Yöllistä vehkeilyä
Mistä voi anoa korvausta, jos ihminen yöllä salaa tatuoidaan valtion toimesta?
Ainahan korvaus ei tule kysymykseen - jos tatuointi esimerkiksi on mieluinen ja hyvä, niin asian voi mielellään jättää se ihminen silleen, ilman valitusta. Mutta siinäkin tapauksessa kuvittelisi, että tatuoitu voisi saada esim. valtion sairaalasta sideharsoja ja ohjeita sen tuoreen tatueerauksensa pitämiseen puhtaana, ettei se tulehtumismielessä keräisi bakteereja kuin magneetti.
Luultavasti valtaosa ihmisistä haluaisi kuitenkin saada korvausta pyytämättä ja salaa (=pakolla) tehdystä tatuoinnista, etenkin jos tatuointi on jotenkin toispuoleinen tai kehno, taikka siinä on joku asia- tahi kirjoitusvirhe. (Esim. jos on tatuoitu siihen ihmiseen vaikka flamingo ja vahingossa piirretty sen flamingon polvet taipumaan eteenpäin, vaikka taipuu flamingon polvet luonnossa taakse kuin ihminen joka katsoo lentokonetta korkealla hänen yläpuolellansa. Tai: jos on tatuoinnissa räikeä kirjoitusvirhe, esim. vaikka että kun piti tatuoida kuvan alle virke "Köyhät kyykkyyn" niin onkin se valtion yö-salatatuoija kiirepäissään tatuoinutkin että "Köhät kyykkyyn", mikä ei ole järkevä virke.
Maallikkona kuvittelisi, että valtion toimesta yöllä salaa tatuoitu voisi rikosoikeudellisesti vedota ainakin seuraaviin oikeusopillisiin näkökohtiin tai rikoslain säädöksiin:
-Murto tai vastaava. (Jos tatuoitavan kotiin tullaan murtautumalla tai salaa kopioidulla tai yleisavaimella tai uskottelemalla että ollaan pulassa oleva sukulainen joka tarvitsee yösian.)
-Kotirauhan rikkominen. (Kodin loukkaamattomuus ainakin rikkoutuu, vaikka sinne hiivittäisiin tatuoimaan hiljaakin, tuottamatta äänellistä häiriötä kuten rock and roll.)
-Vapauden riisto (esim. jos kloroformin avulla pantaisiin se tatuoitava syvempään uneen, ettei herää kesken kaiken kuin suokukko).
-Ruumiinvamman tuottaminen. (Ihon pinta rikkoutuu tatuoinnissa älyttömän monesta kohti).
-Henkinen kärsimys. (Jos ihminen ei pidä siitä tatuointikuvasta, jonka valtion salaatatuointiosasto on valinnut ja tatuoinut siihen ihmiseen.)
-Toinen henkinen kärsimys. (Jos ei pidä tatuoinneista yleensäkään.)
-Kolmas henkinen kärsimys. (Kun inhottaa se, että joku on hiiviskellyt sen kotona luvatta, murtovehkeiden tai sala-avaimen avulla tai tekeytyen, että sukulainen on.)
-Kustannukset. (Tatuoinnin poisto laserilla tai ihonsiirrolla tai tatuoimalla päälle esim. kokomusta viemärinkansi.)
-Oikeudenkäyntikulut ja pensa tai linja-autolippu.
Jos tatuoinnin vienti oikeuteen vie kauvan, olisi kohtuullista, että korvaussummia tarkistettaisiin inflaatiokorotuksella ja maksettaisiin lounas, jos on pitkä oikeudenkäynti.
En usko että perheenjäsenet voivat saada henkiskärsimyskorvausta siitä jos tatuointi on heistä vastenmielinen (esim. esittää pilkallisesti kuvattuna jotakuta suvun jäsentä) mutta jos valtion yötatuoija on esim. kävellessään rikkonut laivan, jota ukki on rakentanut pulloon 4v. 7kk. niin luulisi, että siitä voidaan jonkinmoinen summa pulittaa sille.
Tosin voi myös sanoa valtio, että ukki joutaa rakennella laivoja, kun on vanha eikä enää älyä mitään. (Eikä enää tuota yhteiskunnan kirstuun pennin jetiä, muuta kuin tappioa vaan.)
Tämä voi tietenkin olla totta.
Mutta kannattaa silti yrittää!