Wilkinson osoittaa Egyptistä puhuessaan, että Osiriksen "mieliuhri" oli "hanhi" ja lisäksi, että "hanhea ei voitu syödä kuin keskitalvella". Mitä Roomaan tulee, toteaa Juvenalis, että "jos Osirista loukkasi, se voitiin hyvittää ainoastaan suurella hanhella ja ohuella kakulla". Meillä on todisteita monista maista siitä, että hanhea pidettiin pyhänä. On tunnettua, että Rooman Capitoliumin pelasti kerran keskellä yötä gallien yllätyshyökkäykseltä Jupiterin temppelissä pidettyjen Junolle pyhitettyjen hanhien kaakatus. Oheinen puuleikkaus
todistaa, että Vähässä Aasiassa oli hanhi Cupidon symboli samoin kuin se Egyptissä oli Sebin symboli. Intiassa oli hanhella samanlainen asema, sillä tuossa maassa voimme lukea pyhistä "brahmihanhista" eli Brahmalle pyhitetyistä hanhista. Lopuksi, Babylonian muistomerkit osoittavat, että hanhilla oli samanlainen mystinen luonne Kaldeassa ja että niitä uhrattiin siellä samoin kuin Roomassa tai Egyptissä, sillä niissä nähdään pappi hanhi toisessa kädessä ja uhriveitsi toisessa kädessä.*
*Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mikä merkitys hanhen uhraamisella on. Wilkinson toteaa: "Hanhi merkitsi hieroglyfeissä lasta tai poikaa"; ja Horapolo sanoo: "se valittiin merkitsemään poikaa, koska se rakastaa poikasiaan ja on aina valmis uhraamaan itsensä metsästäjälle, jotta ne säästyisivät; siitä syystä egyptiläiset pitivät oikeana kunnioittaa tätä eläintä". (WILKINSONin Egyptians). Tässä symbolin oikea merkitys on poika, joka vapaaehtoisesti uhraa itsensä niiden puolesta, joita hän rakastaa -- eli Babylonian Messias.
Ei siis ole epäilystäkään siitä, etteikö pakanallista talvipäivän seisauksen ajan juhlaa -- ts.joulua -- vietetty Babylonian Messiaan kunniaksi.
Seuraavan suuren paavillisen kalenterin juhlan käsittely antaa meille mitä voimakkaimman vahvistuksen siihen, mitä tästä on edellä sanottu. Tuota Marian ilmestyspäivää vietetään Roomassa 25. päivänä maaliskuuta ja samassa yhteydessä muistellaan meidän Herramme ihmeellistä sikiämistä Neitsyen kohdussa sinä päivänä, jona enkeli oli lähetetty ilmottamaan hänelle se erikoislaatuinen kunnia, joka hänen osakseen annettiin Messiaan äitinä. Mutta kuka voi sanoa, milloin tuo ilmoitus annettiin? Raamattu ei anna sen ajankohdasta mitään viitettä. Mutta sillä ei ollut merkitystä. Mutta juuri sitä päivää, jona meidän Herramme joko siitettiin tai syntyi, joka paavillisessa kalenterissa on merkitty "Marian ilmestyspäiväksi", vietettiin pakanallisessa Roomassa Cybelen, Babylonian Messiaan äidin kunniaksi.
*AMMIANUS MARCELLINUS ja MACROB., Sat. Ylläolevassa kappaleessa esitetty tosiasia antaa valaistusta juhlaan, jota vietetään Egyptissä ja josta ei ole tähän mennessä pystytty antamaan tyydyttävää selitystä. Tuota juhlaa vietettiin "Osiriksen kuuhun nousemisen" muistoksi. Osirishan oli samoin kuin Surya Intiassa Aurinko. (PLUTARKHOS, De Iside et Ostride). Kuu oli toisaalta useimmiten Hermes- tai Thoth- jumalan symboli, mutta myös taivaan kunigattaren Isis-jumalattaren symboli. Oppinut Bunsen näyttää olevan tästä eri mieltä; mutta hänen omat lausuntonsaa osoittavat, että hänellä ei ole siihen järkeviä perusteita. Ja Jeremia 44:17 näyttää tuovan ratkaisun tähän kiistaan. Osiriksen kuuhun nousu oli vain sitä, että taivaan kuningatar Isis synnytti auringon, jotta, kuten Intian Surya, hän voisi aikanaan syntyä suurena vapauttajana. Siitä tulee nimi Osiris; sillä samoin kuin Isis on kreikankielen muoto H'ishasta, "naisesta", samoin Osiris, niinkuin se voidaan tänäkin päivänä lukea Egyptin muistomerkeistä, on He-siri, "siemen". Tätä vastaan ei mitenkään todista se, että Osiris esitetään tavallisesti Isiksen aviomiehenä; sillä, kuten olemme jo nähneet, Osiris on yhtä aikaa sekä äitinsä poika että aviomies. Tuota juhlaa siis vietettiin Egyptissä yleensä maaliskuussa samoin kuin Marian ilmestyspäivääkin tai Cybelen ensimmäistä suurta juhlaa, jota pakanallinen Rooma vietti samassa kuussa. Olemme nähneet, että Cybelen tavallinen nimitys Roomassa oli Domina eli "arvon rouva" (OVIDIUS, Fasti) niinkuin se Babyloniassa oli Beltis (EUSEB. Praep. Evang.), ja siitä epäilemättä tulee juhlan englanninkielinen nimi 'Lady-day' (suomeksi Marian ilmestyspäivä), niinkuin me olemme sen perinteenä saaneet.
Nyt on siis tuotu esiin, että Marian ilmestyspäivä (engl. Lady-day) ja joulu liittyvät läheisesti toisiinsa. Maaliskuun 25. päivän ja joulukuun 25. päivän välillä on tarkalleen yhdeksän kuukautta. Jos väärä Messias siis sikisi maaliskuussa ja syntyi joulukuussa, voiko kukaan uskoa hetkeäkään, että oikean Messiaan sikiäminen ja syntymä olisivat tapahtuneet vastaavina aikoina, ei ainoastaan kuukaudelleen, vaan päivälleen? Asia on aivan uskomaton. Marian ilmestyspäivä (engl. Lady-day) ja joulupäivä ovat siis täysin babylonialaiset juhlat.