IRC-Galleria

s-mies

s-mies

ei pelkää painajaisia.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Vastaus palautteeseenTorstai 11.06.2009 14:28

Viesti :
Hei,

Kiitos antamastanne palautteesta. Pahoittelemme, että jouduitte pettymään kuljettajamme huonoon käytökseen ja asiakaspalveluun.
Liikennepäällikkö keskustelee hänen kanssaan palautteenne johdosta. Keskustelussa muistutetaan hyvästä käytöksestä ja asiakaspalvelusta matkustajia kohtaan, joka kertomanne mukaan oli kuljettajalta unohtunut.

Hyvää kesää teille !

[Nimi]
Concordia Bus Finland Oy Ab

Palautetta YTV:lleKeskiviikko 10.06.2009 19:10

Sain osakseni valitettavan huonoa, epäasiallista ja paikoin jopa uhkaavaa kohtelua erään kuskinne toimesta matkallani äitienpäivän viettoon 10.5.2009.
Kuski mm. väitti minun juoneen avaamattomasta tölkistä energiajuomaa kesken matkan ja näyttäneen hänelle keskisormea, ja uhkasi tähän väitteeseensä nojautuen poistaa minut bussista - ymmärsin, että tarvittaessa väkivaltaan turvautuen. Koin tilanteen epämiellyttävänä ja ahdistavana, ja pyytäisinkin teitä käymään tapahtuneen läpi ko. kuskin kanssa ja tarvittaessa muistuttamaan häntä siitä, että bussikuskikin toimii asiakaspalvelutehtävissä.
Kirjoitin tapahtuneesta IRC-Galleriassa olevaan blogiini, josta löydätte tarkemman selostuksen tapahtuneesta. Blogini löytyy linkin S-Mies#blogcomments takaa.
Yhteydenottoanne odottaen
Etunimi Sukunimi

[Ei aihetta]Keskiviikko 27.05.2009 00:07

Tänään meikäläisen parisuhde siirtyi neljännelle vuodelle. On se melkosta:)

mustalista.infoPerjantai 15.05.2009 14:29

Kansanedustajien musta lista

Tälle sivustolle on koottu kansanedustajien ja poliitikkojen mielenkiintoisimpia lausahduksia. Ihan vaan sen takia, koska sinulla on oikeus muistaa.

"Emme hae syyllisiä, mitä kenenkin taskuun on mennyt. Tiedän kyllä vastauksen, mutta en suostu vastaamaan, koska se ei vie hankettani eteenpäin"
- Sirkka-Liisa Anttila (kesk.)

"Valitettavasti professorit eivät tunteneet tekniikkaa ja sen takia he päätyivät väärään lopputulokseen. Nimittäin kun se salainen tiedosto tehdään, niin se voidaan tehdä niin tiiviiksi että jos sä otat sieltä muistitikulla siitä jää jälki, siitä tulee tieto, jolloin tiedetään että on otettu muistitikulla. Jos sä otat sieltä faksilla, tai printtaat sieltä, siitäkin tulee jälki. Ja nyt on ainoastaan että onko näin että sähköposti on salainen ja sitä kautta sä voit vuotaa."
???
"Juuri näin on. Etko tunne tietotekniikkaa."
- Kimmo Sasi (kok.)

"Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja."
- Suvi Linden (kok.)

"Jos Euroopassa sallitaan puolueet, jotka ajavat lakien muuttamista, seuraava kysymys on, sallitaanko sellaisetkin, jotka ajavat vaikka raiskausten hyväksymistä."
- Tanja Karpela (kesk.)

"On tässä tärkeämpiäkin asioita kuin yksi Lex Nokia. Maa on talouskriisissä ja ajautumassa lamaan ja sitten pitäisi tällaista jankuttaa"
"En ole täysin vakuuttunut lain tarpeellisuudesta, mutta jos sillä on ennaltaehkäisevä vaikutus, niin kai se sitten on tarpeellinen"
- Tuulikki Ukkola (kok.)

"Minusta koko tämä nettimaailma on hiukan karannut käsistä, ja jotakin suitsia olisi syytä sille panna."
"Esimerkiksi minulle tulee jatkuvasti sähköposteja, joita minä olen muka itse lähettänyt. Elikkä joku sieppaa minun sähköpostitunnuksen ja lähettelee muille sähköposteja. Taikka kun mulla on ollut joskus tämmönen sähköpostiosote, joku firma on sen napannut ja myy kirjoja sille."
"Siis minusta tässä ei ole mitään tolkkua, että voi toisen ihmisen nimellä esiintyä ja lähetellä ihan mitä sattuu, että jonkunlainen kontrolli tähän hommaan pitäis saada muutoinkin"
- Hannes Manninen (kesk.)

"Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusiota, että he voivat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa äänestämällä esimerkiksi perussuomalaisia"
- Matti Vanhanen (kesk)

"Haluaisin tässä vähän problematisoida tätä sananvapautta, joka tuntuu niin usein olevan ikään kuin tällainen perusoikeus, jonka taakse sitten kaikenlainen iljettävyys ja saastakin voidaan peittää."
- Sari Essayah (kd.)

