IRC-Galleria

puhuri

puhuri

rather designs a life

Orjat ja isännätTiistai 02.09.2008 14:48

Muistatte varmasti historiasta ajan jolloin Amerikan uudisasukkaat käyttivät orjia hyväkseen Amerikan rakentamisessa. Orjilla ei ollut silloin muita vaihtoehtoja kuin tehdä kaikki mitä isännät käskivät tai yrittää karata isäntien vallasta. Karkaamista vähenti se, että pelko fyysisestä kivusta, kuten käden menettämisestä tai tapetuksi tulemisesta, oli niin suuri. Ajan myötä alkoi myös ilmestyä tahoja, jotka oman henkensä uhalla halusivat auttaa orjia pääsemään vapauteen.

Nykypäivänä näen yhteiskunnassamme samanlaisen ilmiön, enkä osaa päättää onko se lievempi vai pahempi ilmiö: On rahan orjia ja rahan isäntiä. Rahan orjat tekevät työtä elääkseen, työtä rahasta, eivätkä voi lopettaa sitä, jos haluavat pysyä hengissä. Rahan isännät taas antavat rahan tehdä työtä puolestaan, eivätkä he kuluta kallisarvoisinta mitä heillä on, eli aikaa, rahan ansaitsemiseen. He ovat tehneet jotakin eri tavalla aikaisemmin ja palvovatkin lausetta, "don't work hard, work smart!" He ovat luoneet järjestelmän, joka tekee heille rahaa, usein orjia apuna käyttäen. Silloin he luovat orjille illuusion uratikkaista, joita kiipeämällä orjat nousevat omassa elämässään ylöspäin. Isännät tietenkin kiipeämisen sijaan rakentavat itse nämä tikkaat muille.

Kun aikaisemmin orjien pyrkiessä vapauteen heillä oli pelko fyysisestä menetyksestä, niin nykyään orjien pelot ovat päinvastaisia, henkisiä. Orjat pelkäävät muiden kanssa eläjien keskuudessa torjutuksi tulemista tai muuten vain epäonnistumista yrittäessään karata isäntien vallasta. Fyysisen kivun kokeminen onkin nyky-yhteiskunnassa yhä vaikeampaa ja siksi pelko henkisestä kivusta nostaa päätään.

Jokainen on varmasti huomannut, että nykyään on tahoja, jotka pyrkivät vapauttamaan rahan orjia. Näitä tahoja on kahdenlaisia: Uskottelijoita ja toteuttajia. Uskottelijat heittävät orjien mieleen ajatuksen mahdollisuudesta päästä vapauteen helpoilla ja nopeilla keinoilla ja pelaavat peliä orjien kustannuksella. Orjat uskovat, että vaikka mahdollisuus voittaa olisi yksi kuudestatoista miljoonasta, he voittavat, kunhan vaan uskovat siihen ja pelaavat sitä tarpeeksi.
Toteuttajat elävät rehellisyyden nimissä. He eivät pelaa peliä omaksi parhaakseen, vaan auttaakseen orjia pääsemään vapauteen, koska ovat tehneet sen itse aikaisemmin. He tarjoavat orjille mahdollisuuden tehdä jotakin itse vapauden saamiseksi ja auttavat heitä pääsemään tavoitteeseensa.

Jokainen meistä tuntee toteuttajia, mutta harva uskoo henkilökohtaiseen kehittymiseen ja sen tuomaan taloudelliseen vapauteen, vapauteen, jossa Sinun ei tarvitse menettää puolia valveillaoloajastasi jonkun toisen unelman rakentamiseen. Me elämme isäntien yhteiskunnassa ja meistä jokainen voi ryhtyä sellaiseksi, tekemättä sitä kuitenkaan muiden kustannuksella, vaan auttamalla muita saavuttamaan omat tavoitteensa. Olethan huomannut sen, että kun annat toiselle sen mitä hän haluaa, saat myös usein itse sen mitä sinä haluat?

Sinä voit vaikuttaa purjeesi asentoon, muttet tuulen suuntaan. Älä siis valita tuulista, vaan suuntaa purjeesi vapauteen!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.