IRC-Galleria

puhuri

puhuri

rather designs a life
"Yrittäjyydessä on omat riskinsä. Perinteisesti suomalainen on välttänyt tätä riskiä. Palkkatyö on monelle ollut houkuttelevampi vaihtoehto - useimmille ainoa vaihtoehto.
Lapsuudessani 1970- ja 1980-lukujen Suomesta muistan hyvin myös hokeman siitä, miten valtion leipä on pitkä mutta kapea. Vai oliko se kapea mutta pitkä? Joka tapauksessa jo lapsena ymmärsin, että julkiselle sektorille kannattaa hakeutua töihin, koska sieltä ei lähdetä kuin hautaan.
Jos kerran suomalainen haluaa välttää riskejä ja epävarmuutta, on pakko kysyä, miksi meistä edelleen valtaosa haluaa toiselle töihin?
Eihän mikään työpaikka ole enää varma.
Mahtaisiko nuorempien sukupolvi käsittää, että yrittäjyyden ja palkkatyön riskit ovat lähentyneet toisiaan? Mistä tahansa duunista voi nykyään saada kenkää - myös julkiselta sektorilta."
-Taru Taipale, Talouselämä 22/6.6.08

Jos suomalaiset eivät halua yrittäjiksi, niin tulevaisuudessa vapautuu enemmän mahdollisuuksia ulkomaalaisille yrittäjille yrittää Suomessa. Tästä seuraa se, että suomalaiset tekevät koko ajan enemmän ja enemmän töitä ulkomaalaisten omistamissa yrityksissä ja rahat valuvat ulkomaille. Onko se sitten isänmaallista?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.