IRC-Galleria

Episteme

Episteme

Sulle annan kaiken, kaiken; maallisen ja maanalaisen

Uusimmat blogimerkinnät

lukekaa toki tämäkinTiistai 14.04.2009 21:49

Uskonto tuntuu olevan jotain mitä saa ihan miten vaan mollata. Itsekkin jouduin kuuntelemaan viiden minuutin luennon kurssikaverilta siitä kuinka uskonto on turhaa ja raamattu satua ja jeesus myytti kun kerroin vain että aijon kirjoittaa uskonnon. :s

Eikö minulla sitten ole oikeuttakaan loukkaantua? Uskonnolla on suuri vaikutus minun elämänkatsomuksessani, pitäiskö tässä sitten vain sietää mitään sanomatta kun tullaan mollaamaan sitä? "Uskonto on tyhmille ja raamattu satua"-tyyliset kommentit on sama kun huutaisi päin naamaa "Olet tyhmä ja naivi ihminen ja uskot satuihin!". Miten tuon voisi olla ottamatta henkilökohtaisesti?

En sitten tiedä miten juuri uskonnon haukkuminen voi olla niin helppoa.. Ja tätä samaa soopaa joku lähettää kaikkiin keskusteluihin, joissa viitataan johonkin uskontoon liittyvään. Vähän kyllästyttää, aina samat "Uskonto on vitsi! Raamattu on satu!"-jutut.. Taannoin jouduin feminismi-yhteisössäkin uskontokiistelyn keskelle, satuin mainitsemaan että moraalikäsitykseni saattaa pohjautua osittain kristilliseen kasvatukseen.. -.-

Sitä vaan, että en minäkään vouhota uskonnosta ja mainosta omaa näkökulmaani ja mene aukomaan päätä ateismi-yhteisöön. Ateistit joiden kanssa olen ollut tekemisissä ovat kyllä olleet pahempia paasaajia kun yksikään uskova jonka tunnen..



Ja on ihmisiä jotka taatusti loukkaantuisivat noista kommenteista pahemmin kun minä. Tämän kirjoitinkin, että vähän ajattelisitte ennen kun sanotte. Sananvapaus on toki hyvä asia, mutta on tuosta toki oikeus suuttuakkin.
Tänne ei sitten tarvi niitä "uskonto onkin ihan satua!"-kommentteja sitten...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.