IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen
20-vuotias paikannettiin savuhormista kännykän paikkatietojen avulla Lappeenrannassa. Asiasta raportoi Etelä-Saimaa.

20-vuotias nuorukainen pelastettiin savupiipun hormista Lappeenrannassa hyvin poikkeuksellisen tapahtumaketkun jälkeen sunnuntaina aamulla. Asiasta kertoo Etelä-Saimaa verkkosivuillaan www.esaimaa.fi.

Lehden mukaan juopunut nuorukainen oli kiivennyt tikkaita viisikerroksisen Armilan koulun peltikatolle ja juuttunut savupiipun hormiin syystä, jota hän itse ei tiedä.

Hormissa hän pystyi kaivamaan kännykkänsä ja soittamaan hätäkeskukseen. Pelastustyötä vaikeutti, ettei nuorukainen osannut kertoa lainkaan, missä hän on.

– Hän ei tiennyt yhtään, missä on. Nuorukainen arveli olevansa hissikuilussa. Poliisi kartoitti kännykän olinpaikkaa hätäkeskuksen kanssa, kunnes kenttäjohtaja tajusi nuorukaisen olevan Armilan koululla, vuoromestari Jorma Vainikka Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta sanoo Etelä-Saimaalle.

Poliisi paikansi nuorukaisen hormista tämän huutojen perusteella. Hänet saatiin katolta alas nostolava-autoa apuna käyttäen.

–  Nuorukaisella ei ollut mitään käsitystä siitä, miten hän oli joutunut hormiin. Siinä on vielä 30 senttiä korkea piipun hattukin esteenä. Onneksi hänellä oli kännykkä mukana, sillä yksin mies ei olisi päässyt sieltä pois ja Armilan koulun vanhaa osaa ei enää käytetä, Vainikka Etelä-Saimaa siteeraa Vainikkaa.

Aika hyvin o tyyppi vetäny :D

Meitä on moneen junaa... ja jotkut on jäänyt asemalle :DD

(kuva ei liity tapaukseen)
Stardock-pelitalon äänekäs ja vahvoista mielipiteistään tunnettu Brad Wardell on kirjoittanut pelaamisen perustuslain, jolle hän yrittää saada myös isompien pelitalojen tukea. Pelaajien perustuslaissa Wardell määrittelee ne ehdottomat oikeudet, jotka hänen mielestään kuuluvat jokaiselle rehelliselle pelaajalle.

”Perustuslaki on joukko ohjeita, joiden avulla yritämme saada pelialan toimimaan vähän yhtenäisemmin peliensä suhteen.”

Wardellin perustuslaki näyttää seuraavalta:

1. Pelaajilla on oikeus palauttaa pelit, jotka eivät toimi heidän tietokoneellaan.
2. Pelaajilla on oikeus vaatia, että pelit julkaistaan valmiina.
3. Pelaajilla on oikeus odottaa asiallisia päivityksiä pelin julkaisun jälkeen.
4. Pelaajilla on oikeus vaatia, ettei pelin käynnistämiseksi ole ensin pakko ajaa lataus- ja päivitysohjelmia.
5. Pelaajilla on oikeus olettaa, että peli toimii kelvollisesti myös koneessa, joka vastaa pelikoteloon merkittyjä minimivaatimuksia.
6. Pelaajilla on oikeus olettaa, ettei peli asenna piilotettuja ajureita tai potentiaalisesti haitallisia ohjelmia.
7. Pelaajilla on oikeus ladata omistamansa pelit uudestaan koska tahansa.
8. Pelitaloilla ei ole oikeutta kohdella asiakkaitaan potentiaalisina rikollisina.
9. Pelaajilla on oikeus olettaa, ettei yksinpelin pelaaminen vaadi nettiyhteyttä joka pelikerralla.
10. Pelaajilla on oikeus pelata kiintolevylleen asennettuja pelejä ilman, että pelin CD/DVD on levyasemassa.

Wardell Stardock-yhtiöineen ajaa pelaajien perustuslaki –ehdotuksen kautta pelitaloille uudenlaista moraalia pelaajien kohtelemiseen. Ensi alkuun ehdotukselle haetaan pelaajakansan hyväksyntää, minkä jälkeen pelitaloja yritetään painostaa sen hyväksymiseen. Wardell kertoo, että pelaajien perustuslain puskemiseen voitaisiin perustaa esimerkiksi itsenäinen järjestö.
Jos mies tapaa käyttää autonsa istuimen lämmitintä, hän voi heikentää isäksi tulemisen mahdollisuuksiaan. Asiasta varoittaa tieteen aikakauslehti New Scientist.

