IRC-Galleria

jjon

jjon

www.myspace.com/travestyofsympathy

Kaikuja studion uumenista, osa 5Lauantai 20.02.2010 02:57

"ÄRR, MURRR, JEEEAH, C'mooooooooonn..äääyrgghh!"

"Lalalala, lilurilulaa, halitulitei, oooo-la-laa, mmhhmhh."

Tuossapa teille heti alkuun kokoelma äännähdyksiä, joita vokalistimme Mika "Mummonlihapulla" Perttula tarjoili EP:llemme tallennettaviksi. Kiekaisuja oli toki myös muunlaisia, mutta henkilökohtaisesti pidän noita yllämainittuja parhaina.

Mikalta oli tullut paria päivää aiemmin viesti, että studiolle mennään sitten perjantaina klo. 17. Noutaessamme Mikaa autokyydin saloihin, ajallaan kuin ratsuväki konsanaan (saavuimme Mikan luokse n. 17.15!), saimme kuulla tuolta ovelalta ketulta, että hän oli ottanut kaiken huomioon: studiolle oli oikeasti määrä saapua klo. 17:30, mutta koska ystävämme tuntee tapamme, oli hän meille ilmoittanut tekaistun ajan. Pirhana, ovelaa! Pääsimme kuin pääsimmekin studiotiloihin aivan ajoissa, kerrankin.
Upean yllätyksen meille tarjoili myös studioisäntämme Joona "Pistetäänkös pojille normitaksa?" Hokkanen, joka lähetti minulle klo. 17.37 viestin, jossa luki näin:
"Olen tulossa, hetki vierähtää 10 min kun menen kämpän kautta ja otan yhden mikin."

Mutta, nyt itse asiaan.
Toden totta, monenkirjavaa tunnelmointia taltioitiin narulle, kun yhtyeemme reipas tähtipelaajakaksikko (Joni "Molli" Salomaa & Juho "Duuri" Ahlgren) tarjoili henkistä avunantoa vokaaleja rykivälle Mikalle. Solistimme kiersikin meistä irti jokaikisen pisaran henkistä hyvinvointia, jättäen meidät kuivaksi kuin korput Saharan autiomaassa. Kyseinen lauluniekka antautui varsinkin kappaaleessa "Et ole kaunis" välillä niin autuaasti hulluuden virran vietäväksi, että jäi epäselväksi, oliko kyseessä lintu vai kala. Tuo epämääräistä örvellystä, matalaa mörinää sekä puhdasta laulua sekoittava kappale pisti useammankin studiolla olleen henkilön tanssijalan vipeltämään. Kappaleen loppuhuipennuksessa myös basisti ja kitaristi pääsivät toteuttamaan fantasioitaan: nuo kielisoittimien mestarit saivat tilaisuuden huutaa kurkku suorana mikin edessä. JES! Tunnelma oli käsinkosketeltavan sähköinen kuunnellessamme läpi suorituksiamme. Raidan päätyttyä kaikki nyökkäilivät yksissä tuumin kun totesin, että tällaista ihmeellistä metelöintiä ei luultavasti ole tuossa kyseisessä studiorakennelmassa äänitetty ikinä aiemmin. Ja (kaikkien hyvinvointia ajatellen) toivottavasti ei tulla koskaan enää äänittämäänkään.

