SEISKAN ARVOINEN SUORITUS
Vuoden 2006 lopulla kaikkien huulilla oli Susan Kuronen, jonka huulilla puolestaan poikkesi nykyinen pääministerimme. Keskustelupalstojen vakioaihe onkin, onko Susan julkisuudenkipeä narsisti vai uhri. Päätös on mielestäni langettava.
Susan Kuronen ei tajunnut netti-ilmoitusta naputellessaan, että hän ilmoittautui samalla täysin hallitsemattomaan peliin, jossa panoksena oli oma intimiteetti. Julkisuuspeli on kuin shakki, jossa pitäisi osata käsittää ennakkoon jokaisen siirron seuraus.
Väitetään ettei julkisuutta voi hallita, mutta parinkymmenen vuoden toimittajakokemuksella väitän, että voi. Aivan yhtä helposti kuin omaa elämäänsä. Susan on tavallinen nainen, joka ei tiennyt mitään julkisuuden koukeroista, ja tuskinpa Mattikaan niitä hänelle selosti, kun tarjolla oli taatusti kiehtovampaa touhua. oma mielipide onkin et saapa esim vanhastakin panettaa miks jonkun siitä täytyy repii juttu ja kirjoittaa siitäkin kirja et meillä oli juttua. Vielä saada näistä kirjajutuista rahaa:D joskus itsekkin miettinyt et onneksi en esim Big Brother ohjelmaan itse hakenut. Meikät leimattas suomessa tosi paskaks ihmiseks vaikka paljon nähnyt olenkin. En väitä et en ole paskoja asioita tehnyt mut niitä kadun mitä n.8v tein ja hain vain kuka olen mihin mun tulevaisuuden päämäärä on.
No niin asiaan..
Ketä kiinnostaa Susan Kurosen pitopalvelu? Ei ketään. Ketä kiinnostaa, miten, mistä ja kuinka intohimoisesti Susan on pidellyt Matista kiinni? Jos Susan haluaa jatkossa hallita julkisuutta, hänen pitää paljastaa yhä enemmän. Jos tahti jatkuu samana, saamme pian tietää kuinka kova Matti oli. Vanhasen kylmyys ei enää lämmitä lukijoita.
Ongelma ei ole myyntilukuja metsästävissä toimittajissa vaan heidän ammattitaidossaan. Taitava toimittaja pesee mennen tullen KRP:n tutkijan. Vain yksi varomaton vastaus ja koko kenttä on avoinna. Moottoripyöräjengiläiset ovat kuuluisia kuulusteltavia. Heiltä ei tipu ainuttakaan tietoa. Julkisuutta pitäisi osata käsitellä kuin ratkaisematonta rikosta.
Muutama vuosi sitten olin kutsuvieraana Levin avajaisissa. Vastaan asteli Seiskan kuvaaja, joka pyysi saada ottaa kuvan. Jaajo Linnonmaa ojensi kädessään olleen muovikassin minulle ja sanoi: voitsä pitää tota hetken. Seuraavan viikon Seiskassa oli kuvani, jossa seisoin Alkon muovikassi kädessä, ja teksti: Juha Vuorinen hiihtokauden avajaisissa. Kiitti Jaajo. Näin yksinkertaista se on, kun sen taitaa.
90-luvun alussa ahkeroin toimittajana television päivittäisessä makasiiniohjelmassa. Aamulehden toimittaja tuli tekemään haastattelua, jonka lopuksi hän kysyi, onko jotain hullua tempausta, jonka haluaisin toteuttaa ohjelmassa. Kuvittelin haastattelun jo päättyneen ja vastasin naureskellen: ”Olisihan se mahtavaa, jos voisi suorassa lähetyksessä juottaa pääministerille kusta omenamehuna.”
Esko Aho oli jo lupautunut ohjelmamme vieraaksi, mutta kieltäytyi työkiireisiinsä vedoten. Silloin pääministeri joutuikin painimaan laman kanssa.
Eräs ystäväni olisi halunnut viime eduskuntavaaleissa äänestää Tony Halmetta. Se ei onnistunut, koska Halme oli ehdolla Helsingin vaalipiiristä, ei Uudeltamaalta. Ystäväni äänesti Tanja Karpelaa. Kummastelin vaihtoa, mutta vastaus oli yksiselitteinen: ”Karpela oli ainoa, jota olisin voinut panna.”
Myöhemmin Tanja Karpela sanoi kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että ehdokkaan uskottavuus mitataan äänimäärällä.