Lehden artikkelin mukaan spermantuotanto toimii parhaiten, kun kivespussin lämpötila on yhden tai kaksi celsiusastetta alempi kuin kehon muu lämpötila.

Saksassa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin, miten 90 minuutin istuminen auton lämmitetyllä istuimella vaikutti miehiin. Tulosten mukaan jo tunnin jälkeen kivespussin lämpötila oli kohonnut selvästi.

Giessenin yliopistossa ei mitattu, miten lämmön nousu muutti koehenkilöiden siittiöiden määrää tai liikkuvuutta. Aiemmissa tutkimuksissa on kuitenkin selvinnyt, että yli kolmen tunnin istuminen lämmittämättömälläkin istuimella heikentää miehen lisääntymiskykyä.

Suomalaisten kannalta teemaan liittyy tietysti kysymys siitä, miten saunominen vaikuttaa miehen sukusoluihin.

guimp (www.guimp.com) väittää olevansa maailman pienin webbisivu.
Ainakin visuaalisesti sivut ovat pienet. Noin 21×21 pikseliä. Ja mitäs siellä sivuilla sitten tehdään?
No tietenkin pelataan klassikkopelejä ja soitetaan pianoa.
Käykää kurkkaamassa.

Kuvassa ajetaan formulaa. :))

http://www.guimp.com/

"aika" pienet on kyll...
Verinen 3D-zombieräiskintä, jossa hiirivammainenkin pärjää, josta naiset pitävät ja jonka opettajakin hyväksyy? Vaihda jo Niko lääkitystä.

Vuosikymmeniä on hiirettömyys estänyt Matti (ja Maija) Meikäläistä osallistumasta 3D-verikekkereihin. Mistäs sitä tavallinen sukankuluttaja edes tietää, millainen hiiri pitää ostaa ja minne se pistetään, ja voihan peleissä olla viiruksiakin. Tappamisen vapauden tuo Typing of the Dead, uuden genren isä: tervetuloa, 3D-toimintanaputtelu!

Moraalinatseille pelistä on iloa: voi voi tätä maailmaa, kun lapset eivät voi konekirjoitustakaan harjoitella ilman väkivaltasaastaa. Ikärajaa kun ei kannessa ole, sillä peli julkaistiin jo viime vuoden joulukuussa.

Typing of the Dead meinasi jäädä meiltä huomaamatta, mutta puolivahingossa suoritettu demonkokeilu päättyi kymmenessä minuutissa kerjuusoittoon maahantuojalle, minkä jälkeen noin koko toimitus innostui konekirjoituksesta.

You Rail Go Go

Segan kolikko- ja Dreamcast-peli House of the Dead 2 on reipas valopistooliteurastus, jossa pelaaja liikkuu ennalta määrättyä reittiä ennalta määrättyä vauhtia. Hän tuhoaa eteen tupsahtavia hirviöitä, pelastaa siviilejä, kerää bonuksia ja peittoaa loppuhirviöitä.

Sitten joku outo japanilainen sai idean: korvataan valopistooli näppäimistöllä ja osumatarkkuus kirjoitusnopeudella. Eli kun kuolleet valtaavat kaupungit kadut, kovat heittävät selkään Dreamcastin, rinnuksille näppäimistön ja mahtavilla konekirjoitustaidoillaan pelastavat kaupungin pahasta.

Miten konetykin korvaaminen konekirjoituksella voi toimia? Helvetin hyvin. Jokaisen hirviön päällä kelluu laatikko, jossa voi lukea CD tai UK, mutta siinä voi lukea myös PTERODACTYL. No niin epäkuolleet perkeleet, antaa tulla! WOMEN HATE WOMEN, ime sitä limaläjä! LARD ASS! Aggh! TOKAREV! BOLERO! INSENSITIVE CHILDREN! X! Bonus kerätty! Voi ei! Kohti lentää kirveitä! J~! K! L!

Sormien takoessa näppäimistöä jokainen oikea kirjain iskee kuin luoti hirviöön, ja jos sanan ehtii kirjoittaa ennen kuin zombie haukkaa palan, epäkuollut on kuollut. Muuten zombie puree ja kolmen elämän jälkeen saattoväki suree. Oikea kirjain tuottaa laukauksen äänen, väärä pwingg-äänen, joten kirjoitesuoritteesta saa meille näppäimistökyttääjille tuiki tärkeän akustisen palautteen.

Kenttä kentältä vaikeustaso kasvaa. Kun alussa vielä pärjää kaksisormitekniikalla, pikku hiljaa alkaa olla pakko hallita sokkokirjoitus, kun katsetta ei saa siirtää ruudusta. Viimeisellä tasolla zombien tappo vaatii BETTER A BIRD IN HAND THAN TWO IN A TREE -luokan lauseita.

