen hintoja
voisi ennustaa, tai ainakin muuttaa tapaa tehdä kauppoja (hakea)
uusia asuntoja.

En jaksa kääntää, joten laitan alkuperäisen englanninkielisen memon tähän:

Causes of housing price fluctuations

The comfortability factor
- network speed and availability
- radionet coverage
- what types of TV plugs
- distances to closest facilities
-kiosk
-shop
-shopping mall
-cinema
-specialty stores
-hobby places (physical exercise)
-public transport

The view
+ sea
+ forests
- oil rigs/harbours
+ some like harbor views
= interior yards

Pricing
-multiagent approach
-environmental approach
-population segments
-services offered nearby
-likeness and attraction

Physics

Deteriorating parameters
-heat exchange and fluctuation
-wear out

yksi saikahdysKeskiviikko 10.02.2010 03:51

Se tunne. Ole ajatuksissasi, mietit jo pitkalle eteenpain. Sitten muistat etta jatit kassin jonnekin. Onneks vartija oli loytanyt sen jo roskiksesta, jonne joku heitti. Ei arvokas , mutta tarkea. Kiitos. Ihana paiva. Seikkailua ja keskusteluja. Sellainen paiva joka jaa mieleen.

Itakeskuksen vessat torkeassa kunnossa. Kauppakeskusen tulisi panostaa naihin. Ne ovat osa toimivaa kokonaisuutta.

linuxin dokumentointiaLauantai 06.02.2010 00:16

aloitin ihan scratchista. alusta ponkaistaan toivottavasti pitkälle. Pistin ylös mikä on prosessori, mitä x86 assembly kieli tekee, miten prosessori moniajaa (suurinpiirtein); miksi threadeja, miten siitä eteenpäin. Blogi nimi on linusex.blogspot.com

breakKeskiviikko 13.01.2010 16:10

Apple. Kitty. Joo. Ihana rentoilla vaihteeksi. Ei päivätyötä nyt. Pidän hetken paussia. Katsotaan, onko jatko enemmän palkkalistoilla vai yrittäjänä.

Kirjeenvihto Intiaan on aika vilkasta. Klassisesti tällä hetkellä on käynnissä sekä brainstorming että myös erilaista projektien kapasiteetin ja aikataulun hallinnan hamottaminen. Eli kun ollaan virtuaalisesti tekemisissä, niin molemmat osapuolet haluavat hahmottaa toistensa ominaisuuksia; miten, millä porukalla, millaisia esimerkkejä on jo olemassa, minkä tyyppisellä paketoinnilla ja palvelukonseptilla lähdetään liikkeeseen, yms. Se on mielenkiintoista työtä, kartoitusta ja kasvun luomista.

breakKeskiviikko 13.01.2010 08:47

Apple. Kitty. Joo. Ihana rentoilla vaihteeksi. Ei päivätyötä nyt. Pidän hetken paussia. Katsotaan, onko jatko enemmän palkkalistoilla vai yrittäjänä.

Rush!Perjantai 08.01.2010 10:51

Hmm.. aamu alkoi "lupaavasti". Töissä tavallista enemmän vipinää, viimeisenä päivänä klassinen Titanic-ilmiö. No eipä nyt oikeasti mitään jäävuoria päin ajeltu vaan tulipa silti epätodennäköinen tapahtuma, jota fiksatessa aamupäivä hulahti.

Kaikki hommat lopulta pulkassa, pahoistakin päivistä usein selviää elossa. Sen nykyinen työnantaja on opettanut ympäristönä, että helvetti on vain omassa päässä. Sen ulkopuolella on suhteellisen muuttumaton fysikaalinen ympäristö, jonka hahmottaminen ja priosisointi on alalla tärkeimpiä ominaisuuksia.

Muutamassa tunnissa 57 kommenttia täällä.. :D Hmm. Irc alkaa saada melkein oman muotonsa galleriassa. Mutta krediitit aina originaalille, Jaakko Oikariselle joka keksi protokollan.

Viime aikoina olen testaillut monia muita viestimiä. Oikeastaan pirun kiehtovaa miten monta erilaista chattimekanismia on olemassa. Jokaisessa on omat pienet ominaisuutensa, jolla ne erottautuvat toisista. Muuta suurin erottajahan on aina heimo, eli jokaisella viestimellä on myös vakioporukkansa. Perusominaisuudet pysyvät suurinpiirtein samanlaisina oli sitten kyseessä MSN, joku livechatti websivustolla, Palringo, Google talk, tai muu. Palringo ja GT logittavat tekstiä vakiona, joten niistä saa myös (ja huom! Muut saavat) kaivettua myöhemminkin tekstit esille. Uusinta netissä on ehkä se, että monet sisältötalot haluavat käyttää chatteja myös sisältönä; eli kommuuni luo lisäsisältöä verkkoon, joka luonnollisesti houkuttelee kävijöitä.

Oma koneen levy taitaa olla pikkasen piiputtamassa. IRQ keskeytystä ATA:lle jatkuvasti, ja käyttöjärjestelmä tahmailee pahasti. Ei ole koskaan aiemmin Ubuntu tökkinyt, joten lienee ihan kunnon laitteistoviasta kyse. Yleensä Ubuntu pistää koneeseen vipinää reippaasti Windowsia enemmän. Pakko verrata, sen verran mukava linux-versio että.. oksat pois :)

Kohti uusia haasteitaPerjantai 08.01.2010 01:03

Toistaviimeistä päivää teknisenä asiantuntijana ThomsonReutersilla (TR), Kampissa. Tästä homma jatkuu konsulttina ja Genusyncin edustajana Suomessa.

TR on ollut aivan loistava työnantaja, oman urani aikana vain Capslock on yltänyt samaan kiinnostavuusasteeseen ja haasteellisuuteen. Capsissa tein 2 vuotta java-ohjelmointia vuonna yksi ja paavo; Reutersilla työnkuva on ollut enemmän jokapaikahöylänä olemista, ylläpitoa lähinnä.

Reuters on niin kansainvälinen yritys kuin vaan voi olla. Se tekee paikasta kiehtovan. Et koskaan tiedä, kuka istuu huomenna vieressäsi.