IRC-Galleria

Olen keväästä 2005 asti yrittänyt lanseerata uutta termiä tuntemieni ihmisten joukkoon. Termi ei ole omakeksimäni, kuulin sen jossakin esinevakuusoikeuksien semmassa muistaakseni - Levottomat-kesä. Kun kuulin sanan tuoreeltaan, en tietenkään tiennyt tarkalleen, mitä se tarkoittaa, eikä kukaan selittänyt. Olen kehitellyt tarkemman sisällön ihan itse.

Noniin, Levottomat-kesä ei voi tapahtua muualla kuin Turussa ja se vaatii kaveriporukan, jossa ainakin yksi osaa natiivina puhdasta Turun murretta. Tapahtumapaikkoina ovat kauniit vanhat talot ja idylliset maisemat, rumat lähiöt eivät käy. Sisällöllisesti Levottomat-kesän vietto tarkoittaa sitä, että eletään suunnilleen koko Levottomat-elokuvan (2000, ohj. Aku Louhimies) juoni samantyyppisessä jatkumossa kuin mitä elokuvassa esitetään. Eli: naidaan kaikkia ketä nyt muilta kiireiltä ehditään ja sitten ollaan ahdistuneita, ja tuijotellaan toisia silmiin tai vaihtoehtoisesti ulos ikkunasta kaukaisuuteen. Jonkun on pakko olla lääkäri, ja jollakulla on pakko olla mökki (mieluiten Turun saaristossa, esim. Korppoo, Nauvo tms.) Kesähäät on pakko olla, ja ne menee tietenkin aivan vituiksi.

Odotan tätä jo kaksi vuotta mainostamaani Levottomat-kesää! Kahtena edellisenä vuotena homma on kaatunut heti siihen, etten ole edes asunut tai oleskellut pysyvästi Turussa kesällä töiden takia. Elokuvamiljöön maisemalliset vaatimukset eivät siis ole ensinkään täyttyneet, pakollista Tuomiokirkko-zoomausta ei ole ollut mahdollisuutta edes tehdä. Alan siis innolla suunnitella ensimmäistä kesääni Turussa ja nimeän sen virallisesti Levottomat-kesäksi (kaksi edellistä oli sitten muuten vaan epävirallisia).

Lähden tästä reenaamaan vuorosanoja, nährää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.