Ja sitten ovat kekseliäät pomohirviöt, joista jokainen tuhotaan eri tekniikalla. Hauskin on kolmipäinen käärme, joka kysyy joskus hyvinkin oudon kysymyksen ja sitten pitää naputtaa vastaus kolmesta vaihtoehdosta.

Koulu kotona

Typing of the Dead on ohjelma, joka opettaa konekirjoitusta, ja nimenomaan sokkokirjoitusta, koska ilman sitä alkaa peli kangerrella. Kuulostaako ikävästi Opettajien Globaalin Salaliiton pakkosivistysjuonilta?

Niin oudolta kuin se saattaa kuulostaa, Typing of the Dead on HAUSKIN peli, jota muistan aikoihin pelanneeni. Ensinnäkin etäisesti huvittava japsijuoni zombeineen, jotenkin omituiselta kuulostava dialogi räjähtävän karmealla ääninäyttelyllä, vihreäksi (veripäivitys!) mössöksi pössähtelevät zombiet ja muut rumajaiset yhdistettynä välillä täysin outoihin sanoihin ja lauseisiin sun muihin luovat tanakan eteeriskomediallisen ilmapiirin.

Ja peli toimii ihan pelinäkin, mikä hämmästytti ainakin minut. Opetusohjelmana Typing of the Dead onkin kaksijakoinen, varsinkin suomalaiselle. Toisaalta se motivoi hakkaamaan näppäimistöä, mutta se opettaa hakkaamaan brittinäppäimistöä eli englanninkielisiä sanoja ja fraaseja ilman rakkaita ääkkösiämme.

Ongelma korostuu varsinaisessa opetusosuudessa, jossa pitää hakata hakasulkuja, joita ei suominäppäimistöltä suoraan löydy. Kuolleiden Konekirjoitus pitää harjoituksista tilastoja, mutta luokitukset ovat Segan omia.

Samaan malliin

Yhtäkkiä sain vision Counter-Keystrokesta, jossa näppäimistö paukkuu. Mitä raskaampi ase sen pitempi sana. MP5:lla riittää RA TA TA TA, snipugifrulla pitää takoa ONE DAY THE PROLETARIAT WILL UNITE AND CRUSH CAPITALISTIC OPRESSION -luokan virkkeitä.

Pääosuma napsahtaa jos ei tule virheitä. Ja ekat Autotype-botit julkaistaan kahdessa tunnissa apinasuomea vääntävien iloksi. Toinen visio! Vallankumouksellinen seikkailupeli, jossa käskyt kirjoitetaan eikä naksuteta hiirtä! Siinä on hitin makua!

Mitä Typing of the Deadiin tulee, sitä ei kannata hankkia pelkässä pelimielessä. Peli on kuitenkin raideammuskelu, joka valopistoolimuodossaan on tarkoitettu tyydyttämään hetkellinen räiskinnäntarve. Läpipelaamisessa ei kauan sormenpäät rapise. Pelissä on kuusi kenttää, joista viisi on heti valittavissa. Olisi ehkä ollut parempi pakottaa pelaaja oikeasti tekemään töitä edistymisen eteen.

Jonkun muun kukkaroilla loisivien kannattaa muistaa korostaa sitä tosiseikkaa, että konekirjoitustaito on äärimmäisen tärkeä eikä yksikään rakastava vanhempi/aviopuoliso/elämänkumppani voi kieltää moisen taidon interaktiivista harjoittelua. Toisaalta kenttätestien perusteella Typing of the Dead jostain syystä iskee vahvasti naiselliseen makuun.

Typing sopii hetkellisen pikapelintarpeen tyydyttämiseen ja jos haluat harjoitella sokkokirjoitusta ja/tai kymmensormijärjestelmää, motivoivampaa treeniohjelmaa ei löydy.

88 + Pelit Suosittelee

Moninpeli

ASDF-matsia

TCP/IP, 2 pelaajaa

Typing of the Dead lienee ainoa konekirjoituksen opetusohjelma, jossa on moninpeli. Ja yllättävän hauska onkin.

Moninpelissä voi pelata vain arcadetilaa eli kaksi pelaajaa naputtaa yhteistyössä samaa juonellista peliä. Jos pelaajat yrittävät naputtaa samaa zombia, nopeampi voittaa. Tason lopussa parempi saa bonusta, huonompi ei.

+ Hyvää

• Hillittömän hauska.

• Opettavainen.


- Huonoa

• Englantilaiset sanat tuottavat bonusongelman.

• Lyhyt.