Yrittäessämme saada toveri Mikasta parasta mahdollista suoritusta ulos, keskeytti kaiken tuo aikamme legenda, kaikkien miesten sankari, Hikinen Sanna. Juttu pähkinänkuoressa meni näin: Mika oli vapautettu laulukopista hetkellisesti pientä hengähdystaukoa silmälläpitäen ja istuimme kaikki mietiskelemässä, kuinka tästä eteenpäin lähdetään tätä juttua viemään. Sitten, yhtäkkiä, kuin taikaiskusta Joona sai viestin matkapuhelimeensa. Kiihkeä ilme hiipi hiljalleen Joonan ennen niin kainoille kasvoille. Vaikutti siltä, että mitä pidemmälle Joona luki juuri saapunuttua tekstiviestiä, sitä punaisemmaksi ja härskimmäksi hänen kasvonpiirteensä kävivät. Juttu oli sitä myöten selvä, kyseessä TÄYTYI olla Hikinen Sanna. Viestissä luki suurpiirteittäin näin:"
"Hei! Sopiiko, että tulen noin tunnin päästä? Tulen sitten vähän hikisenä! T. Sanna".
Joona tästä viestistä innostuneena kävi tuumailemaan, että olisiko hänellä nyt mahdollisuus nähdä nainen elävänä edessään, ensimmäistä kertaa koko ruppanan elämänsä aikana? Rauhoittelimme häntä ja yritimme saada hänet vakuutettua siitä, että kyseessä oli varmasti väärään numeroon lähtenyt onneton, harhautunut tekstiviesti. Joonahan ei tätä uskonut ja vettä myllyyn lisäsi vielä se, että Hikinen Sanna omassa persoonassaan myös soitti tuolle piruparalle, jota äänittäjäksemmekin kutsutaan. Hetken aikaa innoissaan puhelimeen rakkauttaan tunnustanut Joona joutui kuitenkin pettymään: Hikinen Sanna etsikin itselleen omaa Hannua. Joona sulki pelonsekaisin tuntein puhelimen ja kävi sikiöasennossa vessan lattialle miettimään pienen elämänsä onnellisia hetkiä, tavoitteenaan selvitä tilanteesta mahdollisimman pienillä henkisillä arvilla. Lohdutuksen sanan keksi kuitenkin lopulta Joonalle kertoa rakas lauluveljemme Mika: hän oli ottanut selvää, että nimen vaihtaminen maksaa vain 90€. Ehkä Joonan (nyk. "Hannu") sekä Hikisen Sannan peli ei olekaan vielä menetetty...?

Palatakseni takaisin kirjoitukseni oikeille raiteille, olisi ehkä aiheellista mainita myös tämä: sen lisäksi, että "Et ole kaunis" saatiin narulle kokonaisuudessaan, myös muihin EP:mme kappaleisiin sai Mika äänitettyä jo kaikki puhtaat laulut. Käytänössä tämä tarkoittaa sitä, että vokaalit ovat jo yli puolenvälin valmiit, eikä yhtyeemme jäsenillä ole enää paljoakaan urakoitavaa jäljellä. Ensi maanantaille (elikäs enstaille), olemme sopineet jo toisen vokaalipäivän, jolloin kurkkuaan kiristellen Perttulan äiteen poika joikaisee loput örvellykset kovalevylle. Tämän jälkeen on aika kutsua studiolle muutamakin vieraileva tähti, joilla jokaisella on oma paikkansa: tuloillaan on niin heleää kuherrusta, backstreetboyslaulua kuin korvia riipivää huutoakin. Kaikkea tätä, ja paljon muuta, tarjoilee tuleva EP:mme, joka ainakin alustavien tietojen mukaan on saanut nimen "Kaunis ihminen".

Loppuun joudun vielä ikävä kyllä kertomaan, että unohdimme studiolle kaikkien rakastaman MIIIIIDTRIN, jota tulemme raskaasti kaipaamaan näinä seuraavaa studioreissua edeltävinä päivinä. Voimme onneksi kuitenkin lohduttautua sillä, että studiolla Miiiiiidtirille on seuraa pitämässä Karvinen "Studionatsi" Mellin.
Lisäksi, koska EP on jo näin lähellä loppuaan, eikä julkaisuun ole luultavastikkaan enää kovinkaan montaa tovia vierähtämässä, voisin raapustaa tähän biisilistan (jota kukaan luultavasti ei lue, tai ei muuten vaan jaksa kiinnostua):

1. Mies haastoi Jumalan
2. Valehtelija, valehtelija
3. Memento
4. Et ole kaunis

EP:ltämme tulee myös löytymään piilobiisi, jonka nauruhermoja kutkuttavasta silkasta toimivuudesta saa nauttia vain harvat ja valitut. Eli ne, jotka jaksavat sen etsiä. Eli bändin jäsenet.. Tai.. Ei.. Ketkään?

Noh, tässä oli kaikki tällä erää, maanantaina taas lisää kuraa lahkeeseen!

jjon

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.