"Kuitenkin olisi kestämätöntä, jos perusoikeuksia ei voitaisi lailla rajoittaa."
- Suvi Linden (kok.)


Tervetuloa Suomeen!

[Ei aihetta]Maanantai 11.05.2009 03:58

Hämmentävä bugi uusimmassa Ubuntussa, WPA2 ei toimi:D

Ratkaisukin oli vähän windows-tyyppinen wtf: poistin yhteyden automaagiyhdistettävien listasta ja lisäsin sen käsin, ny toimii hyvin.

[Ei aihetta]Lauantai 09.05.2009 03:41

Känni hommat

[Ei aihetta]Maanantai 04.05.2009 22:42

Lollotiloo. Huomasin tuossa äsken, etten pääse hilpasemaan serverille lähiverkon ip-osoitteella. Netin kautta onnistui varsin mainiosti kyllä.
Serverimasiinalla on käytössä denyhosts, joka aina välillä kyselee internetistä epäilyttäviä ip-osoitteita (ts. semmottisia, joilla on jo päästy muiden koneiden blokkilistalle) ja estää ne automaagisti.
/etc/hosts.denysta löytyi sitten tuommonen helmi:
sshd: 192.168.0.2

EDIT:
# grep 192.168.0.2 /var/log/denyhosts
2009-04-25 23:42:23,289 - denyhosts : INFO new denied hosts: [ --snip-- '192.168.0.2' --snip--]

[Ei aihetta]Perjantai 01.05.2009 00:55

Lahti.
Kymppisäkki.
Baariin.
Ilmaista viinaa (kuvassa).
Reggae hommat.
Vappu.
Rules.

[Ei aihetta]Sunnuntai 26.04.2009 07:29

023/100: Prestige
024/100: Lumihauvat
025/100: Kuudes aisti
026/100: Forrest Gump
027/100: The Curious Case Of Benjamin Avuton (ennusteleva tekstinsyöttö oli sitä mieltä, että Button oli vähän fail)
028/100: American Pie
029/100: -"- 2
030/100: The Illusionist
031/100: Kummeli kultakuume
032/100: Blues Brothers
033/100: Uuno Turhapuro armeijan leivissä
034/100: Jesus Christ Superstar
035/100: Futurama - Into the Wild Green Yonder
036/100: Standing in the Shadows of Motown
037/100: Devil's Rejects
Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti

Helsingin Sanomat raportoi tänään 21.4. tapauksesta, jossa Kopiosto sekä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) vaativat suomalaista Bookabooka-sivustoa lopettamaan toimintansa. Kyseinen sivusto toimii kirjanvälityspalveluna yksityisten kansalaisten välillä. Käyttäjä ilmoittaa sivustolla olevansa halukas myymään tai vuokraamaan jonkin hallussaan olevan kirjan, jonka jälkeen kiinnostuneet asiakkaat voivat tilata Bookabookalta myyjän yhteystiedot sopiakseen yksityiskohdista tarkemmin. Kopioston ja TTVK:n tulkinnan mukaan tämänlainen toiminta on tekijänoikeuslain vastaista, koska vuokraamistoiminnalle tarvitaan tekijöiden lupa.

Kopioston ja TTVK:n kannassa on niin paljon eri asioita pielessä, että on vaikea keksiä, mistä kohtaa niiden kritisoiminen pitäisi aloittaa. Bookabooka-palvelu tarjoaa yksittäisille ihmisille mahdollisuuden myydä tai vuokrata laillisesti ostamiaan ja omistamiaan kirjoja. Oleellista kritiikissä tuntuu olevan se, että kyseessä on vuokraamistoiminta. Esimerkiksi huutokauppasivusto Huuto.net, joka on toimintatavoiltaan muuten samankaltainen, mutta jossa ei ole mahdollisuutta vuokraamiseen, on saanut toimia rauhassa jo monien vuosien ajan. Tämä onkin maalaisjärjen mukaista - kun on jotain ostanut, on sen jälleenmyymiseen täysi oikeus. Mutta mikäli yksityishenkilöt harrastavatkin keskenään vuokraamista, muuttuu toiminta TTVK:n mielestä moraalittomaksi ja paheksuttavaksi.

TTVK kirjoittaa seuraavasti vaatimuskirjeessään Bookabookalle: “Yleisön saataville saattamisen oikeus on kappaleen valmistamisoikeuden ohella keskeinen arvioitaessa tekijän mahdollisuuksia hyödyntää taloudellisesti luomaansa teosta. Tekijällä on yksinoikeus määrätä kaikista niitä tavoista, joilla hänen luomansa teos voidaan saattaa yleisön käytettäväksi. Myös vuokraaminen ja lainaaminen kuuluvat näihin.” Piraattipuolue katsoo pöyristyttäväksi toiminnan, jossa vedotaan tekijän oikeuteen määrätä teoksensa julkituomisesta. Vuokrattavat teokset on jo tekijän luvalla tuotu yleisön saataville, kun ne ensimmäisen kerran tuotiin myyntiin. Tekijänoikeuslaki saattaa tämänkaltaisen toiminnan tuomita mutta logiikkaa siitä on silloin turha etsiä.