Vanhahan peli on mutta pitääpä kokeilla :)

Sumpli.comPerjantai 22.08.2008 17:45

Mikä on paras aika isomman joukon tapaamiselle? Milloin syömään, pelaamaan, tai vaikka saunomaan? Mikä ajankohta sopii mahdollisimman monelle parhaiten?

sumpli.com on ilmainen palvelu joka helpottaa kaveripiirisi tai muiden ryhmien aktiviteettien ja tapaamisten järjestämisessä. Aloita palvelun käyttö luomalla uusi tapahtuma tai kirjautumalla sisään sähköpostiosoitteellasi ja Sinulle toimitetulla salasanalla, mikäli olet aiemmin käyttänyt sumpli.comia.

Täh?

1. Aloita luomalla uusi tapahtuma ja kerro mistä on kyse.
2. Valitse kalenterista vaihtoehtoja tapahtuman ajankohdalle
3. Syötä ystäviesi sähköpostiosoitteet ja lähetä linkki kutsuun
4. Ystäväsi käyvät ruksaamassa heille sopivat ajankohdat palvelusta
5. Voit seurata eri ajankohtien sopivuutta tapahtuman omalta sivulta

www.sumpli.com

Fallout 3 sai julkaisupäivän Perjantai 22.08.2008 17:40

Bethesda Game Studios on kertonut Fallout 3:n virallisen julkaisupäivän. Erittäin odotettu ja paljon keskustelua herättänyt jatko-osa klassiseen roolipeliin tullaan julkaisemaan Euroopassa 31. lokakuuta, 2008. Peli ilmestyy pc-tietokoneille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Fallout 3:ssa pelaaja ohjastaa koko ikänsä Holvi 101:ssä elänyttä hahmoa. Tämä joutuu kuitenkin jättämään tutun holvin taakseen ja astumaan ulos ydintuhon jälkeiseen maailmaan löytääkseen isänsä.

Fallout 3 nappasi muutama viikko sitten Vuoden Odotetuimman Pelin -arvonimen Pelaajalehti.comin kyselyssä. Peli valittiin myös E3-messujen parhaaksi peliksi.
ID Softwaren Todd Hollenshead kertoo tuoreessa haastattelussa epäilevänsä tietokonelaitevalmistajien hyötyvän välillisesti piratismista. Hänen mukaansa kysymyksessä on "likainen pikkusalaisuus", josta kukaan ei ole halukas näin julkisesti keskustelemaan.

Hollensheadin mielestä laitevalmistajat ovat salaa tyytyväisiä piratismista ja sen nykyisestä levinneisyydestä. Hänen mukaansa helpot mahdollisuudet ladata laittomasti esimerkiksi musiikkia, pelejä ja elokuvia myyvät kaikki enemmän tietokoneita ja niiden oheislaitteita. Piratismi totta kai tuomitaan julkisesti, mutta kaikista puheista huolimatta asialle ei olla valmiita mitään tekemään.

- Asiasta voidaan toki esittää kaikenlaisia vaikeita filosofisia argumentteja, mutta samaan aikaan näin sivuutetaan vain ongelman todellinen laajuus, Hollenshead sanoo.

Nimigeneraattori :DKeskiviikko 20.08.2008 19:50

Pasi Tolvanen

Sinut tunnetaan yleisesti makuuhuoneessa myös nimellä:
Vaativa Tumputtaja

Nörttinimesi on
P251 T0lv2n3n

Unelma-ammattisi ovat:
Nahkapukineompelija , Baarimestari ja Sairaanhoitaja

Hellittelynimesi on:
mieletön honeymuffi

Timo T.A. Mikkonen -nimesi on
Pasi T.A. Tolvanen

Vankilalempinimesi on:
Pasi "Jakorasia" Tolvanen

löytyy tuolta:
http://www.nimigeneraattori.fi/

Matrix-tähti nappasi CSI-homman Keskiviikko 20.08.2008 05:21

Matrix-leffatrilogiastakin tuttu värillinen amerikkalainen näyttelijä Laurence Fishburne perii Grishamia esittäneen William Petersenin paikan tv:n suosikkisarjassa CSI.

Huhuna kiertänyt asia varmistettiin Hollywoodissa maanantain ja tiistain vaiheilla. Fishburne on mukana heti lokakuussa, kun CSI:n yhdeksäs esityskausi debytoi CBS TV:n kanavalla USA:ssa. Hänen roolihahmonsa askartelee Las Vegas Crime Labin ensimmäisen tason rikospaikkatutkijana.

William Petersen siirtyy sarjan tuotanto- ja ideointiportaaseen. Näyttelijänä hän oli mukana sarjan alkumetreistä lähtien.

:DD