IRC-Galleria

mayra

mayra

turn the lights off
Maanantai-illan raju taistelu MM-kisojen jatkolohkon voitosta kallistuu armotta Kanadalle, mikäli tilastoja on uskominen.

Kanada on ollut Klotenissa maineensa veroinen eli äärimmäisen tehokas maalipaikoissa. Se hakkaa kiekot sisään vaikka väkisin.

Suomi on pystynyt luomaan painetta vastustajan maalille lähes täsmälleen yhtä paljon kuin Kanada, sillä laukausten määrässä Leijonat häviää vain 184-188. Ero syntyy laukausten laadussa. Kanadan vedoista on mennyt verkon perille 32 kiekkoa, kun Suomi on pystynyt maalintekoon vain 17 kertaa.

Kanadan tehoprosentti on kisojen paras 17,02 ja Suomen lähes puolet huonompi eli 9,24. Tämä tarkoittaa, että Suomi tarvitsee keskimäärin melkein tuplasti enemmän kuteja yhtä maalia kohti kuin Kanada.

Ylivoimapelin tehokkuus todistaa samaa: Kanadan yv-prosentti on ylivoimaisesti kisojen paras 43,33. Suomi on tässä tilastossa seitsemäs 9,24 prosentin tehollaan.

Johtopäätös: Suomella ei ole varaa ottaa jäähyjä. Ei, vaikka Leijonat onkin päästänyt kisoissa alivoimalla vasta yhden maalin ja johtaa av-tehoprosenteissa hienolla lukemalla 96,00.

Maalivahtipeli kummallakin huippuluokkaa

Tilastojen valossa illan taistelusta on tulossa vähämaalinen, sillä sekä Kanadan että Suomen maalivahtipeli on huippuluokkaa. Kanadan Chris Mason on tilastokärki huikealla torjuntaprosentillaan 97,80. Suomen ykkösvahti Pekka Rinne on tilaston kolmas (93,75 %) ja Kanadan Dwayne Roloson kuudes ( 93,44 %).

Kuka ne harvat maalit sitten todennäköisimmin tekee? Vilkaisu pistepörssiin kertoo Leijonien kannalta karua kieltä: Kanadalla on neljä pelaajaa pörssin yhdeksän parhaan joukossa, Suomella vain yksi eli Niko Kapanen, joka on seitsemäntenä saldollaan 5+3=8.

Kanadan Marty St. Louis johtaa mätettyään viidessä pelissä hurjat tehot 4+8=12. Myös Steve Stamkos, Jason Spezza ja hirmupommeja ampuva puolustaja Shea Weber sijoittuvat pistepörssin Top-yhdeksään.

Kun tilastofaktat vetää yhteen, voi todennäköisimmäksi lopputulokseksi haarukoida Kanadan 3-1-voiton.

Suomen lohtuna on se, että peliä ei ratkaista tilastoilla vaan jäällä, jossa todennäköisyydet voivat olla paperia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.