TTVK vetoaa siihen, että teoksen käyttäminen kohdistuu yleisöön, “jos periaatteessa kuka tahansa voi saada teoksen käyttöönsä”, ja että “Internetissä tapahtuva teosten välittäminen on aina yleisölle suuntautuvaa toimintaa”. Vuokraaminen ei siis itsessään ole paheksuttavaa, mutta on kylläkin sitä, jos sitä tehdään netissä. Olisi mielenkiintoista tietää, haluaisiko TTVK vetää seuraavaksi oikeuteen myös esimerkiksi avoimet kirpputorit, sillä tuodaanhan näissäkin teoksia yleisön saataville. Myöskään kirjastot eivät kysy, haluavatko kirjailijat teoksensa niihin lainattaviksi, vaikka kirjastotoiminnasta pientä korvausta maksetaankin.

Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho toteaa Helsingin Sanomien uutisessa, että “tekijänoikeuslain henki ei ole se, että sitä voitaisiin teknisellä kikkailulla kiertää”, ja vertaa sen jälkeen Bookabookan toimintaa The Pirate Bay -sivuston toimintaan. Sen suhteen vertaus pitää paikkansa, että Pirate Baykin on yksityishenkilöiden tapa olla toistensa kanssa yhteydessä ja levittää kulttuuria. Oikeusistuimen tulkinnasta riippuen Bookabooka saattaa myös rikkoa tekijänoikeuslakia, aivan kuten Pirate Baykin. Mutta siinä missä osa ihmisistä saattaa vastustaa tiedostonjakamista, on vaikea nähdä, miten edes kiivaimmat tekijänoikeuslain puolustajat voisivat tosissaan vastustaa yksityishenkilöiden välistä kirjanvuokrausta. Onkin julkeaa röyhkeyttä koettaa tämänkaltaisessa tilanteessa vedota lain henkeen - tekijänoikeuslain tehtävä on edistää kulttuuria, ei vahingoittaa sitä. Tilanne, jossa ihmisiä kielletään kertomasta, mistä muiden kaipaamia kirjoja voisi löytää, ei millään tapaa edistä kulttuuria. Se on myös räikeässä ristiriidassa sananvapauden ja omistusoikeuden, yhteiskunnan kahden peruspilarin, kanssa.

Tekijänoikeuslaki on vuosi vuodelta käynyt yhä etäämmäksi todellisuudesta, ja tämä tapaus osoittaa erinomaisesti, ettei sillä ole enää mitään tekemistä oikeuden tai kohtuuden kanssa. TTVK ja muut Bookabookia vastustavat tahot eivät pyrikään ajamaan kulttuurin asiaa, tai edes kunnioittamaan ihmisoikeuksia tai yleistä oikeustajua, vaan tukahduttamaan mahdollisuudet hankkia kirjallisuutta muuten kuin täyteen hintaan uutena. On epäselvää, ovatko heidän vaatimuksensa juridisesti päteviä, mutta jos ovat, on se vain yksi syy lisää pitkään listaan tekijänoikeuden kritiikkejä. Piraattipuolue olettaakin, että samat tahot olisivat seuraavaksi kieltämässä kaikkea käytettyjen kulttuuriteosten
kauppaa, jos vain saisivat siihen mahdollisuuden.

Henkisen omaisuuden viikolla piraattitoimintaa

Bookabooka-jahti putkahti julkisuuteen sopivana ajankohtana, sillä 21.-24.4. vietetään henkisen omaisuuden viikkoa ja 23.4. tekijänoikeuspäivää. Perinteisesti tämä aika on merkinnyt tekijänoikeusjärjestöjen “valistustoiminnan” vilkastumista. Piraattipuolue haluaa tuoda keskusteluun vaihtoehtoisia näkökulmia ja järjestää tänä aikana useita tapahtumia. Tekijänoikeuspäivänä 23.4. paikalliset piraatit jalkautuvat Helsingissä ja Tampereella kaupunkiensa keskustoihin näyttäytymään ja osoittamaan olemassaolonsa. Perjantaina 24.4. järjestetään Helsingin yliopistolla Porthania-rakennuksen aulassa klo 14.00 keskustelutilaisuus tekijänoikeuksista, jossa ovat mukana Piraattipuolueen ja Effin edustajat ja dosentti Marjut Salokannel. Lisäksi viikolla on luvassa piraattien vapaamuotoisia tapaamisia Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Pirate Bay -oikeudenkäynnin tulos on nostanut myös suomalaisen Piraattipuolueen jäsenmäärää. Tällä hetkellä jäsenhakemuksia tulee noin 50 päivässä. Jäsenhakemussuma siivitti myös Piraattipuolueen jäsenmäärän yli 1 000 jäsenen rajapyykin. Myös puolueen kannattajakorttikeräys sai huomattavaa lisäpotkua, sillä tuomion julkistamisen jälkeen on kortteja tilattu täytettäviksi toista tuhatta kappaletta. Kerättynä kortteja on tällä hetkellä 4200 viidestä tuhannesta tarvittavasta.